Goedkoop naar New York

door Esther

Heb je altijd al naar New York gewild? Maar ben je bang dat het veel te duur is? De waarheid? Een goedkope stedentrip New York boeken is niet gemakkelijk. Maar zeker niet onmogelijk. Met een beetje handigheid hoeft je citytrip niet extreem duur te worden. Althans, niet duurder dan strikt noodzakelijk. Bekijk mijn tips en ga goedkoop naar New York.

Goedkoop naar New York: goedkope vliegtickets

Je vliegt al heel gemakkelijk rechtstreeks vanaf Amsterdam of Brussel naar New York, met bijvoorbeeld KLM, Delta Airlines en Brussel Airlines. Ook vanaf Düsseldorf kun je goedkoop naar New York vliegen.  Met overstap vliegen kan bijvoorbeeld met AerLingus via Dublin, of met Iceland Air via Reykjavik, en dat valt vaak ook goedkoop uit. Vergelijk vliegtickets naar New York en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.

Goedkope stedentrip New York: bekijk alle budgettips (foto door Julienne Schaer) | Mooistestedentrips.nl

Goedkope stedentrip New York boeken

Goedkope stedentrip New York: boek alles in één

Op zoek naar een goedkope stedentrip New York? Dan gaat het je al snel duizelen. New York heeft namelijk meerdere vliegvelden waarop je kunt vliegen. Je kunt met of zonder overstap vliegen. En dan zijn er nog de duizenden hotels waar je in New York uit kan kiezen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je ook gewoon een kant-en-klare stedentrip New York boeken. Doordat touroperators groot kunnen inkopen, krijgen ze goede deals en kun jij goedkoop naar New York. Kijk bijvoorbeeld:

Goedkope stedentrip New York: regel het zelf

Er valt ook iets te zeggen voor het zelf regelen van een stedentrip New York. Met een beetje gepuzzel kom je er echt wel uit. Stel dat je een goedkoop vliegticket hebt gevonden, dan kun je de rest net zo goed ook zelf regelen. Er zijn heus wel een paar goede en goedkope hotels in New York te vinden. Kijk hieronder naar een aantal goede, leuke en niet te dure hotels in New York.

Goedkope hotels in New York

Goedkoop naar New York gaan, valt of staat vaak met het vinden van een betaalbaar hotel dat netjes en ook nog een beetje leuk is. Dat is nog best een zoektocht. Maar echt, ze zijn er: goedkope hotels in New York en dit zijn een aantal prima opties.

  • Blue Moon
    Met het gezin goedkoop naar New York? Dan is het Blue Moon een perfecte optie. Het is een boutique hostel, maar naast slaapzalen zijn er ook een aantal familiekamers voor vier of vijf personen. Het hotel ligt in een goede buurt en eronder vind je een leuk café waar je koffie, sappen, broodjes en zoetigheden kunt kopen.
  • Canal Loft
    Je logeert in één van de leukste wijken van New York, namelijk in China Town. En ook nog eens in het kloppende hart daarvan, Canal Street. De kamers zijn niet groot, maar wel prima en hebben heel fijne bedden.
  • Comfort Inn
    Net als je dacht dat een relaxte optie voor een aardig bedrag echt niet te vinden is in NYC, dan vind je de Comfort Inn. Met knusse kamers, lekkere bedden, een goed ontbijt en vlakbij de metro gelegen. Echt een goede optie.

Openbaar vervoer in New York

De gemakkelijkste manier om New York te verkennen, is door regelmatig te metro te pakken. Zo kun je de flinke afstanden in de stad overbruggen en misschien ook wijken zoals Brooklyn en Coney Island leren kennen. Je kunt een New York Metro Card kopen. Je kunt een kaart kopen die meerdere dagen geldig is, dan hoef je niet telkens langs de automaat.

Toegegeven, het is nog best een uitdaging om de metro van New York een beetje te begrijpen. Wil je de belangrijkste bezienswaardigheden in New York bekijken en heb je geen zin in gepuzzel? Dan is het best een goed idee om een ticket voor de hop on hop off bus te kopen. Je komt dan langs de bekendste bezienswaardigheden van de stad en weet zeker dat je niet verdwaalt.

Goedkope stedentrip New York: bekijk alle budgettips (foto door Julienne Schaer) | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Brooklyn, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in New York

Een superleuke manier om New York te leren kennen is fietsen. Nu hoor ik je denken: fietsen in New York, dat is toch veel te druk en ik ben toch niet gek? Maar echt, er wordt veel gefietst in de stad en sommige plekken zijn er perfect voor. Zou kun je mee met een fietstour om het enorme Central Park eens wat beter te leren kennen. Brooklyn is ook een geweldige plek om te fietsen. Het is et net was rustiger, er zijn grote parken en je hebt her en der een fantastisch uitzicht op Manhattan. Je kunt ook mee met een fietstour door Brooklyn. Lees meer over fietsen in Brooklyn.

Gratis bezienswaardigheden in New York

Natuurlijk wil je het Vrijheidsbeeld zien tijdens je stedentrip New York, net als de Empire State Building en de Brooklyn Bridge. Maar wil je goedkoop naar New York dan doe je er goed aan om je populaire bezienswaardigheden af te wisselen met een paar goedkope of gratis bezienswaardigheden in de stad. Dit zijn in ieder geval een paar erg fijne gratis bezienswaardigheden in New York.

  • Gratis stadswandelingen in New York
    Als je New York een beetje overweldigend vindt (en dat is het ook best wel), dan kun je altijd even mee met een gratis stadswandeling. Er zijn wandelingen door de vele verschillende buurten van New York en wandelingen met een specifiek thema.
  • Gratis rondleiding Brooklyn Brewery
    Inmiddels zijn de biertjes van de Brooklyn Brewery ook goed verkrijgbaar in Nederland. Ben je benieuwd naar de brouwerij? Op zaterdagen kun je gratis mee met een rondleiding.
  • The High Line
    Het is één van de meest populaire plekken in New York en helemaal gratis. Dus als je goedkoop naar New York wilt, dan kun je The High Line zeker op je lijstje zetten. The High Line was vroeger een bovengrondse metrobaan door het Meat Packer’s District en het was er nogal onveilig. Daar is nu niets meer van te merken want The High Line is omgetoverd tot een prachtig park. Je hebt mooi uitzicht over Manhattan.
  • Street art in New York
    De street art is New York is grensverleggend en zo ontzettend interessant. Er zijn ook zo veel mooie murals te ontdekken, dat je er zelf bijna niet aan kunt beginnen. Gelukkig zijn er een aantal gratis street art wandelingen.
  • New York Public Library
    Dit is misschien toch wel de mooiste bibliotheek ter wereld en daarom echt een bezoekje waard. De bibliotheek is ook nog eens heel centraal gelegen, aan 5th Avenue en 42nd street, dus heel gemakkelijk in te passen tijdens je goedkope stedentrip New York. Het pand worst ‘bewaakt’ door twee grote stenen leeuwen die de namen ‘Geduld’ en ‘Vastberadenheid’ dragen. Maar binnen zal je mond echt open vallen. De grote leeszaal is een plaatje. Je kunt dagelijks (behalve op zondag) mee met een gratis rondleiding om 11 uur en om 2 uur ’s middags.
  • Staten Island Ferry
    Dit is mijn favoriete tip voor een goedkope stedentrip New York! Want natuurlijk kun je mee met een officiële cruise naar het Vrijheidsbeeld en de kaartjes daarvoor zijn niet eens zo heel duur. Maar je kunt ook op de veerboot naar Staten Island stappen. Dat is helemaal gratis en de veerboot vaart heel dicht langs het Vrijheidsbeeld. Eenmaal op Staten Island aangekomen, neem je gewoon de eerste boot weer terug naar Manhattan voor een prachtig uitzicht op de skyline.

Bekijk nog meer goedkope of gratis attracties in mijn artikel Onbekende bezienswaardigheden New York.

Gratis street art tour in New York | Mooistestedentrips.nl

New York Public Library (foto door Will Steacy) | Mooistestedentrips.nl

Battery Park, Manhattan (foto door Marley White) | Mooistestedentrips.nl

De mooiste parken in New York

En goedkope stedentrip New York is nog best een uitdaging. Maar gelukkig zijn er zo veel prachtige parken in New York, daarvan moet je er minstens één op je lijstje zetten. Je bent zo een paar uur zoet, je ziet de mooiste dingen en het kost je helemaal niets.

  • Battery Park
    Het Battery park is één van de meest populaire parken in New York. En het park staat boordevol bijzondere monumenten, beelden en kleine cafés. En vanaf de waterkant heb je een schitterend uitzicht.
  • Brooklyn Bridge Park
    Goedkoop naar New York? Dan wandel je zeker de Brooklyn Bridge even over. En aan de overkant kun je dan meteen het Brooklyn Bridge Park in glippen. Eén van de mooiste parken van New York, langs de waterkant in Brooklyn met spectaculaire uitzichten over Manhattan. In het park vind je cafés, ijskarretjes en een draaimolen uit de jaren ’20.
  • Central Park
    Natuurlijk mag het beroemde Central Park niet in dit rijtje ontbreken. Je kunt uren doorbrengen in het park en langs de rotsformaties en stroompjes wandelen. In de winter kun je ook schaatsen in Central Park.

Goedkoop naar het museum in New York

Vroeger was het zo dat je in de meeste musea in New York een vrijwillige gift gaf als je binnenkwam. Je kon er dus mee wegkomen om niets of heel weinig te betalen om prachtige musea zoals het Metropolitan Museum of Art te bewonderen. Dat is helaas niet meer zo. Hoewel je nog wel kunt besparen door van te voren online kaartjes te kopen. Dit geldt ook voor het Museum of Modern Art en Guggenheim Museum. Overigens zijn musea in New York over het algemeen niet peperduur, maar er is ook een paar heel goede musea helemaal gratis te bezoeken op bepaalde dagen. Ideaal als je een goedkope stedentrip New York plant.

  • Frick Collection
    Eén van de meest bijzondere musea in New York, aangezien het de gigantische privé-collectie betreft van staalmagnaat Henry Frick. Op woensdagen, kun je vanaf 2 uur ’s middags voor een vrijwillige bijdrage genieten van werken van onder andere Johannes Vermeer, Rembrandt en Renoir.
  • Brookly Museum
    Het Brooklyn Museum is één van de beste musea in New York en op zaterdagen, behalve in september, kun je het museum gratis bezoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld de ontzettend interessante tentoonstelling over Frida Kahlo bekijken.
  • New York Aquarium
    Met het hele gezin goedkoop naar New York? Dat is helemaal een uitdaging. Het helpt in ieder geval dat kinderen vaak gratis of voor een gereduceerd bedrag naar binnen mogen. Wil je het New York Aquarium bezoeken? Wacht dan met je bezoek tot 3 uur ’s middags en in de zomermaanden tot 4 uur ’s middags, want dan mag je voor een vrijwillige bijdrage naar binnen. Je kunt er zeehonden, zeeleeuwen en walrussen zien, net als heel veel haaien.

Lees meer over New York

Bewaar op Pinterest!

Goedkoop naar New York: bekijk de beste budgettips en leuke goedkope hotels | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer