A place to stay: Penta Hotel, Leuven

door Esther

Zo dicht bij de grens van Vlaanderen opgegroeid en tot voor kort was ik toch nog nooit in Leuven geweest. ‘De mooiste stad van Vlaanderen’, zo was me beloofd en al wandelend van het station naar het centrum, langs de majestueuze universiteitsbibliotheek en de straatjes geflankeerd door tientallen cafés, zou dit zo maar eens kunnen kloppen.

Tijdens mijn stedentrip Leuven logeer ik in het Penta Hotel en meteen bij binnenkomst denk ik meteen: fijn. Inchecken doe je er namelijk niet bij een zakelijk uitziende receptie, maar gewoon aan de bar. Ik houd wel van hotels en B&B’s die afstappen van het hele ‘receptie’ gebeuren en hun gasten laagdrempelig en informeel begroeten.

Penta Hotel in Leuven, review | Mooistestedentrips.nl

Leuk hotel in Leuven: Penta Hotel | Mooistestedentrips.nl

A place to stay: Pental Hotel, Leuven | Mooistestedentrips.nl

Sowieso doet het Penta Hotel heel huiselijk aan. Met de grof lederen banken, tientallen foto’s aan de donker getinte muren en de overvolle boekenkasten, doet de lobby meer aan als een woonkamer of een bruin café dan een hotel. En als ’s avonds de regen met bakken uit de hemel komt, blijkt dat een plekje naast de open haard met een grote bel wijn een ontzettend gezellige plek te zijn. Er zijn meer hotelgasten die er zo over denken, want alle banken en tafeltjes zijn bezet.

Mijn hotelkamer houdt het midden tussen comfortabel en design, wat ik een prettige mix vind. Een zacht bed, linnengoed in frisse kleuren en hier en daar een leuk detail: een mooie zwarte designlamp, fotolijstjes met Leuvense hotspots aan de muur en een comfortabele inloopdouche. Heel fijn. Ook ’s ochtends is het niet lang zoeken naar de huiselijke sfeer tijdens het ontbijt. Want het enorme ontbijtbuffet is opgesteld in een knus hoekje en de tegeltjeswijsheden springen me tegemoet vanaf de zwarte muren

5 hotspots vlakbij het Penta Hotel

Stadhuis van Leuven

Volgens de Leuvenaren hebben zij toch echt het mooiste stadhuis van Europa, en misschien zelfs ter wereld. Nu houd ik qua stadhuizen geen scorelijsten bij, maar eerlijk: het Leuvense stadhuis is een prachtexemplaar. Het indrukwekkende bouwwerk is opgetrokken in gotische stijl en het duizelt je van alle torentjes, beelden en wapenschilden. Heb je tijd: ga dan mee met een rondleiding.

Balls & Glory

Dit restaurant is inmiddels een begrip in Vlaanderen (ik kende de vestiging op ’t Eilandje in Antwerpen al) en bij Balls & Glory is het goed lunchen. Met een bal gehakt, maar wel een bijzondere. Wat de gehaktballen van Balls & Glory hebben allemaal een lekkere vulling, van truffel tot basilicum. Er is ook altijd een vegetarische variant verkrijgbaar. Je krijgt stoemp (stamppot) of salade bij je bal geserveerd.

De leukste hotspots in Leuven | Mooistestedentrips.nl

Bier proeven in Leuven

Als je dan toch een weekendje naar België gaat, moet je natuurlijk ook bier gaan proeven. En dan zit je in Leuven meer dan goed. In Leuven en omgeving worden namelijk honderden speciaal bieren gebrouwen: van bekende brouwerijen tot enthousiaste hobbyisten. Waar je in Leuven ook naar binnen loopt, je kunt altijd wel een bijzonder biertje bestellen. Bij Leuven Leisure kun je je inschrijven voor een bierproeverij of een paar biertjes kiezen uit de enorme collecties. Ook bij M Café kun je terecht voor tientallen streekbieren.

Chocolaatjes snoepen

Na bier komt chocolade (of was het nou andersom?) en daarvoor hoef je in Leuven niet lang te zoeken. Als je eens bijzondere chocolaatjes wil proeven, loop je langs bij Bitter sweet. Je koopt chocolaatjes in de meest bijzondere vormen, met de meest lekkere vullingen.

Universiteitsbibliotheek en toren

Leuven is dé studentenstad van België, met bijna 30.000 studenten. De universiteitsbibliotheek kun je dan ook niet missen, het gebouw en de toren zijn buitengewoon imposant. Die laatste kun je ook beklimmen en per verdieping kun je een andere tentoonstellingen bekijken. En bovenin word je natuurlijk getrakteerd over een prachtig uitzicht over de stad.

Je logeert in het Penta Hotel vanaf €80 per nacht. Op de eerste verdieping van het hotel kun je gratis gebruikmaken van de gym en koffie, thee, fris en fruit pakken. Reizigers waarderen het hotel met een 8,9.

Een stedentrip Leuven plannen

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer