Antwerpen: perfecte stedentrip voor oud en nieuw!

door Esther

Antwerpen is een geweldige stad om Oud en Nieuw te vieren. Natuurlijk kun je er op oudejaarsdag naartoe gaan en de hele nacht feesten. Maar je kunt Oud en Nieuw natuurlijk ook gebruiken als excuus voor een stedentrip Antwerpen. Er is in de kerstvakantie ontzettend veel leuks te doen in Antwerpen, dus waarom niet? Dit kun je allemaal doen in Antwerpen rond Oud en Nieuw.

Heb je geen zin om thuis te blijven met oud en nieuw, maar wil je ook niet heel ver reizen om wat leuks te gaan doen? Dan is Antwerpen een goede keuze. Ik vierde oud en nieuw in Antwerpen en kan het echt van harte aanraden. En als je een dag eerder gaat, of juist een dag (of misschien wel 2 dagen) langer blijft, kun je meteen nog wat leuke hotspots in de stad meepakken. Bekijk al mijn tips om een mooie oud en nieuw in Antwerpen te vieren.

Vuurwerk in Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

Zo vier je Oud en nieuw in Antwerpen

Alles over oud en nieuw in Antwerpen

Oud en nieuw in Antwerpen: hotels

Hotel Indigo

Oud en nieuw Antwerpen: Hotel Indigo | Mooistestedentrips.nl

Oud en nieuw Antwerpen: Hotel Indigo | Mooistestedentrips.nl

Een nog vrij nieuwe parel in de stad. Ik logeerde hier pas nog en vond het een ontzettend leuk hotel. Het ligt aan het Koningin Astrid Plein, dus op nog geen minuut lopen van het centraal station. Hotel Indigo is een fris en vrolijk designhotel, geen kamer is hetzelfde ingericht. Beneden is een heel gezellige bar waar je ’s ochtends ontbijt of waar je ’s avonds nog even een borrel pakt.

Radisson Blu Astrid

Oud en nieuw in Antwerpen, Radisson Blu Astrid | Mooistestedentrips.nl

Gelegen meteen naast het centraal station, een ideale locatie. Toen ik in het Radisson Blu Astrid logeerde, had ik een leuk oud-en-nieuw arrangement geboekt (inclusief lang uitslapen op nieuwjaarsdag en een héél uitgebreid ontbijt). Het hotel heeft heel fijne kamers en je mag gratis gebruikmaken van het zwembad en de wellness faciliteiten.

Hotel Banks

Oud en nieuw in Antwerpen: Hotel Banks | Mooistestedentrips.nl

Centraler logeren is bijna niet mogelijk, want Hotel Banks ligt net achter de Groenplaats. Ideaal om oud en nieuw te vieren! Je wandelt binnen een paar minuten naar de Grote Markt en naar alle bekende winkelstraten van de stad. De kamers van het hotel zijn licht en een tikje industrieel. ’s Ochtends wordt een uitgebreid ontbijt aan je tafeltje geserveerd.

Hotel Franq

Foto met dank aan Hotel Franq | Mooistestedentrips.nl

Oud en nieuw in Antwerpen vieren en dan een beetje logeren in stijl? Dat doe je bij Hotel Franq. Dit hotel ligt in het hartje van de stad, is gevestigd in een prachtig oud pand en je wandelt zo naar alle bekende bezienswaardigheden in Antwerpen. Zodra je het hotel binnenkomt, is je vakantie al begonnen. Het ziet er zo mooi uit. Plof neer met een drankje en geniet van de sfeer. Er is ook een goed restaurant bij het hotel, handig om alvast je diner voor oud en nieuw te reserveren.

Hotel Julien

Oud en nieuw Antwerpen, foto met dank aan Hotel Julien | Mooistestedentrips.nl

In het hart van de stad vind je bij Hotel Julien een oase van rust. Perfect als je zowel wil genieten van de bruisende sfeer in de stad, maar ook lekker tot rust wilt komen. De kamers van Hotel Julien werken hier in ieder geval lekker aan mee. Ze zijn ruim, mooi ingericht en hebben nog authentieke details. Daal af in de 16de-eeuwse kelders van het hotel om te genieten van de spa faciliteiten, zoals de sauna en het stoombad. ’s Ochtends is het echt genieten aan het ontbijt en bij lekker weer haal je een drankje bij de bar om te genieten op het fijne terras.

Hotel Pilar

Foto met dank aan Hotel Pilar

Oud en nieuw in Antwerpen helemaal in stijl vieren? Dat is wat mij betreft het perfecte excuus om te logeren op ’t Zuid, een wijk met leuke trendy bars en restaurants en met een heleboel leuke musea. Met de tram ben je binnen vijf minuten in het hart van de stad. Geweldig hotel op ’t Zuid is Hotel Pilar, met zalig stijlvolle kamers. Groot pluspunt van het hotel is het feit dat het ook een (goed) restaurant heeft. Hier is het de hele dag gezellig. Boek je een kamer voor oud en nieuw? Reserveer meteen een tafeltje voor het diner, daar krijg je geen spijt van.

