• Tips over meer dan 50 leuke stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

25x verrassend Vlaanderen

Uitwaaien langs de kust, winkelen of eten tot je erbij neervalt, bekende en obscure Belgische bieren proeven en grensverleggende kunst uit heden en verleden bekijken. Het kan eigenlijk allemaal, op slechts een paar uur rijden. De laatste paar jaar bezocht ik de mooiste plekken in Vlaanderen en stelde, na extreem veel wikken en wegen, deze top 25 op.

25x verrassend Vlaanderen, alle tips voor een weekendje weg | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (2 Reacties)

Ontdek de highlights van Malaga op de fiets

Bij aankomst in Malaga deed ik iets wat ik de rest van mijn stedentrip nog vaak zou doen: onherroepelijk verdwalen. De smalle straatjes van de oude stad zogen me op en voor ik het wist had ik geen idee meer waar ik was. Heerlijk, om zo allerlei leuke kleine cafés vol locals en kleurrijke boetieks te ontdekken. Maar om toch de highlights van Malaga niet te missen, stapte ik op de fiets.

Ontdek de highlights van Malaga op de fiets | Mooistestedentrips.nl

Omdat Malaga 320 dagen per jaar zon heeft en het ’s middags flink kan opwarmen, leek het me een goed idee om ’s ochtends met een fietstocht mee te gaan. En dat bleek een goede beslissing. Het zonnetje deed om tien uur ’s ochtends al flink haar best, maar gelukkig was het nog heerlijk fris. Ik haal mijn fiets op in de hippe wijk SOHO. De hipste wijk van Malaga, op dit moment. Gelukkig eindigt de fietstocht hier, dus kan ik vervolgens op uitgebreide ontdekkingstocht (en ja, ik verdwaalde er ook weer).

Schrijf reactie (0 Reacties)

Verrassend Namen: 8 must-do's

Zin in een bijzondere stedentrip België? Dan is Namen waarschijnlijk niet de eerste stad die bij je te binnen schiet. En dat is jammer, want Namen mag best op je verlanglijstje. Gelegen in een glooiend landschap tussen rivieren Maas en Sambre, geflankeerd door een magnifiek fort, ligt een knusse en stiekem behoorlijk bruisende stad. Deze 8 must-do’s zijn mijn absolute aanraders voor een weekendje Namen.

Verrassend Namen: 8 must-do's | Mooistestedentrips.nl

Eerlijk is eerlijk, het Franstalige deel van België kent voor mij nog veel geheimen. Hoewel ik al eens een verrassend leuk weekend in Luik doorbracht en op weg naar Luxemburg een uurtje door een verregend Bastogne wandelde, is de rest van Wallonië mij zo goed als onbekend. Maar sinds afgelopen weekend kan één geheim van het lijstje: de hoofdstad van Wallonië, Namen (of Namur, in het Frans). Een wonderschone, knusse stad die het ontdekken waard is.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Weekendje Mechelen in 5 tegenstellingen

Mechelen mag dan een beetje verstopt liggen tussen Antwerpen en Brussel, de stad is een pareltje en het bezoeken waard. De indrukwekkende Sint-Romboutstoren lokt je naar de Grote Markt waar de terrasjes en restaurants lonken. Sla ook de hippe winkels, street art en Brouwerij ’t Anker niet over.

Weekendje Mechelen in 5 tegenstellingen | Mooistestedentrips.nl

Toegegeven, Mechelen was zeker niet de eerste stad die bij me opkwam bij het plannen van een weekendje België. Maar vorig jaar kreeg ik de stad ineens in de smiezen door Bier in vrouwenhanden, een wandeling door Mechelen langs allerlei leuke culinaire adressen. En sindsdien groeide mijn nieuwsgierigheid. Afgelopen weekend bezocht ik Mechelen en ontdekte ik een stad vol bijzondere tegenstellingen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Spend a perfect day in Porto

Porto is the second largest city of Portugal and still in the shadow of big sister Lisbon. But while the masses discover the Portuguese capital, Porto is still a little overlooked. It really shouldn’t be, as the city is beautifully located on the river Douro, has cutting edge architecture (old and new) to discover and lots of delicious treats to devour.

Spend a perfect day in Porto, 24 hours in Porto | Mooistestedentrips.nl

Even though Porto’s popularity is increasing over the last few years, mass tourism is still blissfully absent. The hilly city centre is a maze of cobbled streets, lined with colourfully tiled buildings and street cafés, and relatively compact. Easy to explore in a day. Within 24 hours you can easily soak up historical Porto and its cool, trendy side.

Schrijf reactie (22 Reacties)