Nedersaksen, Duitsland: de leukste bezienswaardigheden

door Esther

Kastelen, pleinen vol vakwerkhuizen, UNESCO erfgoed en winkelen tot je erbij neervalt. Daarvoor hoef je dus geen uren te vliegen, je vindt het al vlak over de Duitse grens, in Nedersaksen. Natuurlijk kun je in Nedersaksen geweldig fietsen en wandelen. Maar je snapt, ik focus me even op de steden. En je kunt in Nedersaksen geweldige steden ontdekken. Bekijk mijn tien favoriete bezienswaardigheden in Nedersaksen.

Plan een vakantie Nedersaksen, Duitsland

  • Voor een vakantie Nedersaksen hoef je het vliegtuig niet in. Je rijdt er gewoon met de auto naartoe. Je bent er vanuit Nederland al binnen een paar uur.
  • Houd er rekening mee dat je in veel Duitse steden een milieusticker nodig hebt, bestel deze dus op tijd.
  • Liever met de trein naar Nedersaksen? Kies dan Hannover als uitvalsbasis. Een leuke bruisende stad en met de trein kun je daar vandaan de leukste bezienswaardigheden in Nedersaksen ontdekken. Als je je treinkaartjes zo’n drie maanden voor vertrek boekt, vind je de voordeligste opties.
  • Er zijn een heleboel leuke hotels in Nedersaksen, met vaak leuke arrangementen. Perfect voor een korte vakantie.
  • Logeer je liever in een vakantiehuisje? Hieronder vind je een aantal heel leuke vakantiehuisjes in Nedersaksen.

Over Nedersaksen

Nedersaksen, Duitsland. Wat te doen in Nedersaksen? Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Nedersaksen (foto: TMN TourismusMarketing Niedersachsen GmbH) | Mooistestedentrips.nl

Nedersaksen is de op één na grootste deelstaat van Duitsland en is alles bij elkaar groter dan heel Nederland. het is één van de meest gevarieerde deelstaten van Duitsland, met zowel kust als bergen en alles daar tussenin. Je vindt er historische dorpjes, prachtige heidegebieden, meer dan 10.000 kilometer aan fietsroutes en heel leuke steden. Tijdens een vakantie in Nedersaksen verveel je je geen minuut.

Vakantiehuisjes Nedersaksen, Duitsland​

Vakantiepark Dwergter Sand

Landal Dwergter Sand

Ben je op zoek naar een leuk vakantiehuisje in Nedersaksen? Dan is Vakantiepark Dwergter Sand een goede keuze. Het vakantiepark ligt in het noorden van Nedersaksen. Op het park staan mooie, vrijstaande huisjes voor vier tot en met tien personen. Deze zijn allemaal heel mooi ingericht en ontzettend comfortabel. Op het vakantiepark is daarnaast onder andere een overdekt zwembad, recreatieplas en restaurant te vinden. Vanaf Vakantiepark Dwergter Sand ontdek je heel gemakkelijk de mooiste bezienswaardigheden in Nedersaksen, maar rijd je ook zo met de auto naar het mooie Bremen en Oldenburg.

Center Parcs Bispinger Heide

Center Parcs Bispinger Heide

De Bispinger Heide is één van de mooiste natuurgebieden van Nedersaksen en Center Parcs Bispinger Heide ligt daar middenin. Vanuit het vakantiepark bezoek je ook heel gemakkelijk de grote steden Bremen, Hannover en Hamburg, maar ook de kleinere prachtige stadjes van Nedersaksen, zoals Celle, Wolfsburg en Braunschweig. Naast de mooi ingerichte, nieuwe cottages kun je bij Center Parcs Bispinger Heide ook in bijzondere accommodatie logeren, zoals hotelkamers, hotelsuites, woonboten en boomhuizen. En natuurlijk geniet je er van het subtropisch zwemparadijs, restaurants en andere recreatiemogelijkheden.

Ferienresort Bad Bentheim

Ferienresort Bad Bentheim

Het leuke van Nedersaksen is dat deze deelstaat al net over de grens met Nederland begint. En in Bad Bentheim, echt net over de grens, vind je Ferienresort Bad Bentheim. Dit fijne vakantiepark heeft een heleboel nieuw ingerichte, vrijstaande vakantiehuisjes, van vier tot twaalf personen. Er is een zwembad, veel speelgelegenheid voor de kinderen, een café en restaurant. In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen. Vanuit Ferienresort Bad Bentheim kun je de mooiste bezienswaardigheden in Nedersaksen ontdekken, zoals Osnabrück. Maar ook Münster ligt vlakbij.

10x bezienswaardigheden in Nedersaksen

Osnabrück

Net over de Nederlandse grens en zo’n leuke stad. Osnabrück is één van de bekendste bezienswaardigheden in Nedersaksen en erg populair bij Nederlanders. En terecht. De stad is compact, maar heeft veel leuke bezienswaardigheden en je kunt er ontzettend leuk winkelen en uit eten. Ook de kerstmarkt in december is een aanrader.

Logeren: Romantik Hotel Walhalla / Hotel Remarque
Zeker doen: beklim de Marienkirche
Lekker eten: L&T Markthalle / Weinkrüger /  Osnabrücker Kartoffelhaus
Lees meer: bezienswaardigheden Osnabrück / kerstmarkt in Osnabrück

Hannover

Hannover is wat mij betreft één van de leukste bezienswaardigheden in Nedersaksen en het is ook nog eens de grootste stad van de deelstaat. De stad is een verrassende bestemming, met een leuk oud stadshart, een prachtig kasteel en veel street art, maar vooral ook veel groen. Zodra je voorbij het Neues Rathaus wandelt, laat je de drukte van de stad achter je en geniet je van de rust van de Maschsee.

Logeren:  Sheraton Hannover Pelikan Hotel / Grand Hotel Mussmann
Zeker doen:  rondleiding Neues Rathaus / bezoek Schloß Herrenhäuser / fietsen in Hannover
Lekker eten: Hofgeflüster / Lieb.es / Reimanns Eck
Lees meer: bezienswaardigheden Hannover / kerstmarkt in Hannover

Bezienswaardigheden Nedersaksen: Wolfenbüttel | Mooistestedentrips.nl

Wolfenbüttel

Treed in de voetsporen van Lessing en Cassanova met een bezoekje aan Wolfenbüttel. Deze heren streken neer in deze vakwerkstad en beschreven de stad als één van hun favoriete plekken. Bezoek in ieder geval het kastelencomplex dat uit de 13de eeuw stamt en later werd uitgevoerd met een prachtige barokke façade. Wist je trouwens dat het bekende drankje Jägermeister uit Wolfenbüttel afkomstig is? Liefhebbers kunnen op maandagen mee met een rondleiding door de fabriek. Een wandeling door de stad en lunch is hierbij inbegrepen.

Logeren: Rilano 24/7 Hotel Wolfenbüttel
Zeker doen: bezoek Schloss Wolfenbüttel
Lekker eten: Brouwerij Denver’s

Nedersaksen bezienswaardigheden: Lüneburg | Mooistestedentrips.nl

Lüneburg

Lüneburg als zoutstad beschrijven, klinkt misschien niet heel aantrekkelijk. Maar Hanzestad Lüneburg is één van de mooiste bezienswaardigheden in Nedersaksen. De stad is meer dan 1000 jaar oud en je vindt er de mooiste vakwerkhuizen van Duitsland bekijken. En Lüneburg heeft één van de mooiste en grootste Duitse stadhuizen. De universiteit van Lüneburg huist dan weer in ene hypermodern gebouw, ontworpen door Daniel Liebeskind, die ik ook ken van zijn ontwerpen in Osnabrück en Dresden.

Logeren: Anno 1433 Hotel Lüneburg
Zeker doen: bezoek zoutthermen Salü, / fietsen of wandelen op de Lüneburger Heide
Lekker eten: Pons / Altes Brauhaus

Nedersaksen bezienswaardigheden: Schloss Marienburg | Mooistetedentrips.nl

Hildesheim

Hildesheim mag zo onderhand in zijn geheel wel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zowel de St. Michaelskerk als Mariendom staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hildesheim werd in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen zo goed als weggevaagd, maar het centrum van de stad is in volle glorie hersteld en het is best genieten op een terrasje op de Marktplatz, terwijl je naar de mooie vakwerkhuizen kijkt. In Hildesheim vind je jaarlijks ook een heerlijke kerstmarkt. Vlakbij Hildesheim vind je bovendien het wereldberoemde Schloss Marienburg, één van de meest bekende bezienswaardigheden in Nedersaksen.

Logeren: Ibis Styles Hildesheim
Zeker doen: Roemer- und Pelizaeus-Museum / Schloss Marienburg
Lekker eten: Restaurant Gildehaus

Bezienswaardigheden Nedersaksen: Hameln | Mooistestedentrips.nl

Hameln

Het wereldberoemde sprookje van de gebroeders Grimm komt tot leven in Hameln, gelegen in het Weserbergland. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden in Nedersaksen. Je vindt in de hele stad verwijzingen naar de beroemde rattenvanger. En wat mij betreft zijn een bezoekje aan de historische kruittoren of een boottochtje over de Weser al net zo betoverend.

Logeren: Klüt Hotel
Zeker doen: bezoek het Museum van Hameln
Lekker eten: Asado / Grimsehls Handwerk / Schultheiss 52

Dagtrips vanuit Hannover: 8 leuke tips | Mooistestedentrips.nl

Braunschweig

Braunschweig is echt een plaatje, de Altstadt is één van de mooiste bezienswaardigheden in Nedersaksen. Maar buiten de mooie pleinen is Braunschweig een echte stad om te winkelen. Zet in ieder geval koers naar het Schloss Arkaden: de historische gevel verraadt bijna niet dat je, zodra je door de deuren stapt, in een modern winkelparadijs terechtkomt. In het bruisende Magniviertel is het ’s avonds goed toeven en kun je het Happy Rizzi House niet missen. Dit in pop-art opgetrokken pand werd ontworpen door James Rizzi.

Logeren: Magni Boutique Hotel
Zeker doen: Herzog Anton Ulrich-Museum / Wolfsburg Autostadt
Lekker eten: Vielharmonie / das Alte Haus

Nedersaksen, Duitsland: Goslar | Mooistestedentrips.nl

Goslar

Het hele centrum van Goslar staar op de UNESCO werelderfgoedlijst en als je over de kinderkopjes langs de indrukwekkende toren, kleurrijke vakwerkhuizen en het keizerlijk paleis wandelt, is het niet moeilijk om te bedenken waarom. De meeste bezoekers worden als vanzelf naar de Marktplatz getrokken, waar het Raadhuis en de toren van de Marktkirche de belangrijkste trekpleisters zijn. Beklim de toren van de kerk voor een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. UNESCO heeft ook de Rammelsberg niet overgeslagen, dat de geschiedenis vertelt van 1000 jaar mijnbouw in vier verschillende musea.

Logeren: Hotel Villa Saxer
Zeker doen: Kaiserpfalz / Mönchehaus Museum
Lekker eten: Dill’s Kaffeerösterei / Brauhaus Goslar

Nedersaksen, Duitsland: Celle | Mooistestedentrips.nl

Celle

Liefhebbers van vakwerkhuizen kunnen in Celle hun hart ophalen. Met maar liefst 500 gerestaureerde vakwerkhuizen vormen de grootste aaneengesloten groep vakwerkhuizen in Europa. Tel daar het historische slot uit de 14de eeuw, het Hoppener Haus en het nieuwe raadhuis bij op en je snapt wel waarom het voelt alsof je in Celle door een openluchtmuseum wandelt.

Logeren: Althoff Hotel Fürstenhof
Zeker doen: Schloß Celle / Hoppener Haus
Lekker eten: Road to Aloha / Meyerhöms Bauernstube

Nedersaksen, Duitsland: Göttingen | Mooistestedentrips.nl

Göttingen

Göttingen zag het levenslicht in 953 en is sindsdien uitgegroeid tot een ontzettend gezellige studentenstad. De universiteit van de stad gold rond 1900 als wereldwijde topuniversiteit op het gebied van wis- en natuurkunde. Zo studeerde Robert Oppenheimer en Niels Bohr hier, net als 44 Nobelprijswinnaar die hier ook werkten of doceerden. De gebroeders Grimm werkten als letterkundig hoogleraren aan de universiteit. Niet zo gek dus dat het studentenleven, en alles wat erbij hoort, van hoog niveau is in Göttingen. 

Logeren: Hotel Freigeist Göttingen
Zeker zien: Kunstsammlung der Universität Göttingen / Burg Plesse
Lekker eten: Cron und Lanz / Le Feu

Nedersaksen, Duitsland
Bewaar op Pinterest

Nedersaksen, Duitsland. Wat te doen in Nedersaksen? Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Nedersaksen | Mooistestedentrips.nl
Nedersaksen, Duitsland. Wat te doen in Nedersaksen? Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Nedersaksen | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Duitsland > Nedersaksen

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer