De leukste stedentrips in maart

Stiekem hangt de lente alweer een beetje in de lucht in maart. Af er toe is er nog eens een koude nacht, maar er zijn ook middagen dat je met je jas aan al op een terrasje kunt zitten. Heerlijk. En dan komen de reiskriebels ook vanzelf. Vanaf maart is het op veel plekken alweer lekker weer, dus ver reizen voor een zonnige stedentrip is niet meer nodig. Bekijk de leukste stedentrips in maart.

De leukste stedentrips in maart | Mooistestedentrips.nl

St. Patrick’s Day in Dublin of Belfast

Op 17 maart is het St. Patrick’s Day, de belangrijkste feestdag voor de Ieren en de Noord-Ieren. En dit wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Iedereen hult zich in groen, schildert klavertjes op de wangen en het is de hele dag groot feest. In Nederlands kun je, in de meeste Ierse pubs, ook wel terecht voor St. Patrick’s Day feestjes. Maar het is natuurlijk leuker om St. Patrick’s Day in Dublin of Belfast te vieren.

St. Patrick's Day in Dublin, stedentrip in maart | Mooistestedentrips.nl

St. Patrick's Day in Dublin, stedentrip in maart | Mooistestedentrips.nl

In beide steden kun je vanaf ’s ochtends vroeg de uitgebreide St. Patrick’s Day parade bijwonen, zodat je de mooiste praalwagens en kostuums kunt bewonderen. En ’s avonds blijft het natuurlijk nog lang onrustig. In Dublin moet je beslist naar Temple Bar voor de leukste feesten en in Belfast is Cathedral Quarter the placet to be.

Hartverwarmend Valletta

Als je echt zin hebt in lekker weer, moet je toch even een stuk naar het zuiden vliegen. Een stedentrip Valletta is niet alleen verrassend leuk, maar vanaf maart is het op Malta ook al heerlijk weer, maar niet te warm. De Maltese hoofdstad werd onlangs verkozen tot culturele hoofdstad en dat is ook wel te begrijpen. De stad had door de eeuwen heen altijd al een bijzondere positie, nadat de Orde van St. John er de macht kreeg om het westen te beschermen tegen de oprukkende Ottomanen.

Leuke stedentrip in maart: stedentrip Valletta | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in maart: stedentrip Valletta | Mooistestedentrips.nl

De sfeer van de 16de eeuw hangt nog steeds in Valletta, maar de stad is gelukkig wel met haar tijd meegegaan. Tijdens een stedentrip Valletta mag je Sint-John's Co-Cathedral en Fort St. Elmo in ieder geval niet overslaan, maar ga ook uitgebreid vis eten. Bijvoorbeeld bij La Sfoglia. Ook leuk: vanuit Valletta kun je heel gemakkelijk de rest van Malta ontdekken. Dit zijn de leukste dagtrips vanuit Valletta.

Zinderend Sevilla

Heb je de zon afgelopen winter gemist en ben je de kou helemaal beu? Dan is een stedentrip Sevilla precies wat je nodig hebt. De temperaturen zijn al helemaal prima in deze mooie Andalusische stad en de meeste bezienswaardigheden in Sevilla zijn buiten. Een perfect excuus om de hele dag lekker in de zon te wandelen.

Stedentrip Sevilla in maart: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Sevilla in Maart, metropol parasol | Mooistestedentrips.nl

In Sevilla komen Spanje en Noord-Afrika zo’n beetje samen. Niet zo gek ook, want het zuiden van Spanje werd tot en met de 14de eeuw overheerst door de Moren. De architectuur van deze tijd is nog goed te zien, bijvoorbeeld in het Alcazar. De aangrenzende wijk Santa Cruz is de meest pittoreske van Sevilla, met smalle straatjes, klassieke witte huisjes met bontgekleurd houtwerk en de leukste restaurantjes. Maar Sevilla heeft ook een moderne kant: sla een bezoekje aan Metropol Parasol niet over. Weinig tijd? Tijdens een fietstocht door Sevilla zie je het mooiste van de stad.

Bijzonder en dichtbij: Mechelen

Ver weg voor een leuke stedentrip? Welnee. Plan gewoon een spontaan weekendje België. Ga eens naar een andere stad als Antwerpen of Brugge en kies voor Mechelen. Deze stad heeft alles wat je van een fijne Vlaamse stad mag verwachten. Leuke bezienswaardigheden, een knus centrum vol leuke winkel en je kunt er natuurlijk heerlijk eten. Daarvan krijg je toch meteen zin om een spontaan weekendje weg te plannen?

De leukste stedentrips in maart: weekendje Mechelen | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in maart: weekendje Mechelen | Mooistestedentrips.nl

Als het lekker weer is kun je Mechelen leuk buiten beleven. Maar je moet toch ook beslist de Sint-Romboutstoren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Op een heldere dag kun je helemaal tot aan Brussel en Antwerpen kijken. Culinair genieten is geen enkel punt in Mechelen. Maak een rondleiding door Brouwerij ’t Anker en proef een echte Gouden Carolus. ’s Avonds schuif je aan bij Cosma.

Design in eigen land: Rotterdam

Nog dichterbij een weekendje weg plannen, is natuurlijk nog gemakkelijker. En dan is Rotterdam een goede keuze. Deze voorheen ruige havenstad heeft de laatste tien jaar echt een metamorfose ondergaan (wat mij betreft althans) en is echt een stad met veel verschillende gezichten. Hartstikke leuk.

Weekendje weg in Nederland: stedentrip Rotterdam | Mooistestedentrips.nl

Weekendje weg in Nederland: stedentrip Rotterdam | Mooistestedentrips.nl

Zo kun je 3 wijken met allemaal een totaal ander karakter bezoeken, 5 musea afstruinen zonder dat je één keer de metro hoeft te pakken of juist de hele stad verkennen terwijl je de mooiste street art in Rotterdam bekijkt. Lees meer over een stedentrip Rotterdam.

Wat vinden jullie een leuke stedentrip in maart?

Liever in een andere maand een stedentrip maken? Dat kan natuurlijk. Neem een kijkje in mijn stedentrip kalender.