YUST Antwerp

Oud en nieuw in Antwerpen, foto met dank aan YUST Antwerp | Mooistestedentrips.nl

Kom je met de auto naar de stad? Of wil je oud en nieuw vieren met het gezin of een groep vrienden? YUST Antwerp is echt een leukerd. Gelegen buiten het centrum, maar een echte aanrader. Er zijn leuke en ruime kamers voor uiteenlopende gezelschappen en de algemene ruimtes zijn ook heerlijk. Kruip met een drankje bij de open haard, speel een spelletje of wandel bij lekker weer het dakterras op.

Yays Antwerp Opera

Oud en nieuw in Antwerpen, foto door Yays Antwerp Opera | Mooistestedentrips.nl

Wil je net even iets meer ruimte? Vier je oud en nieuw met het hele gezin? Maar wil je wel vlakbij het centrum logeren? Logeer dan in een appartement bij Yays Antwerp Opera. De appartementen zijn heel mooi ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo heb je bijvoorbeeld een volledig ingerichte keuken, zithoek en eethoek. ’s Ochtends word je ontbijt in je appartement gebracht. Je wandelt binnen een paar minuten naar het centraal station, de dierentuin en het centrum van de stad.

Oud en nieuw in Antwerpen: wat te doen?

Wil je oud en nieuw vieren in Antwerpen, dan wil je er natuurlijk om middernacht bij zijn als het vuurwerk de lucht in gaat. Maar rond de jaarwisseling is er zo ontzettend veel te doen in Antwerpen. Dit jaar loopt de kerstvakantie door tot en met de eerste week van januari en ook de winterfeesten in Antwerpen duren dit jaar langer. Je kunt dit jaar winterse sferen proeven in de stad van 9 december tot en met 8 januari.

Kerstmarkt in Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen, foto door Sigrid Spinno | Mooistestedentrips.nl

Houd jij van de kerstmarkt in Antwerpen? Dan zet je koers naar de Groenplaats of Grote Markt waar je tientallen kraampjes vindt om iets lekkers te eten en te drinken. Ben je op zoek naar originele kerstcadeaus, zoals mooie sjaals of kerstversiering? Die koop je ook op de kerstmarkt in Antwerpen. De chalets van de kerstmarkt gaan op het middaguur open en sluiten om toen uur ’s avonds, de winterbars blijven open tot middernacht (en met oud en nieuw in Antwerpen nog wat langer).

Schaatsen in Antwerpen

Oud en nieuw in Antwerpen, schaatsen op de Groenplaats | Mooistestedentrips.nl

Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de grote ijsbaan op de Groenplaats niet. Als je rond de jaarwisseling in de stad bent, moet je hier beslist even naartoe. Groot en klein zwiert over de baan. Blijf je liever aan de kant? Bestel een fijn drankje bij Après, de nieuwe winterbar die bij de ijsbaan hoort.

Alice in Wonderland Lichtfestival

Foto met dank aan: Alice in Wonderland Lichtfestival | Mooistestedentrips.nl

Een aantal jaar geleden bezocht ik in de kerstperiode het China Lights Festival in de Zoo van Antwerpen en ook dit jaar is er weer een lichtfestival. Het Alice in Wonderland Lichtfestival. Wandel door de beroemde dierentuin van Antwerpen, langs lichtinstallaties en ontmoet alle knotsgekke figuren uit het wereldberoemde Alice in Wonderland. Kaartjes bestel je via de website van de Zoo Antwerpen.

Reuzenrad aan de Schelde

Reuzenrad aan de Schelde, foto door Sigrid Spinno | Mooistestedentrips.nl

Reuzenrad aan de Schelde, foto door Sigrid Spinno | Mooistestedentrips.nl

Gelukkig staat dit jaar rond de jaarwisseling ook het reuzenrad weer aan de oevers van de Schelde, je wandelt er zo vanuit het centrum naartoe. Ga mee met een ritje en bekijk Antwerpen eens van bovenaf. Ben je er op donderdag? Dan kun je een aperitief drinken in het reuzenrad en op zondagen kun je zelfs brunchen in het reuzenrad.

Bar Den

Bar Den, Antwerpen (foto door Sigrid Spinno) | Mooistestedentrips.nl

Tussen het reuzenrad aan de Schelde en Het Steen vind je de bekendste winterbar van Antwerpen: Den Baar. Je geniet er tussen de vuurkorven en terrasverwarmers van een lokaal glas bier of een wintercocktail. Een hapje eten kan er trouwens ook. Heb je de kinderen bij je? Die vermaken zich prima in de speeltuin en bij het animatieteam.

Luid het nieuwe jaar in: Grote Markt of aan de Schelde

Oud en nieuw in Antwerpen: vuurwerk | Mooistestedentrips.nl

Vuurwerk: oud en nieuw in Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

Vier je oud en nieuw in Antwerpen? Dan wil je elkaar natuurlijk in stijl gelukkig nieuw jaar wensen. Je kunt proberen om een tafeltje te bemachtigen bij een restaurant in Antwerpen. Maar ook als dat niet lukt: geen nood. Ga gewoon richting Markt, Groenplaats of Schelde. Haal een hapje en een drankje bij één van de winterbars en tel samen af. Zo’n tien minuten voor het nieuwe jaar wandel je richting de oevers van de Schelde om daar het nieuwe jaar in te luiden en te genieten van een geweldige vuurwerkshow.

Eten en drinken met oud en nieuw in Antwerpen

Wil je tijdens oud en nieuw in Antwerpen uit eten? Dan moet je op tijd reserveren. Ik geef hieronder een aantal tips van restaurants die ik goed ken, maar het kan natuurlijk zijn dat er speciale openingstijden zijn rond oud en nieuw of dat ze alleen met reserveringen en arrangementen werken. Bekijk alle leuke restaurants in Antwerpen ter inspiratie.

5x lunchen in Antwerpen

Native

Foto met dank aan Native | Mooistestedentrips.nl

In een zijstraatje van de gezellige Kloosterstraat vind je Native, een ontzettend gezellige bistro. Je kunt hier geweldig lunchen, maar je kunt er ook ’s avonds terecht. Hier wordt alleen met biologische en (zo veel mogelijk) met lokale producten gekookt. Ik schoof er aan voor de lunch en de quiche met quinoa vond ik ontzettend lekker. Je kunt ook kiezen uit verschillende soorten soep en sandwiches.

Localstore2000

Localstore 2000 | Mooistestedentrips.nl

Localstore2000  is een superleuk nieuw initiatief midden in het winkelhart van Antwerpen. Hier wordt alleen gekookt met lokale producten. Er is genoeg plaats en je zit geheid tussen de locals.

Wasbar

Foto met dank aan Wasbar | Mooistestedentrips.nl

Eten in een wasserette, is dat leuk? Nogal! Je vindt Wasbar op verschillende plekken in de stad. Ja, er komen mensen te was doen, maar eigenlijk komen de meeste mensen er vanwege de goede koffie, fijne broodjes, soep en salade. En allemaal nog goed te betalen ook.

STAY

Lunchen in Antwerpen: STAY | Mooistestedentrips.nl

STAY in de Nationalestraat is een leuke plek om te winkelen, maar wist je dat je achterin de zaak ook lekker kunt neerploffen voor een goede kop koffie, taart en ook lunch. De kaart is niet heel uitgebreid, maar alle gerechten zijn wel puur en heel lekker. En handig: je hoeft het winkelen niet heel uitgebreid te onderbreken om te gaan lunchen, het kan hier in één moeite door.

Uit eten in Antwerpen

Felixpakhuis

Foto met dank aan Felixpakhuis | Mooistestedentrips.nl

Felixpakhuis is één van mijn favoriete restaurants in Antwerpen. Je moet er voor de jaarwisseling zeker reserveren (maar dan ben je ook goed onder de pannen). Je kunt in het oude stadsarchief in de wijk ’t Eilandje in Antwerpen tegenwoordig geweldig uit eten. Er staat goede Vlaamse kost op de kaart en daar bestel je natuurlijk goed Belgisch bier bij.

Black Smoke

Foto met dank aan Black Smoke | Mooistestedentrips.nl

Naast Brouwerij De Koninck vind je een nieuw populair restaurant: Black Smoke. Het draait hier eigenlijk helemaal om vlees, zoals vlees bedoeld is. Goede entrecote, biefstuk, ribbetjes, wordt of gewoon een hele BBQ, gewoon op tafel. Je eet in een heerlijke industriële sfeer.

’t Elfde Gebod

Foto met dank aan 't Elfde Gebod | Mooistestedentrips.nl

Breng oudejaarsavond door in Hemelse sferen bij ’t Elfde Gebod, het café en restaurant onderaan de kathedraal in Antwerpen dat helemaal vol staat met mariabeelden en heiligenbeelden. Het is één van de meest bekende cafés in de stad. ga je er op oud en nieuw in Antwerpen heen, dan moet je zeker (snel) even reserveren. Je eet hier al net zo gezegd, met Adam’s ribbekes, heilige koe of Ave Maria salade.

HOBS

Foto met dank aan HOBS | Mooistestedentrips.nl

Wil je niet te ver weg uit het centrum van de stad? Omdat je daarna bijvoorbeeld nog lekker naar de kraampjes op de Markt wil? Dan reserveer je een tafeltje bij HOBS. Hier kun je echte Vlaamse klassiekers bestellen, zoals garnalenkroketjes en allerlei visgerechten. Maar je kunt er ook terecht voor een goed stuk vlees.

Oud en nieuw in Antwerpen?
Bewaar op Pinterest

Oud en nieuw in Antwerpen, bekijk de leukste tips | Mooistestedentrips.nl

Lees meer over Antwerpen

Volg Mooistestedentrips.nl ook via
FacebookTwitterBloglovin’InstagramNieuwsbrief

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer