Maastricht aan tafel: culinaire stedentrip

Op culinair gebied is Maastricht absoluut de hoofdstad van Nederland. Zo heeft Maastricht maar liefst 5 restaurants met een prestigieuze Michelinster, maar wil je in Maastricht culinair genieten dan hoef je de hoofdprijs niet te betalen. Tijdens 'Maastricht aan tafel' kun je voor een vaste prijs genieten in de beste restaurants van Maastricht. Liefhebbers van goede wijn of een lekker biertje boeken een stedentrip Maastricht voor 'Maastricht aan de bar'.

Maastricht aan tafel © Jean-Pierre Geusens | Mooistestedentrips.nl

Maastricht aan tafel © Jean-Pierre Geusens | Mooistestedentrips.nl

Elk jaar geniet je voor €25,25 tijdens Maastricht aan tafel van gerechten uit de Franse, Mediterrane en Aziatische keuken of kun je kennismaken met typische Limburgse streekgerechten. Voor €40,25 kun je zelf aanschuiven bij een Michelinsterrenrestaurant. Van elk arrangement gaat €0,25 naar Stichting Stille Armen Maastricht, een stichting die sinds 1932 stille armen in de regio Maastricht bijvoorbeeld fijne kerstdagen wil bezorgen door ondersteuning in materiële zin in de vorm van een kerstpakket. Tijdens eerder edities van Maastricht aan tafel werd zo'n €2000 opgehaald voor het goede doel. Je kunt tijdens Maatsricht aan tafel onder andere terecht bij Brasserie FLO, Restaurant La Boheme, Nxt Door en Eetcafe Il y a.

Culinaire wandeling Maastricht

En wie Maastricht echt op een gastronomische manier wil leren kennen kan mee met de speciale stadswandeling van de VVV. Tijdens deze wandeling ontdek je de gastronomische geheimen van Maastricht. Zowel culinaire hoogstandjes uit heden als verleden door de VVV gids toegelicht. Je maakt ook een stop bij bekende Maastrichtse culinaire pleisterplaatsen als de Bisschopsmolen, Benoit Nihant Maastricht en Thiessen Wijnkoopers.

Maastricht aan de bar

Liefhebbers van een goed glas wijn of een bijzonder biertje borrelen aan het begin van de winter tijdens Maastricht aan de bar voor een goed doel. Voor slechts €5,25 krijg je in diverse cafés een Maastrichts aperitief & tapas voor twee personen. Deelnemende cafés zijn bijvoorbeeld: Café de Pieter, Winebar Rouge & Blanc, De Gouverneur en Sjinkerij De Bóbbel.

Maastricht aan de bar | Mooistestedentrips.nl

Boekhandel Dominicanen Maastricht | Mooistestedentrips.nl

Een stedentrip Maastricht tijdens Maastricht aan tafel

Maastricht aan tafel is een perfect excuus om een stedentrip Maastricht te maken. Voor een leuke stedentrip hoef je namelijk helemaal niet naar het buitenland. Er is in Maastricht genoeg te doen om een lang weekend door te brengen: cultuur snuiven, winkelen en prachtig wandelen. Deze 3 dingen moet je zeker doen tijdens een stedentrip Maastricht:

 • Boekhandel Dominicanen
  Misschien wel de mooiste boekwinkel ter wereld. Zelfs als je niet van boeken houdt, moet je hier gewoon even naar binnen. Naast duizenden boeken, kun je ook even genieten van een kop cappuccino op het voormalige priesterkoor, terwijl je de eeuwenoude  fresco’s bewondert. Jaarlijks zijn er zo'n 140 activiteiten in de kerk, dus er is altijd wel wat te beleven.
 • Bonnefanten museum
  Je ziet de grote koepel van het Bonnefantenmuseum al opdoemen als je er langs de Maas naartoe wandelt. Dat wandelingetje is sowieso leuk, want je komt dan door de moderne wijk Céramique. Het museum is een must-see in Maastricht. Of je nu van oude meesters houdt of moderne kunst: het Bonnefanten heeft het.
 • Maastricht met een local
  Wat is er nu leuker dan een stad door de ogen van de bewoners leren kennen? In Maastricht kun je dagelijks mee met wandelingen die worden geleid door locals. Zo kun je de bijzondere kazematten bekijken met een locale gids. Tussen 1575 en 1825 werd dit netwerk van gangen of mijngalerijen onder Maastricht aangelegd. Maar ook een stadswandeling is leuk. Door de diverse anekdotes en weetjes komt de geschiedenis van de stad echt tot leven. 

Logeren in Maastricht: Hotel Trash Deluxe

Op steenworp afstand van het Vrijthof vind je het bijzondere hotel Trash Deluxe. Dit hotel heeft maar enkele kamers en deze zijn helemaal ingericht met herbruikte materialen en vintage meubelen en accessoires. Ontzettend sfeervol. Ik interviewde eigenaresse Joyce Mullenders en zij deelt haar leukste en meest persoonlijke Maastricht tips.

Hotel Trash Deluxe, Maastricht | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Maastricht, praktische tips

 • Je reist het gemakkelijkst naar Maastricht met de trein. Het centrum van Maastricht is op loopafstand van het centraal station. Bekijk op de website van NS hoe je reis naar Maastricht eruit ziet.
 • Bekijk alle tips over een stedentrip Maastricht.

{tag}link rel=”canonical” href=”http://www.mooistestedentrips.nl/nieuws/maastricht-aan-tafel-culinaire-stedentrip”{/tag}

Tags: Maastricht