Maastricht in winterse sferen

Voor een geweldige kerstmarkt hoef je helemaal niet naar Duitsland te rijden, hoor. Stap in de trein en ga een weekend naar Maastricht. Want vanaf eind november tot en met kerstmis is Maastricht in winterse sferen. De stad is sprookjesachtig verlicht, je kunt winkelen tot je erbij neervalt en... natuurlijk mag lekker eten en drinken niet ontbreken.

Het Vrijthof: een klein winterparadijs

Tijdens een weekendje Maastricht mag een bezoekje aan het Vrijthof sowieso niet ontbreken en in de kerstperiode al helemaal niet. Neem je schaatsen mee of huur een paar, want tot het einde van het jaar kun je heerlijk rondjes schaatsen op de grote ijsbaan het het Vrijthof. Daarnaast kun je een genieten van een spectaculair uitzicht vanuit het reuzenrad of een ritje maken in de enorme caroussel.

Maastricht in de winter (foto door: Magisch Maastricht) | Mooistestedentrips.nl

December in Maastricht (foto door: Magisch Maastricht) | Mooistestedentrips.nl

Originele kerstinkopen doen kan ook op het Vrijthof, want voor de Hoofdwacht verrijst Kasteel Mirakels: een markt waar je meer dan 10.000 bijzondere producten kunt kopen. Van guirlandes en houtsnijwerk, tot lantaarns en keramiek. Duizelt het je allemaal een beetje? Geeft niets, plof gewoon even neer op één van de winterterrassen en doe je tegoed aan glühwein of warme chocolademelk.

Sfeervolle winterwandelingen

Het maakt niet uit dat het koud en guur is. Zodra het donker wordt, gaan de lichtjes aan en verandert Maastricht in een sprookje. Al jaren is de lichtroute een enorm succes en ook dit jaar verlichten de lichtjes weer een prachtige route door de stad. Deze voert onder andere langs het Mosae Forum, de Sint Servaasbrug en het Onze Lieve Vrouweplein. Download de lichtroute

Kerstinkopen doen in Maastricht

Maastricht is één van de leukste steden in Nederland om te winkelen en rond de kest maakt het niet zo veel uit wanneer je naar Maastricht gaat, want de winkels zijn elke dag geopend. De etalages zijn prachtig versierd en in de vele boetieks slaag je zeker voor een mooie outfit voor de feestdagen. Houd je van bijzondere winkels? Ik interviewde local Joyce over de leukste vintage en retro adresjes in Maastricht.

Overnachten in Maastricht: Eden Design Hotel

Ik logeerde in Maastricht in het Hampshire Eden Design Hotel, op zo’n 5 minuten wandelen van het centraal station van Maastricht in het hippe Wyck omringd door geweldige cafés en restaurantjes, zoals Café Zondag en Burgerlijk. De kamers zijn onlangs helemaal gerenoveerd en ontzettend comfortabel, met ruime badkamers en warme kleuren.

Eden Design Hotel Maastricht | Mooistestedentrips.nl

Logeren in Maastricht: Eden Design Hotel | Mooistestedentrips.nl

Hotel in Maastricht: Eden Design Hotel | Mooistestedentrips.nl

Handig: Brasserie Flo grenst aan het hotel. Ik boekte een arrangement en kon ’s avonds bij Flo genieten van een geweldig 3-gangenmenu. ’s Ochtends wordt in het restaurant ook het ontzettend uitgebreide ontbijtbuffet gereserveerd, waarbij je jezelf meteen even tegoed kunt doen aan een glaasje prosecco. Gasten geven het Eden Design hotel in Maastricht een 8,0 op Booking.com en je logeert er vanaf €80 per nacht.

Meer winter op Mooistestedentrips.nl

  • Ik ben gek op stedentrips maken in de winter. Warme kleren in de koffer, sjaals en muts mee... en gaan! De afgelopen jaren bezocht ik prachtige steden in de winter en ik zette de mooiste winter wandelingen op een rijtje.
  • Boedapest is een stad die altijd leuk is, of je er nu middenin de zomer of winter naartoe gaat. In de winter is Boedapest ontzettend romantisch. Het is geweldig om in de warme thermale baden te plonzen, terwijl het sneeuwt en allerlei leuke restaurants uit te proberen. Bekijk mijn tips voor Boedapest in de winter.
  • Tsja, ik kan er niet omheen. Duitsers weten van wanten, als het om kerstmarkten gaat. Wil je niet te ver rijden, maar toch leuke kerstmarkten bezoeken? Dan is Düsseldorf een geweldige bestemming voor een winterse stedentrip.

Tags: Maastricht