Afkoelen in Sevilla

door Esther

In Sevilla is het eigenlijk altijd lekker week. In onze herfst- en wintermaanden is het de perfecte stad om even aan het koude Nederlandse weer te ontsnappen. Tussen mei en oktober is het warm in Sevilla en in juli en augustus is het er zelfs snikheet. Laat je er niet van weerhouden om de stad toch te bezoeken, want afkoelen in Sevilla is heel gemakkelijk. Ik vertel je waar je kunt zwemmen in Sevilla, hoe je het snelst op het strand bent en hoe je je hoofd koel houdt in deze prachtige Andalusische stad.

Plan een stedentrip Sevilla

  • Je vliegt al heel goedkoop naar Sevilla, bijvoorbeeld met Transavia of Vueling. Binnen 2,5 uur ben je er. Vergelijk vliegtickets naar Sevilla om te kijken wat voor jou handig en goedkoop uitpakt.
  • Houd het koel en kies voor een hotel met zwembad in Sevilla, die zijn er verrassend genoeg voor elk budget.
  • Geen gedoe en snel iets leuks boeken? Reserveer dan een kant-en-klare stedentrip Sevilla.
  • Neem een leuke reisgids mee op stedentrip. In Time to momo Sevilla vind je de leukste adresjes in bijzondere wijken van de stad.
  • Zin gekregen in een paar zonnige dagen in Sevilla? Bekijk dan alle handige en leuke tips over een stedentrip Sevilla.

Zwemmen in Sevilla? Vind de leukste plekken om af te koelen in Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Zwemmen in Sevilla of naar het strand vanuit Sevilla? Bekijk de beste tips | Mooistestedentrips.nl

Hotels met zwembad in Sevilla

De meeste hotels en B&B’s in Sevilla zijn voorzien van airco, dus na een dag even bijkomen in de koelte is meestal geen probleem tijdens je stedentrip. Maar niets is natuurlijk lekkerder dan een frisse duik nemen als het warm is tijdens je bezoek aan de stad. En dat is in Sevilla dus echt geen probleem. Er zijn ontzettend veel hotels met zwembad in de stad. Van bijna resort-achtige hotels net buiten het centrum, tot hotels midden in de stad met een zwembad op het dak waar je ook nog eens geniet van geweldig uitzicht. Dus wat je budget ook is: een hotel met zwembad behoort echt wel tot de opties.

Hotel Las Casas de la Judería

Foto met dank aan Hotel Las Casas de la Judería | Mooistestedentrips.nl

Het Hotel Las Casas de la Judería is echt een plaatje. Precies wat je zou verwachten van een hotel in Sevilla. Het ligt in één van de mooiste buurten van de stad en heeft een zwembad op het dak. Op deze plek heb je een waanzinnig uitzicht over de mooiste traditionele gebouwen van Sevilla en je kunt even lekker afkoelen. De kamers zijn gesitueerd rondom een koele binnenplaats met mooie inheemse planten. De kamers zijn ruim, met veel traditionele elementen.

Hotel Amadeus

Foto met dank aan Hotel Amadeus | Mooistestedentrips.nl

Een beetje dobberen in het zwembad terwijl je uitkijkt over de kathedraal van Sevilla. Klinkt als een droom, toch? Kan dus gewoon in Hotel Amadeus. Gelegen op een toplocatie en dus met dat geweldige dakterras, waar je niet alleen kunt zwemmen in Sevilla, maar ook heel fijn in de schaduw een boekje kunt lezen of kunt genieten van een drankje. Voor dat laatste kun je trouwens ook terecht in de koele bar of binnenplaats van het hotel. De kamers zijn ook nog eens dik in orde. Ruim, licht, met fijne bedden en hier en daar nog prachtige oude details.

Melia Sevilla

Foto met dank aan Hotel Melia | Mooistestedentrips.nl

Gelegen op een prachtige plek in Sevilla, vlakbij het Plaza España, heel goed betaalbaar en met erg fijn zwembad. Het Melia Sevilla is echt een goede keuze als je in Sevilla op zoek bent naar een hotel met een zwembad. Een hotel met een goede basis om de stad te verkennen en een plek waar je even helemaal tot rust kan komen en kan zwemmen in Sevilla. Het hotel is lekker ruim opgezet, met grote frisse kamers. Sommige met een eigen terras. Ook de bar, het restaurant en de lounge zijn groot van formaat, je kunt er echt lekker bijkomen.

Zwemmen in Sevilla: bij de universiteit

Zwemmen in Sevilla | Zwembad in Sevilla (foto met dank aan de Universiteit van Sevilla) | Mooistestedentrips.nl

Wil je zwemmen in Sevilla, maar er niet al te veel geld aan kwijt zijn? Dan is het zwembad van de universiteit de beste keuze. Het buitenbad van de universiteit is gewoon een gemiddeld buitenbad waar het hele jaar door zwemlessen en klasjes worden gegeven. Maar in de zomermaanden zijn bezoekers er ook welkom. Een dagpas voor het zwembad kost €10.

Guadalpark

Foto met dank aan Aquapolis | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Aquapolis | Mooistestedentrips.nl

Is het echt een dag bloedheet en is het in het centrum van Sevilla niet te harden? Neem bus 22 of 27 en ga een dagje naar Guadalpark waar je een dag heerlijk kunt luieren, zonnen en zwemmen in Sevilla. In het park vind je diverse zwembaden die leuk zijn voor groot en klein. Er zijn supergave glijbanen, maar je kunt ook genieten in de Blue Lagoon, het golfslagbad of het relaxbad. Of voor kinderen zijn er leuke kleine badjes en speelplaatjes.

Occo Sevilla

Zwemmen in Sevilla: foto met dank aan Occo Sevilla

Een zwembad met de vibe van een hippe beach club. Heb je zin om te zwemmen in Sevilla, serveer dan een ligbed bij Occo Sevilla, één van de hipste Adults Only clubs van de stad. Hier geniet je een hele dag heerlijk van de zon en je kunt er heerlijk afkoelen in het grote zoutwaterzwembad. Wandel even naar de bar voor een koele cocktail of bestel één van de lekkere mediterrane gerechten voor de lunch.

Agua Magica Sevilla

Foto met dank aan Hidroingenia

Als je niet alleen wilt zwemmen in Sevilla, maar ook wel zin hebt in een bezoek aan een leuk waterpark. Bezoek dan Agua Magica, het waterpark van het ernaast gelegen pretpark Isla Magica. Het pretpark en waterpark liggen wat ten noorden van het centrum van de stad. In het waterpark vind je een groot golfslagbad, een aantal leuke waterachtbanen en leuke glijbanen en ook voor kleinere kinderen is er een heel leuk zwembad met verschillende kleinere glijbanen.

Fietsen in Sevilla

Fietsen in Sevilla, Baja Bikes Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Geleerd van een warme stedentrip Rome. Een warme stad trotseren lukt prima als je de fiets pakt. Dan heb je altijd een briesje. Bovendien is er niets leukers dan Sevilla ontdekken met de wind in je haren. Er zijn goede en brede fietspaden door de hele stad. Fiets richting Plaza España, langs de rivier en naar en door de wijk Triana. Allemaal plekken die je echt gezien moet hebben Sevilla en die met de fiets heel gemakkelijk te bereiken zijn. Je kunt al heel gemakkelijk een fiets huren in Sevilla. Ben je een maar een paar dagen in de stad en wil je alle bezienswaardigheden in Sevilla bekijken? Dan is het echt de moeite waard om met deze fietstour van Baja Bikes mee te gaan.

Parque de María Luisa

Parque de María Luisa Sevilla

Parque de María Luisa Sevilla

Tijdens een stedentrip Sevilla mag je het Plaza España natuurlijk niet overslaan. En op steenworp afstand van dit bijzondere plein vind je een heerlijk park om verkoeling te zoeken op warme dagen: Parque de María Luisa. Dit is het mooiste publieke park van Sevilla en helemaal gratis te bezoeken. Loop langs de markt of supermarkt voordat je naar het Parque de María Luisa loopt en plof, nadat je de smalle laantjes en waterpartijen hebt bewonderd, neer in de schaduw en… take it slow.

Boottocht Guadalquivir

Zomer in Sevilla: Boottocht Guadalquivir

Sevilla vanaf een heel andere kant bekijken en even rustig aan doen ’s middags? Stap op de boot. Tijdens een boottochtje van een uur vaar je onder beroemde bruggen door, bekijk je de wijk Triana vanaf het water, de monumenten van de Expo, het Santa Maria de las Cuevas klooster en nog veel meer bezienswaardigheden van Sevilla. Je kunt aandachtig naar de uitleg luisteren of een drankje halen in de bar en op je gemakje genieten van de zon.

Kajakken of suppen

Foto met dank aan Club Deportivo Triana

Verkoeling zoek je toch het beste op het water en een paar uurtjes kajakken is de uitgelezen manier om de stad vanuit een bijzonder perspectief te bekijken en een paar uur op het water door te brengen. Smeer je wel goed in. Zodra je je gids ontmoet, krijg je uitleg over kajakken in het algemeen en daarna kun je meteen instappen en gaan. Vanaf het water zie je de wijk Triana en het schiereilandje La Isla de La Cartuja waar Columbus woonde toen hij zijn beroemde reis naar Amerika voorbereidde. Een paar uurtjes lekker suppen kan ook.

Sevilla strand: tips

Naar het strand vanuit Sevilla

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Sevilla heeft geen eigen strand. Maar dat wil niet zeggen dat een dagje strand vanuit Sevilla er helemaal niet in zit. Sterker nog, dat is eigenlijk heel erg gemakkelijk. Dichtbij Sevilla liggen een paar stranden die je vrij gemakkelijk kunt bezoeken. Sommigen met openbaar vervoer, maar een auto huren is in Sevilla ook vrij gemakkelijk.

Playa Matalascañas, Huelva

Sevilla strand: Playa Matalascañas | Mooistestedentrips.nl

Playa Matalascañas is het strand dat het dichtst bij Sevilla ligt. Het is een prachtig breed strand, zo’n zes kilometer lang en is omgeven door het wonderschone Doñana National Park. Terwijl je op je handdoekje of ligbed ligt heb je een heel mooi uitzicht over de zee en het nationaal park. Vanaf Plaza de Armas gaat er rechtstreeks een bus naar Playa Matalascañas.

Cadíz

Strand Sevilla: Playa La Caleta, Cadíz | Mooistestedentrips.nl

Strand Sevilla: Playa de la Victoria, Cadíz | Mooistestedentrips.nl

Er zijn maar weinig steden in Spanje waar ik zo hard voor viel als Cadíz. Het licht, de kleuren, de architectuur. Alsof je niet meer in Europa bent. Ik maakte een stedentrip Cadíz, maar als je daarvoor geen tijd hebt, raad ik je aan om Cadíz te bezoeken voor één van de geweldige stranden in Cadíz die gewoon grenzen aan de stad. Het meest bekende stadsstrand van Cadíz is La Caleta. Het strand wordt omringd door eeuwenoude forten, er dobberen vrolijk gekleurde bootjes in het water er het grenst aan een boulevard vol wuivende palmbomen. Je kijkt er ook uit op Castillo San Sebastian waar je via een verhoogde steenweg over zee kunt komen. Leuk om er even heen te wandelen. Ook Playa Santa Maria del Mar en Playa de la Victoria liggen op loopafstand van het centrum. Flinke stranden, met leuke beach clubs. Plof neer bij Tirabuzón voor een koel drankje. Vanuit Sevilla pak je de trein naar Cadíz, je bent er binnen een uurtje.

Bolonia, regio Cadíz

Sevilla strand: Bolonia (Cadíz regio) | Mooistestedentrips.nl

Bolonia is niet alleen één van de mooiste stranden dichtbij Sevilla. Het is ook nog eens één van de mooiste stranden in Andalusië. Regel een huurauto voor een dag en rijd er in zo’n twee uur naartoe. Juist omdat het net even wat verder van de stad ligt, is het eigenlijk altijd redelijk rustig op het strand. Het is een populaire plek voor watersporters en terwijl jij op je handdoekje ligt, kun je uitgebreid kijken naar windsurfers. Het strand ligt verscholen tussen enorme duinen en op heldere dagen kun je zelfs Afrika zien liggen.

Zwemmen Sevilla & Sevilla strand
Bewaar op Pinterest

Zwemmen Sevilla & Strand Sevilla: bekijk de beste tips | Mooistestedentrips.nl
Lees meer over Sevilla

Meer over Andalusië

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Andalusië > Stedentrip Sevilla > Afkoelen in Sevilla

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer