De beste street art in Belfast

Street art en Belfast zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de wijken waar Protestanten en Katholieken elkaar ooit in de haren vlogen, vind je nog steeds de meest bijzondere murals. Maar elders in de stad kun je ook veel street art spotten en hier wordt juist de geschiedenis en diversiteit van Belfast gevierd. Bekijk de mooiste street art in Belfast.

Street art in Belfast: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De beste street art in Belfast | Mooistestedentrips.nl

Graffiti, en dan vooral de grote murals, stonden in Belfast in de jaren ’80 vooral symbool voor ‘The Troubles’. Tijdens deze periode toen het geweld in bepaalde delen van Belfast de spuigaten uitliep werden murals vooral gebruikt als propagandamiddel en om slachtoffers van dit geweld als martelaren te eren. Deze street art is nog steeds te zien in Belfast (gelukkig maar) als getuige van wat ooit was. Maar gelukkig kent Belfast ook een nieuwe street art scène.

In het centrum van Belfast, en dan met name in het hippe Cathedral Quarter, struikel je bijna over de murals. En hier worden ze juist gezien als baken van creativiteit en waar graffiti Belfast ooit zo grim maakte, draagt het nu bij aan het kleurrijke en alternatieve karakter van de stad.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Weekend escape: Galway vanuit Dublin

Galway is waarschijnlijk het meest kleurrijke en levendige Ierse stadje aan de Ierse westkust. Je kunt redelijk gemakkelijk van Dublin naar Galway reizen en als je, tijdens je stedentrip Dublin, net even wat meer tijd pakt, is het echt de moeite om ook Galway met een bezoek te vereren. Galway is vrolijk en levendig, dankzij de grote hoeveelheid studenten, live muziek op straat en in de vele pubs, de kleurrijke façades van de winkels en de fijne markten.

Weekend escape: Galway vanuit Dublin | Mooistestedentrips.nl

Weekend escape: Galway vanuit Dublin, Ierland | Mooistestedentrips.nl

Als je dacht dat Dublin kleurrijk en gezellig is, dan moet je Galway eens ontdekken. Deze bescheiden Ierse stad is niet alleen poort naar schitterende natuurgebieden en Ierse trekpleisters als de Aran Islands, The Burren, Cliffs of Moher en Connemara National Park, maar heeft op zichzelf ook genoeg leuks te bieden. De kleine stad, en de omgeving, tellen meer dan 350 restaurants en is dan ook uitgeroepen tot Europese culinaire hoofdstad en in 2020 komt daar de titel culturele hoofdstad bij.

In Galway proef je de beste oesters van Ierland, leer je alles over de beroemde Claddagh ring en kun je uren rondwandelen en genieten van de leukste winkels en pubs.

Schrijf reactie (0 Reacties)

De mooiste tuinen en parken in Porto

Als je door Porto wandelt, lijkt het op het eerste gezicht alsof de stad enkel bestaat uit bont betegelde, flinke appartementenblokken die kris-kras door elkaar op de heuvels zijn gebouwd. Maar als je net iets beter kijkt, kom je erachter dat Porto nog best groen in. Porto heeft prachtige parken en veel ogenschijnlijk kleine cafés en restaurants hebben prachtige binnentuinen. Dit zijn de mooiste tuinen en parken in Porto.

De mooiste tuinen en parken in Porto | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

De archeologische highlights van Athene

Je ziet hem eigenlijk vanuit de hele stad wel liggen: de Akropolis. En er zijn maar genoeg hotels te vinden in Athene met een dakterras dat ‘Akropolis views’ biedt. En inderdaad, deze bezienswaardigheid mag je echt niet missen tijdens een stedentrip Athene. Maar er zijn nog zo veel meer archeologische highlights in Athene. Ik zet ze voor je op een rijtje.

De archeologische highlights van Athene | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Smullen in Belgrado: de leukste cafés en restaurants

Koffie leuten en uit eten gaan is op de Balkan nooit een straf en dat geldt dus ook voor Belgrado. De Servische keuken is een fijne combinatie van Turkse, Hongaarse en Mediterrane invloeden. Borden krijg je standard bomvol geserveerd, dus maak je een stedentrip Belgrado, dan kom je nooit met een hongerig gevoel uit een restaurant. Dit zijn de leukste cafés en restaurants in Belgrado.

Smullen in Belgrado: de leukste cafés en restaurants (foto met dank aan Food Tour Belgrade) | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.