Goedkope stedentrip? Bekijk alle leuke tips en de goedkoopste stedentrips

Goedkope stedentrip: de beste tips

En 13x de goedkoopste stedentrips

door Esther

Goedkope stedentrip? Wil je een mooie stad ontdekken met een klein budget? Dat kan, natuurlijk. Kies voor een goedkope stedentrip of bekijk de handige tips waarmee je een heleboel geld bespaart tijdens je stedentrip. Benieuwd? Bekijk de leukste tips en goedkoopste stedentrips.

Plan een goedkope stedentrip

Een goedkope stedentrip plannen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Of je binnen je (kleine) budget blijft hangt af van de keuze voor een bestemming, het vervoer, de accommodatie en de activiteiten. Ik geef je een aantal algemene tips voor het boeken van een goedkope stedentrip. En even verderop in dit artikel vind je een overzicht van de leukste goedkoopste stedentrips.

Dichtbij huis

Goedkope stedentrip, tips om de goedkoopste stedentrips te boeken

Wil je een goedkope stedentrip maken? Blijf dan dichtbij huis. Hoe verder weg je gaat, des te duurder het wordt. Gelukkig zijn er dichtbij huis zo ontzettend veel leuke steden te ontdekken. Ik zet de leukste stedentrips Nederland, stedentrips België en stedentrips Duitsland voor je op een rijtje. Je stapt simpelweg in de auto of de trein om ze te ontdekken.

Met de auto of de trein

Goedkope stedentrip: neem de auto of de trein.

Een goedkope stedentrip maak je meestal niet met het vliegtuig. Vliegtickets worden steeds duurder, vanwege de hoge brandstofkosten. Vliegen is bovendien al lang niet meer zo relaxt én het is natuurlijk niet best voor het milieu. Een stedentrip met de auto of de trein maken, is heel ontspannen, je bent veel flexibeler én het is voordeliger. Je ontdekt trouwens de leukste en meest verrassende steden met de trein of de auto. Bekijk stedentrips met de auto en stedentrips met de trein voor de leukste tips. Budgettip: boek drie maanden voor vertrek, dan vind je de goedkoopste treintickets.

Goedkope vliegtickets

Goedkope stedentrip: goedkope vliegtickets boeken

Zoals gezegd wordt het steeds lastiger om goedkope vliegtickets te vinden, maar dat wil niet zeggen dat een goedkope stedentrip met het vliegtuig niet meer mogelijk is. Als je zo lang mogelijk van te voren boekt, vind je meestal de voordeligste vliegtickets. Zo komen in net najaar de vliegtickets voor het komende voorjaar en de zomer online, dus die moet je dan boeken. Bovendien loont het om doordeweeks te vliegen in plaats van in het weekend. Het is trouwens een mythe dat ‘budget airlines’ altijd goedkoper zijn. Vliegtickets vergelijken is gewoon het beste idee. Ook voor parkeren op Schiphol, parkeren op Rotterdam/ The Hague Airport en parkeren op Eindhoven Airport geldt: hoe vroeger je boekt, des te voordeliger ben je uit.

Kant-en-klare stedentrip

Goedkope stedentrip boeken, de goedkoopste stedentrips

Zelf speuren naar goedkope trein- of vliegtickets en daarna naar goedkope accommodatie is natuurlijk een prima idee om zelf een goedkope stedentrip samen te stellen. Maar soms valt het voordeliger uit om een kant-en-klare stedentrip te boeken, vooral naar bestemmingen die als duur te boek staan, zoals Rome, Londen of Barcelona. Dit komt omdat reisorganisaties tickets en accommodatie groots kunnen inkopen en daarom voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. Goedkope stedentrips boek je bijvoorbeeld via TUI of Bebsy.

Goedkope accommodatie

Goedkope stedentrip: goedkope hotels vinden

Kiezen voor een voordelige accommodatie tijdens een stedentrip kan natuurlijk veel schelen in de kosten. Ook hierbij is het advies: ga lekker hotels vergelijken en bekijk wat voor jou en jouw reisgezelschap goedkoop uitpakt. Wil je een goedkope stedentrip maken met vrienden of het hele gezin? Dan raad ik aan om een appartement te boeken in plaats van een hotel. Je hoeft dan niet meerdere hotelkamers te boeken, hebt meer ruimte en kunt eventueel in je appartement ontbijten en koken. Dit scheelt ook in de kosten. Overigens pakt Airbnb niet altijd goedkoper uit, omdat op de kale prijs vaak nog schoonmaakkosten en servicekosten komen. Let hierop bij het boeken. Budgettip: heb je een leuk hotel gezien? Zoek het hotel op via Trivago.nl en bekijk waar je dit hotel het voordeligst boekt. Soms scheelt het een paar euro, maar soms ook tientjes.

