Düsseldorf op de fiets: bekijk de tips

door Esther

Wil je Düsseldorf op de fiets ontdekken? Goed idee, je kunt dan ontzettend veel van de stad zien. Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen of een fiets huren. Düsseldorf is een prima stad om te fietsen: er ligt maar liefst 700 kilometer fietspad, er zijn leuke routes en diverse fietsvriendelijke hotels. Bekijk alle tips over fietsen in Düsseldorf.

Plan je stedentrip Düsseldorf met de fiets

  • Mits je niet met de ICE reist, kun je je fiets meenemen in de trein naar Düsseldorf en de fiets in de daarvoor bestemde wagon stallen.
  • Neem je de fiets mee op de auto? Kies dan naar een hotel met parkeerplaats in Düsseldorf. Er zijn zelfs leuke fietshotels in Düsseldorf. Even verderop in dit artikel geef ik je er tips over.
  • Het 25hours Hotel das Turm is een geweldig hotel voor fietsers. Dit hotel heeft namelijk een eigen fietsenwinkel en fietsverhuur en je kunt hier mee met verschillende fietstours door de stad en omgeving.
  • Bekijk de leukste tips voor een stedentrip Düsseldorf.

Fietstour in Düsseldorf

Fietsen in Düsseldorf, fietstour in Düsseldorf (foto met dank aan Visit Düsseldorf)

Ben je nog nooit in Düsseldorf geweest of wil je de stad eens op een bijzondere manier leren kennen? Fietsen in Düsseldorf is er de perfecte manier voor. Als je meegaat met deze fietstour verken je in twee uur tijd de hoogtepunten van de stad. Je fietst in een kleine groep, terwijl een kundige gids je alles vertelt over alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden in Düsseldorf. Zo kom je bijvoorbeeld langs Ehrenhof, Hofgarten, Corneliusplatz, Königsallee en Hofgarten. En natuurlijk ontbreekt ook de Medienhafen niet.

Fiets huren in Düsseldorf

Geen zin om zelf je fiets mee te nemen naar Düsseldorf? Geen nood, je kunt op verschillende plekken in Düsseldorf een fiets huren. Je kunt gewone stadsfietsen huren, maar ook elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen en zelfs bakfietsen.

Fietsen in Düsseldorf: 11 fietsroutes

Fietsen in Düsseldorf | Ontdek Düsseldorf op de fiets

Als je Düsseldorf op de fiets wilt ontdekken, is het een goed idee om de RADslag app te downloaden. In deze app vind je 11 fietsroutes in en rond de stad, met verschillende afstanden: tussen de 11 en 80 kilometer. Het is een echte aanrader om de route Tour D-France te fietsen. Deze volgt de eerste etappe van de Tour de France, die een paar jaar geleden in Düsseldorf van start ging. Ga je aan het einde van de middag en begin van de avond fietsen? Dan is de 11 kilometer lange tourUnd abends mit Beleuchtung leuk, die langs verlichte Rheinpromenade en diverse sfeervol verlichte pleinen en kunstwerken voert. Als je de app niet wilt of kunt downloaden, kun je ook de PDF met alle routes downloaden of de kaart ophalen bij de Tourist Information in de Altstadt of op Düsseldorf Hauptbahnhof.

Hotel in Düsseldorf voor fietsers: 25hours Hotel Das Turm

Hotel in Düsseldorf | 25hours Hotel Dat Turm, Düsseldorf

Hotel in Düsseldorf | 25hours Hotel Dat Turm, Düsseldorf

Hotel in Düsseldorf | 25hours Hotel Dat Turm, Düsseldorf

Bij het 25hours Hotel Das Turm zijn ze er echt van overtuigd: de leukste manier om Düsseldorf te ontdekken is op de fiets. Het hotel is daarom uitgerust met een eigen fietsenwinkel en fietsverhuur. Daarnaast heeft het hotel een paar gidsen in dienst die je meenemen op een leuke fietstour. Of je kunt met één van de leuke themaroutes van het hotel op pad. Dus of je nu je eigen fiets bij je hebt, of ter plaatse een fiets regelt: het 25hours Hotel Das Turm is een goede keuze als je wilt fietsen in Düsseldorf.

Nieuwsgierig naar het hotel? De kamers zijn namelijk ook geweldig. Geen enkele kamer ziet er hetzelfde uit. Je slaapt of in Franse, landelijke stijl of in strakke Duitse sferen met strak design. Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is The Paris Club. De bar en restaurant van het hotel zijn op de zestiende verdieping van het hotel gevestigd en of je er nu gaat eten of gewoon even geniet van een drankje: je hebt er fantastisch uitzicht over de stad.

Meer fietsvriendelijke hotels in Düsseldorf

Fietshotels in Düsseldorf | Hotels in Düsseldorf voor je fietsvakantie

Wil je fietsen in Düsseldorf? Dan wil je je eigen fiets of je huurfiets natuurlijk wel veilig stallen en gemakkelijk eventuele mankementen repareren. In Düsseldorf zijn inmiddels verschillende hotels met een ‘Bett + Bike’ certificaat. In deze hotels zijn de dus extra lief voor mensen met de fiets. Ze bieden veilige stallingen voor fietsen en ben je door een flinke bui heen gefietst? Je natte spullen kun je in een aparte ruimte laten drogen. Leuke bonus is dat veel van deze fietshotels op een mooie locatie zijn gelegen.

  • Hotel Imperial
    Een mooi voorbeeld is Hotel Imperial. Het hotel ligt vlakbij de Rijn. Er zijn behoorlijk grote kamers voorhanden en je kunt na een dag fietsen fijn neerploffen op het gezellige terras. ’s Ochtends schuif je aan voor een heel uitgebreid ontbijtbuffet.
  • Hotel National
    Ook Hotel National heeft grote kamers en is op een goede locatie gelegen, op een paar minuten afstand van de oude stad van Düsseldorf. Na een dagje fietsen, kun je even lekker bijkomen in de sauna.
  • Hotel Mutter Haus
    Kom je met de auto naar Düsseldorf? Dan is Hotel Mutter Haus een geweldig fietshotel. Het hotel is gevestigd in een prachtig oud pand en ligt in een mooie, groene omgeving. De kamers zijn sfeervol, heel ruim en hebben fraaie historische details.

Lees alles over Düsseldorf

Fietsen in Düsseldorf
Bewaar op Pinterest

Fietsen in Düsseldorf | Ontdek Düsseldorf op de fiets

Meer over Duitsland op Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer