• Tips over meer dan 50 leuke stedentrips | Mooistestedentrips.nl
 • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
 • CityGuide Valencia
 • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

Antwerpen: perfecte stedentrip voor oud en nieuw!

Antwerpen is een geweldige stad om Oud en Nieuw te vieren. Natuurlijk kun je er op oudejaarsdag naartoe gaan en de hele nacht feesten. Maar je kunt Oud en Nieuw natuurlijk ook gebruiken als excuus voor een stedentrip Antwerpen. Er is in de kerstvakantie ontzettend veel leuks te doen in Antwerpen, dus waarom niet? Dit kun je allemaal doen in Antwerpen rond Oud en Nieuw.

Oud en Nieuw in Antwerpen, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Heb je geen zin om thuis te blijven met oud en nieuw, maar wil je ook niet heel ver reizen om wat leuks te gaan doen? Dan is Antwerpen een goede keuze. Ik vierde er oud en nieuw en had het er ontzettend naar mijn zin. Bekijk alle tips.

Winkelen in Antwerpen

Als je dan toch oud en nieuw in Antwerpen gaat vieren, kun je net zo goed meteen een beetje gaan winkelen. Op de Meir kun je terecht bij alle bekende ketens die daar flinke flagstores hebben. Voor bijzondere winkels ga je naar de Kammenstraat en de Nationalestraat. Ik ben persoonlijk helemaal gek op STAY en Jutka & Riska. Ook in Steenhouwersvest vind je de leukste winkels, zoals ’t Stad Leest (één van de leukste boekenwinkels die je ooit zult zien) en Wunderkammer, er schuin tegenover.

Oud en nieuw in Antwerpen: winkelen in Antwerpen | Mooistestedentrips.nl
Oud en nieuw in Antwerpen: winkelen in Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

3x lekker lunchen

Shoppen en naar de kerstmarkt is natuurlijk heel erg belangrijk tijdens je citytrip Antwerpen, maar je moet ook voor de inwendige mens zorgen en dat lukt in Antwerpen prima. Ik ontdekte weer een paar fijne nieuwe en leuke lunch hotspots in de stad:

 • Mercado
  Het oude postkantoor aan de Groenplaats in niet meer in gebruik en volgend jaar komen er appartementen in. Maar nu huist Mercado er, een leuke food market met allemaal verschillende kraampjes. Je kunt er allemaal lekkere hapjes kopen, uit alle windstreken. Mercado is ook leuk om te borrelen.
 • Localstore2000
  Een superleuk nieuw initiatief midden in het winkelhart van Antwerpen. Hier wordt alleen gekookt met lokale producten. Er is genoeg plaats en je zit geheid tussen de locals.
 • Native
  Gelegen tussen de Kloosterstraat en Nationalestraat en een fijn rustpuntje tijdens een drukke dag. Dit is een biologische bistro waar je overdag fijne salades en broodjes kunt bestellen ’s avonds aan de tapas kunt.

Leuk lunchen in Antwerpen: Mercado | Mooistestedentrips.nl

Lunchen in Antwerpen: Localstore 2000 | Mooistestedentrips.nl

Naar de kerstmarkt in Antwerpen

Waar je ook belandt in het centrum van Antwerpen, je kunt hier supergoed in winterse sferen komen. Want de Groenplaats, Handschoenmarkt, de Markt en de Schelde zijn eigenlijk één grote kerstmarkt. Het wemelt er van de kraampjes en de mooie historische gebouwen van de stad zijn prachtig verlicht. Echt leuk: ga als het donker is in het reuzenrad aan de Schelde en bekijk het mooie verlichte Antwerpen vanaf 55 meter.

Schaatsen en tuben

Even wat actiever? Op de Groenplaats vind je dit jaar de grote schaatsbaan, voor €8 kun je er (met schaatsen en al) erop. Daarna is het leuk bijkomen aan de winterbar. Op ’t Steen kun je van een enorme winterglijbaan af.

Oud en nieuw in Antwerpen: schaatsen op de Groenplaats | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip voor oud & nieuw? Ga naar Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

Uit eten in Antwerpen

Uit eten met oud en nieuw in Antwerpen? Probeer dan zeker een tafeltje te reserveren. Als je graag in het centrum blijft, kan ik je HOBS op de Groenplaats en Jeanty’s bij de Markt zeker aanraden. Op ’t Eilandje is het erg leuk eten bij het Felixpakhuis. Echt bijzonder vind ik Den Artist op ’t Zuid, maar daar is reserveren echt een must. Nieuwe favoriet is Black Smoke, naast Brouwerij de Koninck.

Het nieuwe jaar inluiden: op de Markt en aan de Schelde

Geen tafeltje kunnen bemachtigen in een restaurant voor oud en nieuw? Geen nood. Er zijn tientallen kraampjes, van de Markt tot aan de Schelde, waar je tijdens oud en nieuw terecht kunt voor een hapje en een drankje. Heel veel locals staan hier ook gewoon en de sfeer is echt top. De gebouwen op de markt zijn mooie verlicht. Zo’n halfuurtje voor middernacht kun je alvast koers zetten naar de Schelde, want daar kun je om middernacht genieten van een schitterende vuurwerkshow.

Oud en nieuw in Anwerpen

Op 1 januari: nieuwjaars BBQ

Natuurlijk wil je lekker uitslapen als je op 1 januari wakker wordt in Antwerpen. Tip: bij sommige hotels kun je een late checkout reserveren, zo fijn. Maar toch is er op 1 januari ook nog best wat te doen in Antwerpen. De kerstmarkten zijn sowieso open en vanaf 12 uur ’s middags vindt ook de winter BBQ plaats aan de Scheldekaaien (bij de voetgangerstunnel). Als je tussen 12 en 2 uur ’s middags komt, krijg je nog twee gratis consumptiebonnen.

Superleuk logeren in Antwerpen

Antwerpen heeft leuke hotels te over. De eerste keer dat ik oud en nieuw in Antwerpen vierde, reserveerde ik twee nachten in het Raddisson Blue Astrid, naast het Centraal Station. Er was destijds een leuk oud-en-nieuw-arrangement en als je in dit hotel logeert, mag je niet alleen gratis gebruikmaken van de mooie wellness faciliteiten, maar ook gratis naar het ernaast gelegen Aquatopia. Ook Hotel Banks, vlakbij de Groenplaats, en Best Western Docklands op ’t Eilandje vind ik heel fijne hotels. Er zijn altijd nog wel wat goede last-minute aanbiedingen in Antwerpen te vinden (voor drie of vier dagen in ieder geval nog wel).

Druk in Antwerpen? Steden als Brugge, Brussel en Maastricht zijn ook leuk met oud en nieuw.

Oud en nieuw in Brugge Oud en nieuw in Brussel, tips Oud en nieuw in Maastricht, tips

Zo vier je Oud en nieuw in Antwerpen

 • Het is het gemakkelijkst om met de trein naar Antwerpen te gaan. Kunt al een treinkaartje boeken vanaf €19.
 • Handig om te hebben tijdens een stedentrip Antwerpen: de Antwerpen City Card. Je kunt dan gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer en gratis naar binnen bij veel bezienswaardigheden. Maar met de kaart krijg je ook leuke korting, zoals korting op fietshuurt en fietstours.
 • De leukste hotspots van Antwerpen ontdekken? Dan is de gids Time to Momo Antwerpen (vroeger heette deze gids 100% Antwerpen) een aanrader. In een paar wandelingen kom je langs de leukste en meest originele adresjes in de stad.
 • Zin in een stedentrip Antwerpen? Bekijk alle tips over Antwerpen.

Volg Mooistestedentrips.nl ook via
FacebookTwitterBloglovin'InstagramNieuwsbrief

Tags: Antwerpen