Malaga: ontdek kleurrijke kunstenaarswijk SOHO

Malaga: ontdek kleurrijke kunstenaarswijk SOHO Tijdens een stedentrip Malaga mag je de wijk SOHO zeker niet overslaan. Vroeger was dit nogal een troosteloze havenwijk, maar nu is het een echte Barrio de las Artes en kun je er je hart ophalen aan kunst, bijzondere street art en de leukste restaurantjes. Bekijk alle tips.

Malaga: ontdek kleurrijke kunstenaarswijk SOHO | Mooistestedentrips.nl

Tot en met een jaar of 5 geleden was een bezoekje aan SOHO niet echt een aanrader. De wijk, grofweg de drieghoek tussen Plaza de la Marina, het Museum voor Moderne Kunst en treinstation Centro Alameda, was toen nog een echte achterstandswijk en het kon er behoorlijk onguur zijn. In 2013 werd echter het startsein gegeven voor het moderniseren van de wijk en de graffiti waar de wijk zo om bekend stond naar een hoger plan te tillen. De initiatiefnemers lieten zich inspireren door de wijk SOHO in Londen, en noemden de wijk gemakshalve ook maar zo, en de wijk moest een echte kunstenaarswijk worden.Dat is redelijk goed gelukt en je kunt nu op je gemakje door SOHO in Malaga struinen, genieten van de geweldige street art, een goed museum en heel veel leuke restaurants en cafés.

Centro de Arte Contemporáneo (CAC)

Directeur van het Centro de Arte Contemporáneo (CAC), Fernando Frances, was één van de initiatiefnemers van de veranderingen in SOHO en de vestiging van het museum in de wijk wordt wel als het startsein gezien voor alle vernieuwingen. Het museum werd gevestigd in een oude overdekte markthal, die compleet verwaarloosd was. De constructie van de hal bleef gespaard, helemaal wit geschilderd (ook de ramen!) en de enorme driehoekige ruimtes bleken perfect voor foto exposities en enorme moderne installaties. De wisselende tentoonstellingen worden vaak met veel enthousiasme ontvangen.

Street art in Malaga: MAUS

De straten van SOHO stonden altijd al lekker vol graffiti, maar met de opkomst van street art kon dit wel naar een hoger plan worden getrokken. In 2013 en 2015 vond street art festival MAUS (Malaga Arte Urbano SOHO) en sindsdien vind je een dertigtal heel mooie murals, groot en klein in de wijk. Vooral rond de Calle Barroso, Calle Martínez Campos, Calle Somera en Calle Casas de Campos vind je heel bijzondere werken. Zo vind je er een mooie stapel knaagdieren van ROA op de zijkant van een flat. Maar vooral de pop-art achtige werken van D*Face en Obey, naast elkaar op een flatgebouw achter het CAC zijn ontzettend indrukwekkend. Op deze kaart kun je zien waar je alle street art in SOHO kunt vinden.

Je kunt op Mooistestedentrips.nl nog meer lezen over street art, zoals street art in Oostende, Gent, Heidelberg, Porto en Rotterdam.

Street art in Malaga: SOHO (ROA) | Mooistestedentrips.nl

Street art in Malaga, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Street art in Malaga: SOHO | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Malaga: street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Street art in Malaga: D*Face en Obey | Mooistestedentrips.nl

3x leuk eten in SOHO

PICNIC
Snak je ’s ochtends naar een goed ontbijt en goede koffie. Of wil je ’s middags wel even in een heel fijne salade prikken? Het kleurrijke PICNIC is echt the place to be in SOHO. Het is altijd reuze gezellig in dit café. Je kunt e rook even een kop koffie en een lekkere muffin of bagel to go halen.

Señor Lobo Café
Heb je je huurfiets net teruggebracht? Of heb je de hele ochtend flink gewandeld om wat highlights van Malaga te ontdekken? Dan kun je wel een goede hamburger met lekkere frieten van het Señor Lobo Café gebruiken. Er staat ook heel fijn craft beer op het menu, dus voor wat later in de middag is het ook een aanrader.

La Deriva
Een wat sjieke eend in de rauwe bijt van SOHO, maar beslist een aanrader. Al was het alleen al om het hippe interieur, het gezellige terras aan de Alameda Colon en de fijne wijnkaart. Je bestelt er lekkere seafood of een goede steak.

Eten in Malaga: Señor Lobo Café (foto met dank aan Señor Lobo Café) | Mooistestedentrips.nl

Eten in SOHO Malaga: La Deriva (foto met dank aan La Deriva) | Mooistestedentrips.nl

Logeren in SOHO

Omdat je vanaf de wijk SOHO binnen een paar minuten naar de gezellige en nieuwe haven wandelt en je ook snel in het centrum van de stad bent (een kwartiertje lopen ongeveer) en de wijk ’s avonds heel gezellig is, is het helemaal niet zo’n gek idee om in SOHO te logeren. Het Soho Bahía Málaga ligt heel centraal in de wijk (het hotel heeft zelfs een enorme mural tegen de gevel) en is nog behoorlijk nieuw. De kamers zijn licht en comfortabel, met houten vloeren en meubelen. Maar de echte trekpleister is het dakterras waar het goed toeven is met een drankje (in de zon óf schaduw) en een geweldig uitzicht over de wijk en de rest van Malaga.

Een stedentrip Malaga plannen

  • Je kunt al goedkoop naar Malaga vliegen, bijvoorbeeld met Transavia of Easyjet. Vergelijk vliegtickets naar Malaga en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
  • De highlights van Malaga niet missen? Stap op de fiets met een gids (lees in dit artikel hoe het mij beviel) of huur een fiets en ga er zelf op uit, bijvoorbeeld naar één van de nabijgelegen stranden van de stad.
  • In Malaga kun je overheerlijk eten. Wil je het beste proeven dat de stad te bieden heeft? Ga mee met een food tour en je ontdekt dat eten in Malaga meer om het lijf heeft dan allen tapas.
  • Bekijk alle tips over een stedentrip Malaga.

Tags: Malaga