Dagtrip naar Malmö vanuit Kopenhagen

Wil je tijdens één stedentrip twee landen van je lijstje afstrepen? Dat kan. Want vanuit Kopenhagen ben  je dankzij een snelle treinverbinding binnen een halfuurtje in het Zweedse Malmö. Deze stad ademt geschiedenis, kunst en design en is vooral heel erg relaxt. Bekijk mijn tips voor een dagtrip Malmö vanuit Kopenhagen

Dagtrip Malmö vanuit Kopenhagen | Mooistestedentrips.nl

Malmö is de derde stad van Zweden en ondanks het oude stadshart heeft Malmö de reputatie een moderne en grensverleggende stad te zijn. Zo staat er het hoogste gebouw van Zweden, kun je het sublieme museum voor moderne kunst bezoeken, de verschillende wijkjes ontdekken of lekker luieren in één van de vele parken. Dit kun je allemaal doen in één dagje Malmö.

Als je aankomt op het station van Malmö ben je slechts een paar minuten wandelen verwijderd van het grote plein van de stad, Stortorget, en de kleurrijke wijk Lilla Torg die samen de oude stad vormen. Op Stortorget vind je leuke cafés en terrasjes waar het leuk mensen kijken is, al vallen de prijzen soms niet mee. Een goede plek om je ontdekkingstocht te beginnen is het kasteel, Malmöhus Slott. Als je naar de bakstenen buitenkant kijkt, lijkt het alsof het kasteel er vorige week dinsdag is neergezet, Maar vergis je niet, Malmöhus Slott staat er al vanaf de 16de eeuw en herbergt historische meubels en schilderijen. Als je terug wandelt naar het centrum kun je door het Kungsparken en Slottsparken lopen of bij echt lekker weer een bezoekje brengen aan Ribersborg Beach, waar massa’s locals in het zonnetje zitten. Vanaf deze plek heb je ook goed zicht op de Turning Torse, de gedraaide toren: misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Malmö.

Bezienswaardigheden in Malmö, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Winkelen in Malmö: Liebling, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Houd je van shoppen? Dan zit je in Malmö wel goed, want de stad staat bekend om zijn schitterende winkels vol Scandinavisch design. Je begint je shopping spree gewoon vanaf het centrale plein Stortorget, waar je de Södergatan inschiet, één van de bekendste winkelstraten van de stad waar je winkeltjes vol design en leuke kleding vindt. Er zijn heel dure designwinkels, maar ook boetieks met goed betaalbare kleding en accessoires. Sla bijvoorbeeld Designtorget niet over, een typisch Zweedse winkel met heerlijk design. Norrgavel zit in een wat hogere prijsklasse, maar het is een prachtige woonwinkel om een kijkje te nemen. In het Triangeln winkelcentrum vind je alle grote ketens. Net buiten het centrum kun je nog even binnen wippen bij Liebling voor kleurrijke kleding, vrolijke schoenen en accessoires.

Moderne kunst en street art

Ondanks dat het oude centrum van de stad erg historische aandoet, is Malmö echt de stad als je van moderne kunst en street art houdt. Voor het Artscape festival kwamen veel internationale artiesten naar de stad en voorzagen vele murals van prachtige schilderingen. Zo vind je op de hoek van Sofiagatan en Rasmusgatan een heus graffitihuis, dat in zijn geheel is voorzien van werken van verschillende artiesten. Op de website van Artscape zie je waar je welke werken kunt vinden. Het Moderna Museet is sowieso een aanrader tijdens een dagje Malmö dat in een elektriciteitscentrale uit het begin van de 20ste eeuw is gevestigd. Alleen het pand is al schitterend, maar de collectie mag er ook zijn. Je ziet er bijvoorbeeld werken van Matisse, Picasso en Dalí. 

Street art in Malmö, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Museum voor Moderne Kunst, Malmö | Mooistestedentrips.nl

Uit eten in Malmö, terrasje pakken in Malmö | Mooistestedentrips.nl

Street food, biertjes op het terras en Bastard

Eten en drinken is niet heel goedkoop in Malmö, maar er zijn een paar plekken waar ze toch echt wel weten wat ze doen. Bastard is in ieder geval echt the place to be als je 's avonds wilt blijven eten in Malmö. Een sterren restaurant, maar wel een goedkopete versie dan de sterrenrestaurants in Kopenhagen. Reserveren is aan te raden, maar dan kun je ook echt genieten van eerlijke en erg goede kost. Bijvoorbeeld een gegrilde kip met escargots, houtduif met pruimen of een fijne pizza. Het menu is dagelijks anders, dus laat je verrassen. Heb je niet zo veel geld over voor een hapje eten, dan kun je bij Casual aanschuiven voor streetfood. Je eet er frietjes, burgers en hotdogs in een knusse omgeving. Als je door Malmö wandelt valt het je meteen op: het weer hoeft maar een beetje ok te zijn, of iedereen zit buiten. Lekker genieten van een kop koffie of biolimonade. Ben je wel toe aan een biertje, zet dan koers naar de wijk Möllevångstorget. In deze oude arbeiderswijk vind je leuke cafés en terrasjes waar je nog voor een leuke prijs een biertje kunt bestellen.

Een dagje Mälmo vanuit Kopenhagen, zo werkt het

  • Dankzij de Öresund brug tussen Kopenhagen en Malmö reis je binnen een halfuurtje van de Deense hoofdstad naar Malmö. Er zijn verschillende manieren om er te komen. Zo kun je voor €5 met de bus van Kopenhagen naar Malmö. Met de trein ben je ook heel snel in Malmö. Er rijden zo'n 3 treinen per uur en ze rijden ook 's nachts, zodat het geen enkel probleem is om na je etentje nog terug te reizen naar Kopenhagen. Een enkele reis kost ongeveer €11. 
  • Zin gekregen om naar Kopenhagen en Malmö te gaan? Bekijk alle tips voor een stedentrip Kopenhagen.
  • Meer leuke dagtrips tijdens een stedentrip lees je in mijn artikel De mooiste dagtrips tijdens een stedentrip.

Tags: Kopenhagen Malmö

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.