Düsseldorf op de fiets: bekijk de tips

Maak je in de lente of de zomer een stedentrip Düsseldorf? Dan is het een leuk idee om de stad op de fiets te verkennen. Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen of een fiets huren. Düsseldorf is een prima stad om te fietsen: er ligt maar liefst 700 kilometer fietspad, er zijn leuke routes en diverse fietsvriendelijke hotels. Bekijk alle tips over fietsen in Düsseldorf.

Düsseldorf op de fiets: bekijk de tips (foto met dank aan Düsseldorf Tourismus) | Mooistestedentrips.nl

Ben je nog nooit in Düsseldorf geweest en wil je de stad op een leuke manier leren kennen? Stap dan op de fiets. Een perfecte manier om in korte tijd de highlights van de stad te ontdekken of juist die plekken te ontdekken waar je te voet niet zo snel komt.

11 fietsroutes door Düsseldorf

Als je Düsseldorf op de fiets wilt ontdekken, is het een goed iee om de RADslag app te downloaden. In deze app vind je 11 fietsroutes in en rond de stad, met verschillende afstanden: tussen de 11 en 80 kilometer. Het is een echte aanrader om de route Tour D-France te fietsen. Deze volgt de eerste etappe van de Tour de France, die dit jaar op 1 juli in Düsseldorf van start gaat. Route Tour D1, Natur pur is 17 kilometer lang. Je fietst vanuit het centrum naar het zuiden van de stad en fietst daarbij langs bekende bezienswaardigheden en door de mooiste parken van Düsseldorf. Ga je aan het einde van de middag en begin van de avond fietsen? Dan is de 11 kilometer lange tourUnd abends mit Beleuchtung leuk, die langs verlichte Rheinpromenade en diverse sfeervol verlichte pleinen en kunstwerken voert. Als je de app niet wilt of kunt downloaden, kun je ook de PDF met alle routes downloaden of de kaart ophalen bij de Tourist Information in de Altstadt of op Düsseldorf Hauptbahnhof.

Düsseldorf op de fiets: bekijk de tips (foto met dank aan Düsseldorf Tourismus) | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Düsseldorf: tips (foto met dank aan Düsseldorf Tourismus) | Mooistestedentrips.nl

Highlights van Düsseldorf op de fiets

Heb je geen eigen fiets bij de hand of heb je weinig tijd en wil je toch in korte tijd de leukste bezienswaardigheden van de stad zien? Dan is een fietstocht met een gids langs alle highlights van Düsseldorf een aanrader. Je hebt de gids helemaal tot je eigen beschikking, dus je kunt min of meer zelf de route bepalen en stoppen wanneer je daar zin jn hebt. Maar je komt in ieder geval langs de Rheinturm, Medienhafen, Landtad, Hofgarten en fietst door de Altstadt. Je gids vertelt je allemaal leuke weetjes over de stad en kan je vertellen waar je echt leuk iets kunt eten 's avonds.

Fietsvriendelijke hotels

Kom je met je eigen fiets naar Düsseldorf, dan wil je je ijzeren ros natuurlijk wel veilig kunnen stallen en eventuele mankementen gemakkelijk kunnen repareren. In Düsseldorf zijn inmiddels 10 hotels met een zogeheten 'Bett + Bike' certificaat (ofwel: daar zijn ze lief voor mensen op de fiets). Deze hotels bieden veilige stallingen voor fietsen en eventuele natte fietskleding kun je er ook een een aparte ruimte laten drogen.De meeste van deze hotels zijn trouwens mooi gelegen. Goed voorbeeld is Hotel Imperial, vlakbij de Rijn, met ruime kamers en een gezellig terras en 's ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet. Hotel National ligt op loopafstand van het oude centrum en heeft nette kamers. Bovendien kun je er lekker bijkomen in de sauna na een dag fietsen. Liever in een wat rustigere omgeving logeren, waar je ook gemakkelijk de auto kwijt kunt? Dan is Hotel Mutter Haus een goede keuze. Dit hotel is gevestigd in een schitterend oud pand en ligt in een mooie groene omgeving. De kamers zijn er ruim en bijzonder sfeervol.

Fietsvriendelijke hotels in Düsseldorf: Hotel Imperial | Mooistestedentrips.nl

Fiets huren in Düsseldorf

Geen zin om zelf je fiets mee te nemen naar Düsseldorf? Geen nood, je kunt op verschillende plekken in Düsseldorf een fiets huren. Het gemakkelijkst is om er één te huren op het station, maar ook aan de Reinufer kun je fietsen huren. Je huurt al een fiets voor €13 per dag.

Plan een stedentrip Düsseldorf met de fiets

  • Mits je niet met de ICE reist, kun je je fiets meenemen in de trein naar Düsseldorf en de fiets in de daarvoor bestemde wagon stallen.
  • Ga je naar Düsseldorf? Sla dan vooral de wijk Unterbilk niet over. Hier kun je ontzettend leuk uit eten en winkelen.
  • Op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden en leuke restaurants in Düsseldorf? Bekijk alle handige en praktische tips voor een stedentrip Düsseldorf.

Tags: Düsseldorf