New York: de leukste plekken om de schaatsen

Een stedentrip New York is altijd een aanrader, ook in de winter. New York heeft namelijk ontzettend leuke schaatsbanen. Dus huur een paar schaatsen en draai even een rondje met de echte New Yorkers.

Manhattan
De bekendste schaatsbaan van The Big Apple is die van Rockerfeller Center midden in Manhattan tussen alle wolkenkrabbers. Volgens New Yorkers is een winter geen winter, zonder dat je een keer hebt geschaatst bij Rockerfeller Center.

Maar schaatsen midden in Central Park is misschien nog leuker en dat kan op de Wollman Skating Rink. Prima te combineren met een bezoekje aan het Metropolitan Museum of Art.

Bryant Park is één van de bekendste parken van Manhattan en in de winter kun je er schaatsen op de grote vijver. Ben je een beginneling? Geen probleem: in Bryant Park kun je ook leren schaatsen.

Brooklyn
Een bezoekje aan Brooklyn is een must als je in New York bent, de wijk is hipper dan ooit. De botanische tuin, de zoo, The Old Stone House (een oud Nederlands huis!) en Brooklyn Bridge Park zijn leuke bezienswaardigheden. Een schaatsen kan ook in Brooklyn, verderop op Coney Island op de Abe Stark Rink.

Staten Island
De gratis ferry naar Staten Island is een geweldige manier om het Vrijheidsbeeld en Ellis Island te zien. Eenmaal op Staten Island aangekomen kun je de volgende ferry terugpakken naar Manhattan om de skyline te bewonderen of je gaat schaatsen. Dat kan namelijk in Clove Lakes Park.