Koffie leuten in Kaapstad

De leukste plekken om koffie te drinken in Kaapstad

Kaapstad heeft een echte koffiecultuur. 's Ochtends gaan de meeste locals eerste even een goede kop koffie en een broodje halen, voordat zij aan hun werkdag beginnen. Uitgebreid koffie leuten is dus de manier om in Kaapstad echt even tussen de plaatselijke bevolking te verkeren. Je struikelt dan ook over de leuke koffietentjes in Kaapstad. Dit zijn mijn 5 favorieten.

5x leuk koffie leuten in Kaapstad: de leukste koffietentjes | Mooistestedentrips.nl

Leuk koffie drinken in Kaapstad, Truth Coffee | Mooistestedentrips.nl

Aan V&A Waterfront: Truth coffee

Tijdens je bezoek aan Kaapstad mag je het V&A Waterfront sowieso niet overslaan. Je kunt er heerlijk winkelen, de boot naar Robbeneiland nemen, leuk lunchen en je hebt er een prachtig uitzicht op de Tafelberg. Je loopt zeker even bij de V&A Waterfront food market naar binnen, want daar kun je zo ontzettend veel lekkere dingen proeven, meestal van lokale makelij. Je vindt er ook Truth Coffee, waar de bonen vers worden geroosterd en je een heerlijke kop koffie to go bestelt. Wil je er iets lekkers bij? In de V&A Waterfront food market vind je tal van kraampjes waar je bijvoorbeeld macarons, croissants, taartjes en broodjes kunt kopen.

The Company's Garden

Een andere echte must-visit in Kaapstad zijn de Company's Garden, de tuinen die ooit door de VOC werden gebruikt voor het verbouwen van hun groenten. De moestuin is er nog steeds, maar nu omgeven door een heerlijk park. Aan de rand ervan vind je het South African Museum, ook al een must-see, en je hebt vanuit de Gardens een prachtig uitzicht op de Tafelberg. Middenin het park vind je The Company's Garden, een ontzettend fijne plek voor een kop koffie of thee. Bestel er ook wat lekkers bij, want de stukken taart zijn superlekker (en enorm!). Mijn favoriet was de apple-berry crumble. Bij lekker weer is het heerlijk om buiten te zitten en te kijken naar de enorme rieten schommelmanden waar massa's kinderen zich vermaken.

Aan kleurrijk Long street: Rcaffé

Aan Long street vind je Rcaffé, dat al jaren in de Top 10 beste koffietentjes van Kaapstad staat. En als je alleen al door de etalage kijkt snap je waarom. Het grappige retro intereur lokt je domweg naar binnen. Zo sieren een tiental stropdassen de achterwand van Rcaffé, hangt er een poster van tientallen vintage kop-en-schotels boven de bar en drink je koffie onder een klok gemaakt van vintage badmintonrackets. Maar buiten dat mag het aanbod van deze koffietent er ook zijn. Je kunt hier heerlijk ontbijten met een ommeletje of eggs benedict, koffie met muffins of taart eten of 's middags lekker lunchen.

Rcaffé Kaapstad, leuk koffie drinken in Kaapstad | Mooistestedentrips.nl

Rcaffé Kaapstad, leuk koffie drinken in Kaapstad | Mooistestedentrips.nl

Op het terras of to go: Jason's Bakery

Bree street is op dit moment de hipste straat van Kaapstad en je vindt er massa's leuke restaurants, cafés en winkels. Eigenlijk is er de hele dag door wel wat leuks te doen of wat lekkers te eten. Echte topper is wat mij betreft Jason's Bakery, op een hoekje in een schitterend koloniaal pand. Veel locals halen hier 's ochtends een goede kop koffie en wat lekkers om mee te nemen, maar ik ging binnen zitten aan één van de weinige barkrukken en liet het menu brengen. Je kunt er geweldig ontbijten of lunchen. Bij goed weer is het buiten op het terras leuk mensen kijken. 

Koffie tussen de fietsen: Revolution Cycles

Ja, ook in Kaapstad kun je fijn koffie leuten tussen de fietsen. Revolution Cycles is echter geen hipster-toko, maar een heuze wielerspecialist met mountainbikes en wielrenfietsen uit het hogere segment. Terwijl mijn man zich, al kwijlend, een baan door de winkel baande, zag ik dat er in een hoekje ook koffie gedronken kon worden, echt tussen de fietsen en de poetsdoeken. Dat vond ik wel wat. De koffie is van prima kwaliteit en als je eens lekker wilt doorzagen over hele dure (maar mooie!) fietsen, dan ben je hier aan het goede adres. 

Koffie drinken in Kaapstad: Jason's Bakery, Bree street | Mooistestedentrips.nl

Koffie drinken en fietsenwinkel in één: Revolution Cycles, Kaapstad | Mooistestedentrips.nl

Lees meer over Kaapstad

  • Bezoek je Kaapstad tijdens je rondreis Zuid-Afrika, dan moet je zeker een dagtrip naar Kaap de Goede Hoop maken. 
  • Wijn proeven vanuit Kaapstad? Dat is helemaal niet zo lastig. ga bijvoorbeeld wijn proeven op Groot Constantia, aan de rand van de stad. 
  • Je verplaatsen in Kaapstad is helemaal niet moeilijk. De Hop on hop off bus komt langs alle bekende en onbekende highlights, die soms nog best een eind van elkaar vandaan liggen. 
  • Ben je tussen juni en november in Zuid-Afrika, dan kun je ook walvissen zien. In het artikel 4x walvissen spotten vanuit Kaapstad vertel ik je waar je het beste walvissen kunt spotten vanuit Kaapstad en langs de tuinroute. 
  • Zin om een paar dagen in Kaapstad te blijven? Snap ik! Bekijk al mijn leuke en handige tips over Kaapstad.
  • KLM vliegt rechtstreeks naar Kaapstad en heeft soms goede aanbiedingen. Met overstap vlieg je soms nog goedkoper. Vergeljk vliegtickets naar Kaapstad en bekijk wat voor jou voordelig uitpakt. 

Tags: Kaapstad Zuid-Afrika