De leukste wijken van Venetië

De meeste Italiaanse steden zijn in grofweg vier verschillende delen verdeeld, met de windrichtingen mee. Maar voor Venetië ligt dat anders. De mythische, ooit machtige stad, is in zes buurten verdeeld: sestieri. Tijdens je stedentrip Venetië is het absoluut de moeite waard om de verschillende wijken te ontdekken, want ze hebben allemaal een totaal ander karakter. En zo lukt het je om, binnen een paar uur vaak, totaal andere sferen te proeven.

De leukste wijken van Venetië | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Belfast: ontdek het Cathedral Quarter

Belfast lijkt wel een aaneenschakeling van leuke hippe wijken te zijn. Niet zo gek, want de vernieuwingen in de stad gaan razendsnel. Maar Cathedral Quarter, tegen het centrum aan, is misschien wel de meest bruisende wijk van Belfast. Met grensverleggende street art, bijzondere musea, fijne cafés en oer-Ierse pubs. Ontdek het Cathedral Quarter.

Belfast Cathedral Quarter: ontdek het Cathedral Quarter in Belfast | Mooistestedentrips.nl

Cathedral Quarter werd (oh, hoe verrassend) vernoemd naar St. Annes Cathedral, één van de belangrijkste trekpleisters van de wijk. Ooit was de oudste buurt van Belfast een bedrijvige handelsbuurt boordevol pakhuizen, bedrijven en kantoren. Zo waren drie van de grootste kranten van Belfast in deze wijk gevestigd. De Belfast Telegraph en The Irish News kun je er nog steeds vinden.

De buurt werd enorm gemoderniseerd de afgelopen jaren, met een mooi museum voor moderne kunst en de hippe koffietenten, restaurants en boutiquehotels schieten en als paddenstoelen uit de grond. Toch kun je nog ouderwets verdwalen in de smalle lanes waar de traditionele Ierse pubs schouder aan schouder staan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Eten en drinken in Mechelen

De leukste cafés en restaurants in Mechelen

Mechelen lijkt een beetje in de schaduw te liggen van Antwerpen, Brussel en Brugge. Too bad, want een weekendje Mechelen is heerlijk relaxt. Het is nog niet platgetreden door toeristen, dus je kunt de stad in alle rust verkennen. En voor smulpapen is Mechelen eigenlijk een must. Er zijn namelijk genoeg leuke cafés en restaurants in Mechelen, allemaal met een totaal ander karakter. Maar ze hebben met elkaar gemeen dat het er culinair genieten is.

Eten en drinken in Mechelen: de leukste cafés en restaurants in Mechelen | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rondreis Andalusië vanuit Malaga

Wil je niet alleen de mooiste steden van Andalusië ontdekken, maar ook oogverblindende en slaperige dorpjes, ruige landschappen en mooie bergketens? Dan is een rondreis Andalusië echt wat voor jou. Vertrek bijvoorbeeld vanuit Malaga, stap in een huurauto en binnen twee weken heb je de mooiste plekken van Andalusië ontdekt.

Rondreis Andalusië vanuit Malaga: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (2 Reacties)

De leukste stedentrips in maart

Stiekem hangt de lente alweer een beetje in de lucht in maart. Af er toe is er nog eens een koude nacht, maar er zijn ook middagen dat je met je jas aan al op een terrasje kunt zitten. Heerlijk. En dan komen de reiskriebels ook vanzelf. Vanaf maart is het op veel plekken alweer lekker weer, dus ver reizen voor een zonnige stedentrip is niet meer nodig. Bekijk de leukste stedentrips in maart.

De leukste stedentrips in maart | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)