Kies onbekende steden

Hoe populairder de stad, des te duurder de stad. Helaas. Barcelona, Rome, Londen en Wenen worden nooit echt bestemmingen voor een klein budget. Maar er zijn zo veel leuke steden te ontdekken die nog wel goedkoop zijn en waar je toch alle cultuur en gastronomie meepikt, maar dan voor een veel vriendelijkere prijs. Kies bijvoorbeeld voor Verona in plaats van Venetië (en logeer dan bij Stravagane), bezoek Zadar in plaats van Dubrovnik, geniet van de Portugese zon in Faro in plaats van Lissabon, ga naar Zaragoza in plaats van Sevilla of kies eens voor Bratislava in plaats van Wenen.

13x Goedkoopste stedentrips

Alicante

Heb je zin in een goedkope stedentrip Spanje? Dan is het zonnige en kleurrijke Alicante een echt leuke goedkope stedentrip. Vliegtickets Alicante zijn over het algemeen niet duur, er is een heleboel keuze uit goedkope hotels én (belangrijk) de meeste bezienswaardigheden in de stad zijn gratis te bezoeken.

Vliegtickets: vliegtickets Alicante vanaf €59
Betaalbare én leuke hotels: Hotel Occidental / Hotel Albahia
Leuke budgettip: ga fietsen in Alicante
Meer informatie: bezienswaardigheden Alicante

Athene

Athene is een heerlijke stedentrip, in elk seizoen. Al vanaf begin maart is het er heerlijk weer en je kunt er nog tot ver in oktober nazomeren. En, ook heel fijn, Athene is een heerlijk voorbeeld van een goedkope stedentrip. Er zijn genoeg goedkope hotels in Athene te vinden en het openbaar vervoer, de attracties en horeca zijn helemaal niet duur.

Vliegtickets: vliegtickets Athene vanaf €78
Betaalbare én leuke hotels: Colors Hotel / Green suites Boutique Hotel / Ergon House
Leuke budgettip: ga fietsen in Athene
Meer informatie: stedentrip Athene

Boedapest

Winter of zomer: een stedentrip Boedapest is altijd geweldig! Ontdek de bruisende stad, de groene en sprookjesachtige heuvels en de heerlijke baden. Bezienswaardigheden, uit eten en activiteiten: het is allemaal niet duur in Boedapest. Een perfecte goedkope stedentrip.

Vliegtickets: vliegtickets Boedapest vanaf €79
Betaalbare én leuke hotels: Hotel Memories / The Three Corners Lifestyle Hotel / K&K Opera
Leuke budgettip: neem een Budapest Card mee
Meer informatie: bezienswaardigheden Boedapest

Bratislava

Bratislava is niet alleen één van de goedkoopste stedentrips in Europa, maar ook nog eens een heel leuke en verrassende stad. Wandel door de oude stad, geniet voordelig van de leukste traditionele brouwerijen en restaurants en logeer goedkoop in een superleuk hotel.

Vliegtickets: vliegtickets Bratislava vanaf €42
Betaalbare én leuke hotels: LOFT Hotel / Apollo Hotel / Park Inn
Leuke budgettip: ga mee met een gratis stadswandeling
Meer informatie: stedentrip Bratislava

Krakau

Krakau is één van de goedkoopste stedentrips in Europa. Je vliegt er voor een prikkie naartoe en ook de hotels zijn er goedkoop. Je bezoekt de meeste musea gratis of goedkoop, kunt mee met een gratis stadswandeling en de horeca is ook helemaal niet duur.

Vliegtickets: vliegtickets Krakau vanaf €43
Betaalbare én leuke hotels: Hotel 32 / Plaza Boutique Hotel / Grand Ascot Hotel
Leuke budgettip: neem de Krakov City Pass met je mee
Meer informatie: stedentrip Krakau

Lubljana

Op zoek naar een goedkope stedentrip én een geweldige stad om te bezoeken? Op naar Lubljana, één van de leukste steden die ik de laatste jaren bezocht. De stad is wonderschoon, met een heleboel leuke (goedkope) bezienswaardigheden. Een aanrader.

Vliegtickets: vliegtickets Ljubljana vanaf €83
Betaalbare én leuke hotels: Hotel Ljubljana Park / B&B Pod vrbo / City Hotel Ljubljana
Leuke budgettip: ontdek Ljubljana op de fiets
Meer informatie: stedentrip Ljubljana

Malaga

Eén van de leukste, meest verrassende stedentrips Spanje is ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. Maak een stedentrip Malaga. Eet tapas voor een prikkie, koop het lekkerste dat de stad te bieden heeft op de markt, ontdek de mooiste street art en geniet van de zon aan het strand.

Vliegtickets: vliegtickets Malaga vanaf €51
Betaalbare én leuke hotels: Picnic Dreams Malaga / Don Curro Hotel / Dulces Dreams Malaga
Leuke budgettip: ga fietsen in Malaga
Meer informatie: bezienswaardigheden Malaga

Praag

Naast één van de mooiste steden in Europa, is Praag ook nog eens één van de goedkoopste stedentrips. Je reist er voor weinig naartoe en de leukste hotels zijn ook helemaal niet duur. De leukste bezienswaardigheden in Praag zijn gewoon gratis (of heel goedkoop) te bezoeken.

Vervoer: treinretour vanaf €76 & vliegtickets vanaf €43
Betaalbare én leuke hotels: Moods Boutique Hotel / Meet me 23 / Miss Sophie’s Downtown
Leuke budgettip: maak een gratis stadswandeling
Meer informatie: stedentrip Praag

Riga

Riga is één van de leukste, goedkoopste stedentrips in Europa. De Letse hoofdstad is een echte onontdekte parel, met schitterende historische gebouwen, gekleurde gildehuisjes en een fantastische overdekte markt. Je logeert en eet er voor een prikkie en de meeste bezienswaardigheden zijn goedkoop te bezoeken.

Vliegtickets: vliegtickets Riga vanaf €89
Betaalbare én leuke hotels: Rixwell Konventa Seta / Relais le Chevalier / Wellton Centrum Hotel
Leuke budgettip: ontdek Riga op de fiets
Meer informatie: stedentrip Riga / bezienswaardigheden Riga

Tallinn

Tallinn is is één van de leukste goedkoopste stedentrips in Europa. En de stad is zo’n plaatje, dus waarom zou je Tallinn niet sowieso bezoeken? Het is een levendige stad met geweldige fotogenieke bezienswaardigheden, mooie middeleeuwse straatjes en heerlijke uitzichtpunten.

Vliegtickets: vliegtickets Tallinn vanaf €102
Betaalbare én leuke hotels: Oru Hub Hotel / Kalev Spa Hotel & Waterpark / Bob W Telliskivi
Leuke budgettip: ontdek Tallinn op de fiets
Meer informatie: stedentrip Tallinn

Warschau

Warschau is een heerlijk levendige stad en is zeker een goedkope stedentrip, het is zelfs één van de goedkoopste stedentrips in Europa. En wat een leuke stad. Met een keur aan bijzondere architectuur, van de middeleeuwen en renaissance tot hypermoderne eyecatchers. Daarnaast zijn er geweldige musea en een heleboel leuke, betaalbare restaurants.

Vliegtickets: vliegtickets Warschau vanaf €43
Betaalbare én leuke hotels: Moxy Warsaw Praga / Apple Inn / Royal Tulip Warsaw Apartments
Leuke budgettip: ga fietsen in Warschau
Meer informatie: stedentrip Warschau

Zagreb

Dankzij Ryanair kun je heel goedkoop naar Zagreb vliegen vanaf Eindhoven Airport en Weeze airport. Maar de stad zelf is ook helemaal niet duur. Er zijn een heleboel gratis (of erg goedkope) bezienswaardigheden en het eten en drinken is er goedkoop (en lekker!). Maar misschien nog veel belangrijker: de sfeer in de stad is top. Een stedentrip Zagreb is met recht een leuke goedkope stedentrip.

Vliegtickets: vliegtickets Zagreb vanaf €44
Betaalbare én leuke hotels: Annie’s Bed & Breakfast / Rooms at Zajčeva 34 / Hotel Jägerhorn
Leuke budgettip: Museum of Broken Relationships / fietsen in Zagreb
Meer informatie: Bezienswaardigheden Zagreb

Zaragoza

Waarschijnlijk heb je nog nooit aan het Spaanse Zaragoza gedacht voor een stedentrip. En dat moet je toch eens doen. Deze stad in het noorden van Spanje is werkelijk beeldschoon en superleuk om te bezoeken. Je vliegt er goedkoop en rechtstreeks naartoe vanaf Brussel Charleroi. En eenmaal daar is het leven er ook helemaal niet duur. Je vindt er prachtige Mudejar architectuur, schitterende kerken en heel goede musea. En maar een fractie van de toeristen. Genieten, geloof me.

Vliegtickets: vliegtickets Zaragoza vanaf €44
Betaalbare én leuke hotels: B&B Hotels Zaragoza Centro / Hotel Real Ciudad de Zaragoza / AZ The Orus Factory Hotel
Leuke budgettip: fietsen in Zaragoza / Aljafería
Meer informatie: Bezienswaardigheden Zaragoza

Goedkope stedentrips: de 13 goedkoopste stedentrips
Bewaar op Pinterest

Goedkope stedentrip? Bekijk de budgettips en 10x de goedkoopste stedentrips | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

Virgilia 13 januari 2019 - 14:29

Leuke blog om te lezen. Ook het stukje van budget design hotels vond ik leuk.

Antwoord
Ester 3 januari 2023 - 13:47

Ik zoek een stedentrip om samen met mijn zoon van 14 te doen. Denk dat ik er met behulp van jouw site wel uitkom!

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer