Vintage en retro in Gent

door Esther

In Gent was vintage en retro al hip voordat we er in Nederland überhaupt maar aan begonnen. Als je van vintage en retro houdt, dan is Gent dus de ideale stedentrip voor je. In dit artikel zet ik de leukste adresjes voor retro en vintage in Gent voor je op een rijtje, zoals de leukste vintage winkels, retro restaurants en zelfs hotels en B&B’s met retro touch. Heb je zelf nog leuke tips? Laat het weten!

Plan je stedentrip Gent

  • Weekendje vintage in Gent spotten en kopen? Neem de trein naar Gent. De goedkoopste kaartjes boek je zo’n drie maanden van te voren.
  • Liever met de auto? Dan is het een goed idee om een hotel met parkeerplaats te regelen, want parkeren kan lastig en duur zijn in Gent.
  • Naast al het vintage in Gent shoppen ook nog leuke bezienswaardigheden in Gent bekijken? Ga dan mee met deze fietstocht. In een paar uur tijd zie je de mooiste highlights van de stad.
  • Nog meer leuke adresjes in de stad ontdekken? Neem de Time to Momo Gent mee. Via een paar wandelingen kom je bij allerlei hotspots in de stad.

Vintage in Gent: de leukste adresjes

Leuke retro B&B’s in Gent

B&B en appartementen in Gent: Sleepstreet | Mooistestedentrips.nl

B&B en appartementen in Gent: Sleepstreet | Mooistestedentrips.nl

Sleepstreet

Als je fan bent van de jaren ’50 dan is Sleepstreet echt wat voor jou. De kamers en appartementen in deze B&B zijn helemaal in 50’s stijl ingericht met prachtige vintage meubels en accessoires, zelfs het behang is helemaal vintage. Maar de kamers en appartementen zijn wel van alle moderne gemakken voorzien. Leuke restaurants en cafés zijn vlakbij.

Alphabed

Alphabed B&B heel fijn guesthouse waar je tussen de retro meubels logeert, maar wel in stijl. De kamers van deze B&B zijn licht en heel comfortabel ingericht. Sommige kamers hebben een eigen zithoekje. In het tuintje is het fijn relaxen met mooi weer, maar er zijn ook genoeg leuke winkels en restaurants op loopafstand.

Vintage in Gent: de leukste winkels

Funni

Je koopt de allerleukste retro outfits bij Funni. De winkels heeft een heel uitgebreide collectie Funni ondergoed, kousen, jurken, broeken, truien en vestjes. Mocht je zelf handig zijn en heb je interesse in duurzame kleding? Je kunt je bij Funni ook opgeven voor naaiworkshops, zodat je je eigen retro garderobe bij elkaar kunt maken.

The fallen angels

The fallen angels, leuke vintage adresjes in Gent | Mooistestedentrips.nl

Als je niet nostalgisch bent aangelegd, word je het vanzelf als je bij The fallen angels gaat shoppen. Het is een beetje rommelige winkel vol kitsch en prullaria, van de 18de eeuw tot aan de 60’s. Je koopt hier bijvoorbeeld vintage filmposters, ansichtkaarten en speelgoed.

Myriam Wulffaert Vintage

Vintage liefhebbers moeten Myriam Wulffaert Vintage beslist op hun lijstje zetten tijdens een stedentrip Gent. De Antwerpse styliste heeft een schitterende collectie feestelijk en sjieke vintage jurken, rokken, blouses en jassen. En waar je ook mee naar buiten loopt, je weet altijd dat je kledingstuk 100% uniek is.

Patricia Vintage

Vintage shoppen in Gent, foto met dank aan Visit Gent en Johan Martens | Mooistestedentrips.nl

Geen afgedragen tweedehands kleding bij Patricia Vintage aan de Henegouwenstraat. Het is met recht een luxe boetiek waar je vintage kleding vindt van bijzondere merken, zoals Chanel, Prada en Miu Miu. Wil je echt eens iets bijzonders dragen dat niemand anders heeft? Je kunt ook een speciaal voor jouw ontworpen outfit kopen.

Zoot

Vooruit, Zoot verkoopt geen vintage kleding. Maar alles wat er in de rekken hangt, heeft wel een heel dikke knipoog naar het verleden. Alle kleding is ontworpen door de eigenaars van de winkel. Ook de schoenen en sieraden zijn om je vingers bij af te likken.

ZOOT, Gent | Mooistestedentrips.nl

ZOOT, Gent | Mooistestedentrips.nl

Louise & Madeleine

Ben je nog niet klaar met Brocante shoppen? Dan kun je bij Louise & Madeleine langs. Fijne retro accessoires, zoals sjaals en hoeden wachten op je. Maar je kunt ook de mooiste sieraden, woonaccessoires en serviezen op de kop tikken.

Brocante markt St. Jacobs

Brocante markt St. Jacobs, Gent | Mooistestedentrips.nl

Elke vrijdag-, zaterdag-, en zondagochtend vind je rond de St. Jacobskerk een bonte verzameling aan koopwaar in tientallen kraampjes: de Brocante markt St. Jacobs. Je kunt er naar hartenlust snuffelen als je houdt van tweedehands kleding, brocante en antieke snuisterijen.

Retro restaurants en cafés in Gent

Julie’s House

Leuke adresjes in Gent: Julie's House | Mooistestedentrips.nl

Misschien wel het leukste koffietentje van Gent: Julie’s House. Gevestigd in een eeuwenoud pandje. Je kunt binnen zitten, maar buiten op één van de enkele terrasplekjes zitten is nog leuker. Bij je kop koffie moet je beslist een stuk taart bestellen of een cupcake.

Jiggers

Waan je in de jaren ’20 als je in deze bar een cocktail drinkt. Jiggers is geïnspireerd op één van de speakeasy bars uit de jaren ’20 in de Verenigde Staten toen drankverkoop illegaal was. Bij deze bar moet je aanbellen, voordat je naar binnen kunt. Reserveren is aan te raden.

Superette

Leuk uit eten in Gent: Superette | Mooistestedentrips.nl

Een beetje buiten het centrum, maar het omwandelen of om fietsen waard. Je zit bij Superette geheid tussen de locals in een heerlijke vintage sfeer, met oude platen aan de muur en vintage banken waar je op neer kunt ploffen. Je bestelt er de lekkerste salades en quiches, maar ook seizoensgebonden gerechten.

Pink Flamingo’s

Buiten dat Pink Flamingo’s één van de leukste cocktailbars in Gent is, heeft de bar ook een fantastisch retro interieur boordevol leuke vintage meubels en hebbedingetjes. Het interieur wordt regelmatig even omgegooid, maar de vrolijke retro sfeer blijft. Een heerlijke plek voor een biertje of een cocktail.

Meer lezen over Gent

Vintage in Gent
Bewaar op Pinterest

Retro en vintage in Gent: de leukste vintage adresjes in Gent | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer