New York: fietsstad

5x heerlijk fietsen in New York

Je ziet ze steeds meer in New York: fietsers! Er is zo veel te ontdekken tijdens een stedentrip New York dat je wel weken in The Big Apple kunt blijven. Maar helaas, zo veel tijd hebben de meesten van ons vaak niet. Een leuke manier om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien of juist van de gebaande paden te gaan, is door op de fiets te stappen. Langs Hollandse roots, de bekendste highlights en door bijzondere wijken. Ik zet een paar geweldige fietstochten door NYC voor je op een rijtje.

Fietsen in New York | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in New York | Mooistestedentrips.nl

Langs Alice in Wonderland

Central Park is misschien wel het bekendste park ter wereld en je kunt in dt park uren zoet zijn. De New Yorkers gaan hier graag joggen, schaatsen en picknicken, dus een fietstocht door Central Park is een geweldige manier om het echte Manhattan te leren kennen. Je fietst bijvoorbeeld langs het beeldje van Alice in Wonderland, maar ziet ook het beroemde Shakespeare Theatre en Strawberry Fields. Ook leuk: tijdens de fietstocht kom je bekende plekken tegen die je misschien wel kent uit Friends en Sex and the City. 

Op zoek naar onze Nederlande roots

De Nederlanders zette als eerste Europeanen voet aan wal in New York, dreven er enthousiast handel (in de roman New York, van Edward Rutherfurd lees je hier prachig over) en lieten hun sporen na. Zo hebben veel oudere huizen in Brooklyn een 'stoep' en is het woord Dollar afgeleid van Daalder. Tegenwoordig moet je goed zoeken naar de roots van de Hollanders, daarom is het leuk om met deze fietstour mee te gaan. Fiets door de Bronx en bekijk de parken die door Nederlanders werden aangelegd. Bijzonder: de laatste overgebleven Nederlandse boerderij in New York, het Dyckmanhuis. 

'Brooklyn: de mooiste uitzichten op Manhattan'

Frank Muller heeft zijn hart aan Brooklyn verpand en weet er alle mooie plekjes re vinden. Toen hij ontdekte dat de fietspaden er behoorlijk veilig zijn, besloot hij te doen wat Nederlanders zo graag doen: fietsen, en andere Nederlanders laten zien hoe mooi 'zijn' Brooklyn is. 'De wijk is bijna een stad op zich', legt rank uit 'En enorm divers en dynamisch. Ik laat mijn fietsers graag DUMBO zien, een creatieve jonge wijk. Het bestaat nog maar kort en er zijn weinig toeristen. De uitzichten vanaf dit park zijn onvergetelijk.' Bekijk alle fietstochten van Frank in Brooklyn en lees meteen welke hidden gems je volgens hem nog meer niet mag missen.  

Fietsen in New York: Brooklyn | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in New York: Brooklyn Bridge | Mooistestedentrips.nl

Een dagje Staten Island

Wil je het beste uit je stedentrip New York halen en wel wat meer zien dan alleen Manhattan? Ga dan met een gids mee door 3 bijzondere 'boroughs' van NYC. Je begint in Brookly waar je door allerlei hippe en leuke straatjes rijdt en je de mooiste skylines kunt fotograferen. Vervolgens fiets je over de Brooklyn Bridge (luid bellend om alle fotograferende wandelaars te waarschuwen!) en kom je door het wereldberoemde Financial District. Meteen een goede gelegenheid om de zojuist geopende Freedom Tower te bekijken. Dan is het tijd voor rust op de ferry langs het Vrijheidsbeeld naar Staten Island, waar je kunt genieten van een echte New Yorkse lunch. 

Rondje The Bronx

The Bronx staat ook wel bekend als 'de vergeten wijk' van NYC, terwijl de buurt toch maar 150 meter verwijderd is van Manhattan. Spring dus op de ferry en vervolgens op de fiets om The Bronx te ontdekken, hier vind je de meest bijzondere hidden gems. Nog geen 25 jaar geleden werd de buurt weleens aangeduid als 'na-oorlogs Berlijn', zo slecht was The Bronx eraan toe. Je gids vertelt je waarom de wijk zo vervallen was en waarom daar nu eigenlijk niet meer zo veel van te zien is. Bovendien vind je in de wijk onverwachte stukken natuurm zoals de verrassend schone Bronx River en de bossen achter The Bronx Zoo. Lunchen doe je in het oh zo gezellige Little Italy van The Bronx, waar je in de Arthur Avenue indoor market geheid tussen alleen locals zit. Bestel wat je lekker vindt, maar houd ruimte voor een toetje. Bijzondere bezienswaardigheid is het huisje van Edgar Allen Poe. Zin gekregen in deze fietstocht? Je kunt van april tot en met oktober op donderdagen mee.

Zin in een stedentrip New York? Natuurlijk!

  • Als je de aanbiedingen in de gaten houdt, vlieg je al naar New York voor zo'n €450, bijvoorbeeld met overstap in Dublin of Reykjavik. Rechtstreeks vliegen is vaak iets duurder. Ook vanaf Brussel vertrekken soms goedkope vluchten naar New York. Verglijk vliegtickets naar New York en bekijk wat voor jou voordelig uitpakt.
  • Goedkope hotels vinden in New York is als die bekende naald en de hooiberg. Kijk in ieder geval naar The Pod Hotel en 414 Hotel, nette hotels met af en toe erg goede aanbiedingen. 
  • Ik zette mijn beste budgettips New York voor je op een rijtje in mijn CityGuide.
  • Bezoek je New York in de zomer? Ga dan lekker zwemmen! Ik verzamelde de leukste zwembaden en stranden in New York voor je.

Tags: Fietsen New York