De leukste markten in Londen

De markten van Londen zijn een must-see op zich. Je kunt tientallen markten bezoeken, allemaal met een totaal eigen karakter. Er wordt vanalles verkocht, van oesters en worst, tot bloemen en vintage. Natuurlijk mag je bekende markten in Londen, zoals Spitalfields, Borough Market en Portobello Road Market niet overslaan, maar er zijn ook onbekende markten in Londen. Ik geef je een overzichtje van mijn favorieten. 

De leukste markten in Londen, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De leukste markten in Londen, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Smullen op de Borough Market

Een van de meest bekende markten van London is de Borough Market. Aan het begin van de week doen de topschefs van London en andere foodprofessionals boodschappen op deze markt, maar vanaf donderdag kunnen consumenten er ook terecht. Je kunt lekkers uit alle windstreken proeven, maar ga toch vooral voor de Engelse specialiteiten, zoals wild, oesters, mosselen, vlees en kaas. Bij sommige kraampjes probeer je een klein hapje, bij andere kun je uitgebreid zitten en meteen wat drinken.

Leuk design op de Sunday Up Market

Als je East End bezoekt kun je maar liefst kiezen uit twee markten. Eén van de oudste markten in Londen is Spitalfields. Hier vind je veel 'made in China' kleding, maar als je goed kijkt, vind je ook echt pareltjes. De overdekte markt heeft elke dag een ander thema.  Op zondag kun je terecht op de Sunday Up Market op Brick Lande, in de oude Truman Brewery. Bij de 140 kramen kun je terecht voor kleding, accessoires en kunst van jonge ontwerpers, maar schuif ook aan bij de kraampjes om iets te eten. Tip: wil je goedkoop én leuk overnachten, dan is East ook echt the place to be. Het Qbic is een heerlijk hotel, met leuk design, en is goed te betalen. Ben je er op zondag vroeg bij, neem dan een kijkje op de Columbia Road Market. De verzameling bontgekleurde bloemen en planten langs de kant van de weg maken iedereen vrolijk. Heel tuinierend London komt hier dan ook graag op af. Heb je geen groene vingers? Loop dan vooral bij één van de winkels aan Columbia Road naar binnen. De straat is bezaaid met vrolijke, alternatieve vintage- en antiekwinkels, kledingwinkels en leuke pubs en cafés.

Markten in Londen: Borough Market | Mooistestedentrips.nl

Zondag in Londen: ga naar Spitalfields | Mooistestedentrips.nl

Vintage shoppen Londen, Spitalfields in East End | Mooistestedentrips.nl

De kleurrijke Portobello Road Market 

Tsja, net als 90% van de bezoekers ken ik deze markt uit de film Notting Hill, maar gelukkig is de Portobello Road Market voor het grootste deel nog het domein van de eigenzinnige, kleurrijke buurtbewoners. Tussen de vele kramen met antiek serviesgoed, zilver, snuisterijen en speelgoed vind je ook veel souvenirs. Bij de spoorwegovergang vind je de meeste kramen met vintage. Een vintage leren jas of een mooie tas scoren, is hier geen punt. 

Grungy Camden Market

Camden Market is een uithangbord voor de gezellige, alternatieve wijk die wel wat weg heeft van een dorp. De markt is elke dag geopend en je moet vooral even langs bij de kramen met Afrikaanse kunst, Perzische tapijten en vintage koffers en tassen. Omdat de meeste jonge ontwerpers zich geen winkel in Londen kunnen veroorloven, hebben velen er een kraampje op de Camden Market.

Colombia Road Market, zondag in Londen | Mooistestedentrips.nl

Leadenhall Market, City of Londen | Mooistestedentrips.nl

Onbekende markten in Londen

 • Broadway Market Hackney
  Hackney is één van die nieuwe wijken in Londen die je moet ontdekken en de Broadway Market, boordevol kraampjes met kunst, handgemaakte spulletjes en exotische kleding, is er een goed excuus voor.
 • Maltby Street Market
  In hartje Londen en toch een echt buurtgevoel. In het weekend schuif je bij één van de kraampjes op de Maltby Street Market aan voor een fijne lunch of wat te drinken. 
 • Leadenhall Market
  Ontdekt tijdens mijn fietstocht door Londen. Harry Potter fans zullen deze plek wel herkennen, want hier kreeg Harry zijn staf. De meeste kraampjes op de markt hebben er een terrasje bij, maar er zijn ook kleine kraampjes met handgemaakte spulletjes.

Plan een perfect weekendje Londen

 • Wil je vliegen naar Londen? Dat kan al heel goedkoop, want je vliegt met bijvoorbeeld RyanAir, Transavia, EasyJet of KLM naar verschillende vliegvelden in Londen, bijvoorbeeld vanaf Eindhoven en Amsterdam. Vergelijk vliegtickets naar Londen om te bekijken wanneer het voor jou voordelig is. 
 • Houd je niet van vliegen? Geen probleem, je kunt ook met de trein naar Londen. Je stapt uit in hartje Londen. Lees hoe mijn weekendje Londen met de trein me beviel. 
 • Iets bijzonders doen in Londen? Stap op de fiets! Ik ging mee met De geheimen van Londen fietstour en dat beviel ontzettend goed.
 • Londen kan best duur zijn, maar in mijn artikel Gratis en goedkoop in Londen vind je de beste budgettips.
 • Bekijk alle tips voor een stedentrip Londen.

Bezocht jij alleens een markt in Londen? Wat was jouw favoriet?

Tags: Londen

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.