Restaurants in Luik | 14x hippe adresjes en leuk uit eten in Luik

door Esther

Wil je uit eten in Luik? In de gezellige stad is het echt Bourgondisch genieten. Of je nu uitgebreid wilt ontbijten of koffie drinken, zin hebt in een snelle wafel of uitgebreid wilt lunchen of dineren. Er zijn genoeg leuke restaurants in Luik. Bekijk alle tips. Smakelijk eten.

Plan een weekendje Luik

  • Reis met de trein naar Luik. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over parkeren en je stapt uit bij één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Luik, station Guillemins.
  • Kom je met de auto naar Luik? Kies voor een hotel met parkeerplaats, dat scheelt aanzienlijk in parkeerkosten.
  • Er zijn een heleboel leuke hotels in Luik. Logeer bijvoorbeeld bij YUST Liège of het Pentahotel Liège.
  • Ga je zo’n twee dagen naar Luik? Dan is het al de moeite om de Liège Visit Pass te kopen. Je maakt dan gratis gebruik van het openbaar vervoer en je kunt gratis naar binnen bij veel bezienswaardigheden in Luik.
  • Bekijk alle tips over Luik.

Restaurants in Luik: 14x uit eten in Luik

Darius Café

Foto met dank aan Darius Café

Het is fijn opstarten bij Darius Café, een gezellig café in Luik tegenover de universiteit. Het zit daardoor altijd gezellig vol met studenten en docenten. De service is er snel en efficiënt. Bestel een goede kop koffie met wat lekkers erbij, want er is altijd genoeg lekker gebak en er zijn goede ontbijtjes. Maar Darius Café is ook een goede plek voor de lunch met broodjes en salades.

Get your Mug

Foto met dank aan Get your Mug

Een andere heel fijne plek om ’s ochtends je koffie te halen in Luik is Get Your Mug. Bij dit onpretentieuze café drink je ontzettend lekkere koffie, maar kun je ook terecht voor een goed ontbijt. Er staan bijvoorbeeld bagels, pancakes en wentelteefjes op het menu. Maar het is misschien een beter idee om er je koffiepauze te plannen, want dan kun je één van de prachtige cupcakes van Mimi Patisserie bij je koffie bestellen.

Une Gaufrette Saperlipopette

Restaurants Luik: Une Gaufrette Saperlipopette | Mooistestedentrips.nl

Zeg je Luik, dan zeg je natuurlijk Luikse wafels. En de lekkerste Luikse wafels vind je bij Une Gaufrette Saperlipopette. Dit is één van de beste bakkerijen van de stad en naast wafels moet je er ook zeker de andere lekkernijen proberen, zoals croissantjes, Cannelles de Bordeaux en speculoos. Er wordt met het seizoen mee gebakken, dus er zijn ook leuke specials verkrijgbaar en ’s zomers haal je hier de beste ijsjes van de stad. Er staat meestal een flinke rij voor de deur van Une Gaufrette Saperlipopette. Maar als je eenmaal een paar wafels (of iets anders lekkers) te pakken hebt, dan weet je dat het het wachten waard was.

La Petite Épicerie

Foto met dank aan La Petite Épicerie

Voor brunch, lunch of borrel wandel je naar het heerlijk rustige La Petite Épicerie. Midden in het centrum, maar het lijkt alsof je in een klein landhuis buiten de stad bent beland. Het terras is prachtig aangelegd en de perfecte plek om uitgebreid te lunchen of borrelen. Bestel de vol au vent of de echte Luikse boulets. Er zijn ook verschillende gerechten die je samen kunt delen. Loop vooral even naar binnen om het sfeervolle pand te bewonderen.

Carré Noir

Foto met dank aan Carré Noir

Carré Noir is zonder twijfel de mooiste chocoladewinkel van Luik, gelegen misschien wel het leukste straatje van de stad En Neuvice. Eigenaresse Mélanie Lemmens maakt alle pralines, truffels en tabletten met de grootst mogelijke zorg en je kunt bij Carré Noir terecht voor de meest wonderlijke smaaksensaties. Je moet jezelf beslist op een doosje trakteren.

Beerlovers

Foto met dank aan Beerlovers | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Beerlovers | Mooistestedentrips.nl

Je kunt natuurlijk niet naar België, zonder wat goede bieren te hebben geproefd. En bij Beerlovers kun je je lol op. Bij dit gezellige cafés staan tientallen goede craftbeers op de kaart, uit binnen- en buitenland. Wil je een lekker biertje uit de buurt van Luik proberen, bestel dan één van de bieren van Leopold 7 dat met 3 hoppen en 3 granen wordt gebrouwen en een lekkere citrusachtige smaak heeft.

