Newcastle in de herfst

Heb je zin in een leuke stedentrip deze herfst? Stap op de boot naar Newcastle. Deze herfst maak je in deze Engelse stad de mooiste wandelingen door bijzondere wijken, kun je craft beer en allerlei lekkernijen proeven tijdens foodfestivals en natuurlijk winkelen tot je erbij neervalt.

Newcastle in de herfst, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Newcastle in de herfst, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Ik ben een ontzettende fan van Engeland en na verschillende stedentrips naar Londen en bezoeken aan Liverpool, Brighton en Cornwall was ik toch zo verrast door Newcastle. Het is een stad met een bewogen geschiedenis. Van Romeinen en Saxen tot de Industriële Revolutie. Maar ook van moderne architectuur, enorme winkelcentra en vooral heel veel gezelligheid. Natuurlijk ga je niet naar Engeland vanwege het tropische klimaat, dus schuw een stedentrip Newcastle in de herfst niet. Er is namelijk genoeg te doen.

Craft beer calling

Toen ik in Newcastle was, ontdekte ik voor het eerst craft beer. Newcastle telt namelijk een enorme hoeveelheid pubs die craft beer schenken: biertjes die op kleine schaal worden gebrouwen en vaak alleen lokaal verkrijgbaar zijn. Van 23 tot en met 25 kun je van maar liefst 300 verschillende craft beers van 60 kleine brouwerijen genieten in Newcastle, tijdens Craft beer calling. Maar ook als je geen bierdrinker bent, is het een leuk festival om mee te maken. Er is namelijk ook een gin paleis, cieder kelder en food market. Liever de kroeg in? Mijn favoriete pub in Newcastle is zonder twijfel: Pleased to meet you.

Craft beer calling, Newcastle | Mooistestedentrips.nl

Craft beer calling, Newcastle | Mooistestedentrips.nl

Full steam ahead

Mocht je het bier festival missen, geen nood. Maandelijks organiseert The Boiler Shop Steamer een weekend lang een festival dat helemaal in het teken staat van eten, drinken, muziek en kunst. Elke eeste vrijdag en zaterdag van de maand schuif je aan lange tafels aan, terwijl je eten kunt proeven van meer dan 20 deelnemers en geniet van de leukste bandjes en DJ’s.

Wandelen door Ouseburn

Wil je een hippe wijk ontdekken in Newcastle? Ga dan naar Ouseburn. Ooit was het een wat grauwe industriewijk met grote pakhuizen en fabrieken, maar inmiddels zijn de oude fabriekspanden omgetoverd tot paardenstallen en vintage winkels en wemelt het in Ouseburn van de leuke galeries en pubs. Op 25 oktober kun je mee met een speciale Heritage Walk en wandel je langs oude en nieuwe bruggen, bijzondere muziekstudio’s en diverse pubs.

Newcastle, wandelen door Ouseburn | Mooistestedentrips.nl

Newcastle in de herfst, wandelen door Ouseburn | Mooistestedentrips.nl

Groen en hip Jesmond

Een andere leuke wijk om in Newcastle te ontdekken is Jesmond, een groene en rustige wijk waar je een keur aan kleine boutieks, cafés en restaurantjes vindt. Steeds meer locals weten ’s avonds hun weg naar Jesmond te vinden, waardoor de wijk steeds meer the place to be wordt. Vooral aan de Osborne Road vind je veel leuke restaurants. Natuurliefhebbers zullen meteen koers zetten naar Jesmond Dene, een prachtig park waar je heerlijk kunt wandelen over de smalle paadjes en over de bruggetjes, terwijl je verschillende watervalletjes tegenkomt. Vervolgens even lunchen bij het statige Jesmond Dene House is een must.

Ook niet missen in Newcastle

  • Eten bij het oudste restaurant van Engeland: Blackfriars.
  • Moderne kunst kijken in de tot museum omgetoverde oude graansilo BALTIC.
  • Een concert bijwonen in het hypermoderne Sage Gateshead.
  • Het oude kasteel Castle Keep bezoeken en genieten van het uitzicht over de bruggen van Newcastle.
  • Vintage shoppen bij Attica.

Tags: Newcastle