Een dagje strand in Barcelona

Met klinkende namen als Sant Sebastià, Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, en Llevant krijg je toch spontaan zin om je bikini, zonnebrand en slippers in je koffer te gooien? Dit zijn namelijk een paar stranden in Barcelona. Want heb je zin in nazomeren of wil je een stedentrip combineren met een dagje strand, dan moet je simpelweg een stedentrip Barcelona maken.

Naar het strand in Barcelona: Barceloneta | Mooistestedentrips.n

Barcelona heeft maar liefst 5 kilometer strand en daar is echt vanalles te doen. De zee is over het algemeen erg kalm in Barcelona, dus je kunt zonder zorgen zwemmen. Op bijna alle stranden kun je strandbedden en parasols huren, maar omdat de zand licht en zacht is, is je handdoekje in principe meer dan genoeg. Actievelingen kunnen in Barcelona windsurfen, volleyballen en kitesurfen en kinderen zullen urenlang zoet zijn in één van de vele speeltuintjes. Ook niet onbelangrijk: er zijn genoeg strandtentjes, terrasjes en leuke winkels langs de boulevard om je bezig te houden. 

Barceloneta: van visserswijk tot hotspot 

Van oudsher is Barceloneta een visserswijk isen daarom onlosmakelijk verbonden met de zee. Hier vind je de beste visrestaurants van de stad en is het heerlijk flaneren langs de boulevard. Voor je je handdoek op het zand uitspreidt, kun je nog even wat cultuur snuiven in het Palau la Mar gebouw waar het Historisch Museum van Catalonië is gevestigd. Maar flaneren over de boulevard Passeig Marítim is ook een prima tijdverdrijf. Voor de lunch loop je langs de Mercat de la Barceloneta waar je geweldig vis en schelpdieren kunt eten.  

Als de Catalanen aan het einde van de middag uit hun siësta ontwaken, stromen de smalle straten en de cafés van Barceloneta vol. Een ding wat je absoluut niet mag missen, is Cava. De wijk staat namelijk bekend om de vele Cavasbars waar je ook tapas kunt eten. Can Paixano in de Carrer de la Reina Cristina is er de plek voor. Eigenlijk is het een winkel, maar als Cavasbar is het veel populairder: bestel er een bel bubbels en neem er een lekker broodje bij. Can Ramonet in de Calle Maquinista is een van de oudste visrestaurants van de wijk en ook één van de beste. 

Naar het strand in Barcelona: Bogatell | Mooistestedentrips.nl

Naar het strand in Barcelona: Bogatell | Mooistestedentrips.nl

Bogatell en Llevant: tussen de locals

Bogatell ligt in de vrij onbekende, maar ontzettend gezellige wijk Poble Nou. Van oudsher is Poble Nou een vissersdorpje en pas in de jaren '90 werd het strand klaargemaakt voor gebruik. Bogatell is een heerlijk strand als je niet tussen de hipsters wilt liggen, maar liever tussen de locals. Langs de boulevard is een enorm fietspad, dus geweldig om zowel het strand als Poble Nou met de fiets te verkennen. De wijk was altijd nogal industrieel, maar de grote fabriekspanden en opslagloodsen hebben de laatste jaren steeds meer een nieuwe bestemming gekregen. Ook de kilometers lange Rambla del Poble Nou is leuk om over te flaneren. Liever op het strand blijven? Sure! Er is een aantal heel leuke strandtentjes in Bogatell.

Llevant betekent 'Oost' in het Catalaans en het is dan ook niet verbazend zijn dan Llevant het meest oostelijke strand van Barcelona is. Het is tevens het nieuwste strand, want het was in 2006 pas gereed voor de eerste bezoekers. De fabriekspanden van de aangrenzende wijk stonden vroeger bijna in zee, maar daar is inmiddels niets meer van te zien. Het strand is heerijk relaxt en perfect als je even rustig van de zon wil genieten. 

Leuke strandtenten in Barcelona

De strandtenten, restaurants en clubs langs de boulevards van Barcelona zijn misschien wel de hipste en leukste ter wereld. Voel je dus niet schuldig als je na een middagje zonnen lekker op een terras of in een lounge bank will blijven hangen. Wil je in één van de restaurants gaan eten? Reserveer dan wel even, dan kun je gegarandeerd terecht. 

Naar het strand in Barcelona: de leukste strandtenten | Mooistestedentrips.nl

Naar het strand in Barcelona: de leukste strandtenten | Mooistestedentrips.nl

Foto's met dank aan: Xiringuito Escribà

 • Relaxen in een 'xiringuito'
  In de zomermaanden hoef je niet lang te zoeken naar een leuke plek om wat te drinken, eten of een ijsje te kopen. Dit kan namelijk gewoon middenop het strand. De stranden van Barcelona staan namelijk vol met zogeheten 'xiringuitos', is een kleine houten strandtent. Vroeger kon je bij een xiringuito' alleen drankje en een tosti kopen. Maar nu zijn er ook xiringuitos met bediening aan tafel, DJ's en uitgebreide menukaartjes. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is eten in een xiringuito meestal niet goedkoop. 
 • Pez Vela
  Dit is een geweldig restaurant om te kijken en bekeken te worden, je kunt er eten op verschillende verdiepingen. Je eet hier heerlijke rijst- en visgerechten, maar ook de burgers en salades zijn geweldig. Wil je na het eten blijven? Vraag dan vriendelijk aan de ober of hij of zij je op de lijst zet voor de Eclipse Bar, een geweldige rooftop bar.
 • Xiringuito Escribà
  Tijdens je stedentrip Barcelona mag je dit restaurant sowieso niet missen. Xiringuito Escribà is namelijk een geweldig restaurant als je vis wilt eten met uitzicht op zee. Hier eet je geweldige tapas, paella of seafood. Visliefhebbers bestellen hier in ieder geval de ceviche.

Een stedentrip Barcelona plannen

 • Je kunt vaak goedkoop naar Barcelona vliegen, bijvoorbeeld met Transavia, KLM of Vueling. Vergelijk vliegtickets Barcelona en bekijk hoe jij voordelig naar Barcelona kunt vliegen.
 • Het kan bij veel bezienswaardigheden in Barcelona behoorlijk druk zijn, maar met de Barcelona Express Card krijg je flinke korting op allerlei attracties en mag je overal de wachtrijen overslaan.
 • Op zoek naar een leuk hotel niet ver van het strand? Logeer dan bij Chic & Basic Born in één van de leukste wijken van Barcelona. De kamers zijn licht en netjes, sommige met balkon. Lees de leukste tips over El Borne door een local.
 • Bekijk alle tips over een stedentrip Barcelona.

Tags: Barcelona