Koningssteden Marokko: alle tips voor je rondreis Marokko

door Esther

Waarom één stedentrip maken als je er vier in één reis kunt maken. De rondreis Koningssteden Marokko is één van de meest populaire rondreizen om te maken. En terecht. Leer de prachtige steden Rabat, Meknes, Fez en Marrakech in één reis kennen. Ik geef je de leukste tips over een rondreis Koningssteden Marokko en vertel je met welke bezienswaardigheden je je reis kunt uitbreiden.

Plan je rondreis Koningssteden Marokko

  • Je eigen rondreis Marokko samenstellen is heel gemakkelijk. Je koop vliegtickets, regelt je hotels, huurt een auto en reserveert eventuele excursies en klaar ben je.
  • Je kunt je rondreis Koningssteden Marokko beginnen en eindigen in Marrakech. Vanuit Nederland vlieg je vanuit verschillende luchthavens voordelig naar Marrakech, dus dat is de goedkoopste optie. Vergelijk vliegtickets Marrakech en bekijk wat voor jou de voordeligste optie is.
  • Beginnen in Casablanca (en van daaruit naar Rabat reizen) kan ook. Vergelijk vliegtickets Casablanca en bekijk of dit voor jou handig uitpakt.
  • Er zijn een heleboel prachtige hotels in Marokko. Trakteer jezelf tijdens je rondreis Marokko in ieder geval een keer op een nachtje in een riad.
  • Een rondreis langs de Koningssteden Marokko maak je heel gemakkelijk met een huurauto. Autorijden is Marokko is behoorlijk relaxt. Let alleen op je snelheid, want als je wordt geflitst kun je op een hoge boete rekenen. Je hebt in Marokko geen internationaal rijbewijs nodig.
Koningssteden Marokko, tips voor een rondreis Marokko Koningssteden Marokko, de leukste tips voor een rondreis Marokko.

Rondreis Koningssteden Marokko: kant-en-klare reizen

  • Een kant-en-klare rondreis Marokko plannen, kan zo maar goedkoper uitpakken dan alles zelf regelen en het is (natuurlijk) ook net even water minder gedoe.
  • Deze 8-daagse fly-drive laat echt de hoogtepunten van de Koningssteden Marokko zien.
  • Bij deze 11-daagse privé-rondreis met huurauto zie je niet alleen de Koningssteden Marokko, maar ook een aantal andere prachtige bezienswaardigheden.
  • Ik ben erg gek op een bouwstenen-rondreis. Daarmee boek je een privé-rondreis die je naar wens nog kunt aanpassen en uitbreiden. Ik heb deze rondreis destijds helemaal uitgebreid en aangepast naar een complete rondreis Marokko van drie weken waarbij de Koningssteden centraal stonden.

Koningssteden Marokko: de bezienswaardigheden

Koningssteden Marokko: Rabat.

Rabat

Rabat is de Marokkaanse hoofdstad. Klein maar fijn, met een fijne ville nouvelle met brede boulevards vol palmbomen en een knusse mdina waar je niet kunt verdwalen. Buiten het centrum vind je de schitterende kasbah van Rabat, waar de poezen een tukje doen op één van de wit en blauw geschilderd muren, met aan de rand een mooie botanische tuin waar je een kopje thee drinkt. Loop vervolgens door naar de koninklijke tombes, groots en bijzonder.

Overnachten: Imperial Boutique Hotel Rabat
Zien & doen: fietsen in Rabat
Eten & drinken: Restaurant El Bahia

Koningssteden Marokko, Meknes.

Meknes

Knus en gezellig, met een paar grootse bezienswaardigheden. Bezoek het El-Hedim plein, toegangspoort Bab Mansour, het mausoleum van Moulay Ismail en Medersa Bou Inania. De medina van Meknes is klein en knus, terwijl je in de ville nouvelle leuke, hippe restaurants vindt.

Overnachten: Riad Bahia
Zien & doen: Dar Jamaï Museum
Eten & drinken: Riad Bahia

Volubilis

Tussen Meknes en Fez in vind je één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Marokko, en het is een aanrader om er tijdens je rondreis Koningssteden Marokko even langs te gaan. In het midden van een open stuk land zie je de resten van de oude Romeinse stad Volubilis. Op zo’n 20 hectare ontdek je pilaren, mozaïeken, tempels en nog veel meer mooie overblijfselen.

Fez

Fez is één van de meest bijzondere steden die ik ooit bezocht. In de eeuwenoude medina lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Verdwalen is gegarandeerd. Laat je door de smalle straten en de soeks voeren en je leert zo vanzelf de mooiste bezienswaardigheden kennen.

Overnachten: Hotel & Spa Dar Bensouda / Hotel Sahrai
Zien & doen: Rondleiding door de medina
Eten & drinken: Café Clock

Rondreis Marokko, overnachten in de woestijn

Merzouga & de zandduinen van Erg Chebbi

Overnachten is de woestijn is één van de meest bijzondere ervaringen die je in Marokko kunt meemaken en erg de moeite waard om mee te nemen tijdens je rondreis Koningssteden Marokko. Rijd naar Merzouga, aan de rand van de Sahara. Voor en na je overnachting kun je bij (de heerlijke) Kasbah Mohayut verblijven. Daar stap je op een kameel en rijd je een stuk de woestijn in om vervolgens een nachtje in  een authentieke bedoeïenentent te overnachten. Fantastisch!

Rondreis Marokko, Gorges du Dades

 Gorges du Dades

Tijdens je rondreis Marokko merk je al snel: het landschap is geweldig. Zonde om er niets van te zien tijdens je rondreis Koningssteden Marokko. Bezoek bijvoorbeeld de Gorges du Dades. Je staat hier versteld van de prachtige kleuren om je heen. Zoveel schakeringen rood met daartussen de vruchtbare vallei waar de mooiste gewassen groeien. Logeer bij Hotel Riad Bahammou, waar je heerlijk kunt slapen en eten, maar ook wandelingen met een gids kunt boeken. Een aanrader.

Ait Ben Haddou

Eén van de mooiste bezienswaardigheden kun je prima tijdens je rondreis Koningssteden Marokko meepakken: Ait Ben Haddou. Deze wereldberoemde kasbah heeft gefigureerd in een heleboel Hollywood films. Ik raad je aan om bij één van de riads met uitzicht op de kasbah te logeren (ik vond het bij Dar Mouna La Source heel leuk), zodat je uitgebreid kunt genieten van een wandeling door de kasbah en ’s avonds en ’s ochtends ook kunt eten met geweldig uitzicht.

Marrakech

Marrakech is een hoogtepunt tijdens je rondreis Koningssteden Marokko. Het is een heerlijk, bruisende stad waar al je zintuigen op scherp staan. Dwaal door de grote medina en de souks, ga wat eten op één van de geweldige dakterrassen en verlies jezelf in één van de vele paleizen en tuinen.

Overnachten: Riad L’AtelierRyan Dyor 
Zien & doen: fietsen in Marrakech
Niet missen: Jardin Majorelle
Eten & drinken: El Fenn
Lees meer: bezienswaardigheden Marrakech

Essaouira

Reizen langs de Koningssteden Marokko en heb je een dagje over? Dan moet je wat mij betreft naar Essaouira. Wat mij betreft hoort Essaouira namelijk echt bij een rondreis Marokko. Het kustplaatsje was van oudsher een vissersdorpje en die gemoedelijke sfeer hangt er nog steeds. Hier eet je tajine met vis, wandel je heerlijk langs het strand en kom je helemaal tot rust.

Overnachten: Suite Azur Hotel / Mama Souiri Hotel
Zien & doen: Marokkaanse kookworkshop
Eten & drinken: Le Taros

Koningssteden Marokko
Bewaar op Pinterest

Koningssteden Marokko: de leukste tips voor je rondreis Marokko

Koningssteden Marokko: de leukste tips voor je rondreis Marokko

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Marrakech & Stedentrip Fez > Koningssteden Marokko

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Anouk 7 januari 2019 - 15:43

Marokko lijkt me fijn. Vriendlief heeft alleen na Tunesië, hij wil graag naar Azie. Misschien boek ik wel een tripje alleen… lijkt me een magisch land.

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer