Dagtrips vanuit Istanbul

Dagtrips vanuit Istanbul

Istanbul is met 13,5 miljoen inwoners de grootste stad van Europa. Wanneer je iets meer tijd uittrekt voor de stad en zijn omgeving, leer je Turkije pas echt goed kennen. Dit zijn de leukste dagexcursies die je kunt maken vanuit Istanbul.

Prinseneilanden
In de Zee van Marmara liggen de Prinseneilanden. De negen eilanden zijn autovrij, gemotoriseerd verkeer is er zelfs verboden. De inwoners verplaatsen zich hier met paard en wagen. De eilanden waren vroeger de ontmoetingsplaats voor royalty en rijken. Dat is terug te zien in het straatbeeld, de huizen zijn statig en de straten breed. Hoewel de eilanden toeristisch zijn, lijkt de drukte van Istanbul op deze plek heel ver weg.

Bursa
Bursa is de voormalige hoofdstad van het Ottomaanse rijk. In de stad zijn vele historische bezienswaardigheden te zien die afkomstig zijn uit de Ottomaanse periode. Neem de kabelbaan naar de legendarische berg Uludag, bezoek de Grote Moskee en de graftombes van vroegere Ottomaanse sultans. Hoewel het mogelijk is om Bursa in één dag te bezoeken, is het meer ontspannen om er ook een nacht te blijven.

Troje
Je vakantie naar Turkije is niet compleet zonder een bezoek aan de legendarische oude stad van Troje. Het is een van de meest beroemdste steden van de oude wereld. Huur een gids in en kom meer te weten over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Bewonder het goed behouden Romeinse amfitheater, klim in de replica van het Trojaanse paard en wandel langs de oude stadsmuren.

Gallipoli
Rijd na je bezoek aan Troje door naar Gallipoli, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog de Slag om Gallipoli plaatsvond. De Britten en Fransen zetten in 1915 samen een operatie op om de Ottomaanse hoofdstad, Istanbul, te veroveren. Eerst moest het schiereiland Gallipoli veroverd worden, wat mislukte. Bezoek Gallipoli en sta zelf op het beroemde slagveld, waar ongeveer 500.000 man de dood vond.

Voetbalwedstrijd Istanbul
De manier om onder te dompelen tijdens je vakantie naar Istanbul, is door het bijwonen van een voetbalwedstrijd. Beşiktaş is één van de topclubs van Turkije. Zing, dans en leef mee met de talloze supporters in het BJK Inönu Stadion in de wijk Dolmabahçe. Wedstrijdkaarten zijn doorgaans verkrijgbaar bij grotere hotels.

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.