Ma Ferme en Ville

Foto met dank aan Ma Ferme en Ville

Een nieuwkomer en meteen al één van de leukste restaurants in Luik. Het maakt niet uit wat je bestelt bij Ma Ferme en Ville, je weet dat alles wat je voor je neus krijgt uit de directe omgeving van Luik komt. Bij Ma Ferme en Ville werken ze namelijk alleen met ingrediënten die binnen een straal van 50 kilometer rondom Luik te krijgen zijn. En het resultaat mag er zijn: fijne sapjes en bieren, super lekkere soepen, salades en broodjes. Op zaterdagavond kun je bij Ma Ferme en Ville terecht voor een verrassingsmenu van drie gangen. Je moet dan wel even reserveren.

Smala

Foto met dank aan Smala

Smala is een ontzettend leuk adresjes voor de lunch in Luik. Smala is voor de helft restaurant en voor de andere helft een interieurwinkel, met een gezellig terras achter de zaak. Op de beknopte kaart staan heel fijne gerechten, zoals shakshuka, taco’s en avocado toast. Zie je iets dat je mooi vindt? Grote kans dat het te koop is en je het dus gewoon mee naar huis kunt nemen.

Brasserie C

Foto met dank aan Brasserie C

Tijdens een weekendje Luik moet je absoluut gaan wandelen in de groene heuvels rondom het centrum. Vanuit hartje stad loop je zo het groen in. Nadat je hebt genoten van het mooie uitzicht vanaf de citadel daal je weer af en kom je vanzelf bij een oud begijnhofje terecht. Daar huist nu één van de leukste restaurants in Luik: Brasserie C. Je kunt hier het laatste, nog in Luik gebouwen bier proeven: La Curtius. Er is een proeflokaal, maar stiekem moet je gewoon lekker op het lommerrijke terras neerploffen. Naast je koel glas bier kun je ook prima iets te eten bestellen.

L’Annexe

Foto met dank aan L'Annexe

Het broertje van Brasserie C is L’Annexe, gelegen in één van de meest sfeervolle straatje van Luik, En Roture. Hier bestel je het lekkerste bier van de stad. Maar stiekem is het terras de echte trekpleister, want je zit hier niet alleen knus, maar ook nog eens met uitzicht op één van de mooiste street art in Luik. De muurschildering is gemaakt door Psoman uit Luik en is een ode aan alle bedreigde of uitgestorven diersoorten.

Le Saint Grégory

Uit eten in Luik: probeer boulets bij Le Saint Grégory | Mooistestedentrips.nl

Luik staat bekend om gehaktballetjes, geloof het of niet. Ze heten ‘boulets’ en elk jaar wordt door restauranthouders keihard gestreden om de prijs voor de beste gehaktballen in de wacht te slepen. Die prijs gaat al een paar jaar naar Le Saint Grégory, dus hier moet je zeker even aanschuiven voor een portie boulets met friet en salade. Ik heb ze geproefd en inderdaad, ze zijn top.

Pot au Lait

Foto met dank aan Pot au Lait

Naar het leukste en meest bizarre café van Luik hoef je niet lang te zoeken. Dat is zonder twijfel Pot au Lait, vlakbij de universiteit van de stad. Een bezoek aan Pot au Lait is een beetje psychedelische ervaring. Het café is een bonte verzameling van street art, installaties, creaties en bizarre kunstobjecten. Maar gezellig is het er wel. Overdag komen de studenten uit de nabij gelegen universiteit er graag voor een drankje. ’s Avonds gaat de gemiddelde leeftijd wat omhoog. Er is regelmatig live muziek.

Volga bar d’atmosphère

Foto met dank aan Volga bar d'atmosphère

Eén van de populairste bars in Luik op dit moment is Volga bar d’atmosphère. Gelegen in een oud pand, dat helemaal vol staat met leuke vintage en kleurrijke decoratie. Hier laat je je de beste cocktails of lokale bieren voorzetten, vaak met superfijne bijpassende hapjes. Het is er altijd lekker druk en gezellig. Hier kun je uren blijven plakken.

Moment

Foto met dank aan Moment

Het kleurrijke Moment is één van de leukste restaurants in Luik en hier moet je zeker een tafeltje reserveren tijdens je weekendje Luik. Het pand zit vol bijzondere graffiti, grote planten, bijzonder design, knusse hoekjes en een geweldig terras. Je kunt er zowel voor de lunch als diner kiezen uit verschillende menu’s. Alle gerechten zijn met zorg klaargemaakt. Lijkt dit je wat te veel? Ga dan gewoon bij Moment langs voor een goede cocktail.

Meer lezen over Luik

Restaurants Luik
Bewaar op Pinterest

Restaurants Luik: wil je leuk uit eten in Luik? Bekijk de leukste cafés en restaurants in Luik | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden België

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrip > Stedentrip België > Luik > Restaurants Luik

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer