Parijs 3x anders

‘Parijs is altijd een goed idee’, zei Audrey Hepburn al in de film Sabrina. En inderdaad, of je Parijs nu voor de eerste of de tiende keer bezoekt, je ontdekt altijd weer nieuwe bezienswaardigheden, cafés en leuke straatjes. Parijs op een bijzondere manier leren kennen? Dat kan op deze 3 manieren.

Parijs 3x anders - Canal Saint Martin | Mooistestedentrips.nl

Wandelen in Marais

Je zou het niet denken, maar zo'n duizend jaar geleden was Le Marais nog gewoon een moeras. Nadat het gebied werd drooggelegd, verschenen al snel de eerste herenhuizen en één van de mooiste pleinen van Parijs in de wijk: het Place des Vosges. Het groene plein, dat is omzoomd door prachtige klassieke gebouwen, is de plek waar de locals graag samenkomen om te picknicken en even bij te kletsen.

Parijs 3x anders - Le Marais | Mooistestedentrips.nl

Parijs 3x anders - Le Marais | Mooistestedentrips.nl

Le Marais is wat je je voorstelt als je aan het 'Parijs van weleer' denkt. De geplaveide straten en nauwe steegjes banen zich een weg door een netwerk van verborgen hofjes en knusse pleintjes waar je kleine cafés en bijzondere kunstgaleries vindt. De winkelpanden en cafés zijn geschilderd in vrolijke kleuren. Een geweldige wijk om doorheen te wandelen en maar te kijken waar je uitkomt. Overigens is Le Marais ook de plek om het beste te proeven wat Parijs te bieden heeft. Schuif bijvoorbeeld aan bij Chez Janou en probeer één van de 80 (!) soorten pastis die op de kaart staan. Of wandel langs de Marché des Enfants Rouge, een markt gevestigd in een oud weeshuis. Bij zo'n twintig kraampjes kun je de lekkerste lokale producten proeven of je kunt aanschuiven bij één van de omliggende cafés en restaunts, gezellig tussen de locals. Wil je Le Marais samen met een local ontekken? Dan is deze wandeling echt een aanrader. Ook voor liefhebers van street art is Le Marais een geweldige buurt.

Fietsen in Parijs

In Parijs is zo veel te ontdekken dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Ben je niet zo lang in Parijs en wil je toch een hoop zien, en niet de hele tijd in de metro of de bus zitten. Ontdek Parijs dan op de fiets. Je kunt al voor een prikkie een fiets huren in Parijs, maar je kunt bijvoorbeeld ook mee met een fietstocht met een gids. Zo is het bijvoorbeeld ontzettend leuk om de geheimen van Parijs te ontdekken: allemaal mooie plekken, waar de meeste toeristen helemaal niet komen. Je neemt veilige en rustige straten tijdens deze fietstochten en bekijkt zo echte Parijse pareltjes, zoals verschillende eilanden, het Place des Vosges en Jardin du Luxembourg. Natuurlijk is er genoeg tijd om foto's te maken en stop je onderweg voor een welverdiende kop koffie. 

Fietsen in Parijs, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Parijs, bekijk de tips (foto met dank aan Bea Million) | Mooistestedentrips.nl

Ontdek het 10de arrondissement

Het echte buurtgevoel in Parijs, kan dat nog? Nou, het is even zoeken, maar het 10de arrondissement lijkt zo’n plek te zien. Het leven in deze wijk speelt zich voor een groot deel af rond en langs het schilderachtige Canal Saint Martin en de sfeer is er bijna dorps. Vroeger werden de loodsen langs het kanaal als werk- of opslagplaats gebruikt, maar tegenwoordig huizen er ateliers en winkels van jonge designers. Er openen op dit moment om de haverklap nieuwe cafés, restaurants en winkeltjes. Een ontdekkingstocht waard dus. 

Als je denkt dat je in deze buurt in the middle of nowhere zit, heb je het trouwens mis. Zowel Gare du Nord als Gare de L’Est zijn hier te vinden en met de metro sta je in een mum van tijd onder de Eiffeltoren. Je kunt het 10de arrondissement op je gemakje ontdekken met deze gratis wandeling. Benieuwd naar hotspots in deze wijk? Ik interviewde local Elodie Rambaud en zij vertelde me over alle mooie plekken langs het Canal Saint Martin

Leuk en goedkoop hotel in Parijs: El Dorado

Dit hotel in Parijs is echt mijn favoriet en raad ik al jaren aan, aan al mijn vrienden, familie en kennissen. Het is namelijk een heel leuk hotel, het ziet er supergaaf uit, er zit een goede bistro en een gezellig terras bij én het is ook nog eens helemaal niet duur. Kom er maar eens om in Parijs. Ik heb het over het El Dorado. Met vrolijke, kleurrijke kamers vol vintage accessoires. Je wandelt binnen een paar minuten naar de Moulin Rouge en vanaf Place de Clichy stap je zo op de metro om Parijs te gaan verkennen.

Goedkoop hotel in Parijs: El Dorado | Mooistestedentrips.nl

Goedkoop hotel in Parijs: El Dorado | Mooistestedentrips.nl

Maak een stedentrip Parijs

  • Het leuke van Parijs is dat je er zo gemakkelijk kunt komen. Je stapt in de trein en binnen 3 uur ben je in hartje Parijs. Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen om met de Thalys naar Parijs te gaan. Over het algemeen heb je de goedkoopste treinkaartjes naar Parijs als je zo'n 3 maanden van te voren reserveert. Je kunt natuurlijk ook vliegen naar Parijs, dit kan al vanaf zo'n €75.
  • Het wemelt in Parijs van de geweldige hotspots. In de reisgids 100% Parijs vind je de leukste hotspots van Parijs, per wijk aangegeven. Perfect om je stedentrip Parijs voor te bereiden of tijdens je reis even wat leuke cafés, restaurants of winkels op te zoeken.
  • Zin gekregen in een lang weekend Parijs? Dat snap ik. Bekijk alle handige en leuke tips over een stedentrip Parijs.

Tags: Parijs