Fietsen in Valencia

door Esther

Fietsen in Valencia. Een uitgestrekte stad met een bruisend oud centrum, gezellige wijkjes, een gigantisch en natuurlijk, het strand. En kilometers fietspad. Echt, Valencia is de perfecte stad om te fietsen. Bovendien is het meestal lekker weer en dan is het zonde om in de metro of de bus te zitten. Ik ging fietsen in Valencia en ontdekte zo de mooiste bezienswaardigheden van de stad.

Fietsen in Valencia: zo werkt het

Fietsen in Valencia: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Als je de kaart van Valencia openslaat, valt meteen het enorme park op: het Parque Turia. Dit park is aangelegd in de oude bedding van de rivier Turia en maar liefst 8 kilometer lang. Het begint bij de Zoo, baant zich een weg rondom het centrum naar het Ciudad de las artes y las ciencias en komt dan uit aan zee. Dat klinkt als een hele weg, en dat is het ook wel. En tussendoor kun je, als je het park eens uitrijdt, de stad nog eens goed bekijken. Er zijn veel fietspaden en Valencia is een fietsvriendelijke stad. Je kunt mee met verschillende fietstours in Valencia, maar je kunt ook zelf op pad gaan. Fietsen in Valencia? Zo doe je dat.

  • Fiets huren in Valencia
    Zoals gezegd: Valencia is een behoorlijk uitgebreide stad en als je verschillende delen van de stad wil ontdekken, kun je het best een fiets huren in Valencia. Zo heb je alle vrijheid om de leukste wijken van Valencia te leren kennen en naar het strand te fietsen en de lekkerste paella van de stad te eten. Bekijk alvast de leukste bezienswaardigheden in Valencia.
  • De highlights van Valencia
    Er is zo veel te zien en doen in Valencia, dat kan nog best een beetje intimiderend zijn. Wil je zeker weten dat je niets mist of heb je weinig tijd en wil je veel zien? Ga mee met een fietstour langs de highlights van Valencia en je ontdekt de mooiste attracties van de stad. De eerste ochtend dat  ik in Valencia was, ging ik met deze fietstocht mee. Je leest er meer over verderop in dit artikel.
  • Ontdek La Albufera
    La Albufera is een echte must-see voor natuurliefhebbers. Het is een prachtig natuurpark op fietsafstand van Valencia. Je kunt er vogels spotten, de schitterende lagune bewonderen en heerlijk paella eten. Tijdens je stedentrip Valencia kun je fietsen naar La Albufera en het natuurpark op een bijzondere manier ontdekken. Je fietstocht start in hartje Valencia om vervolgens de drukte te verwisselen voor pure rust.

Fietsen in Valencia: langs de highlights

Fietsen in Valencia: bezienswaardigheden, kathedraal van Valencia | Mooistestedentrips.nl

De kathedraal van Valencia | Mooistestedentrips.nl

Farmacia del Palau | Mooistestedentrips.nl

Een mooi startpunt van om te gaan fietsen in Valencia, en de highlights van de stad te zien, is de Torre de Serranos, je kunt deze toren bijna niet missen tijdens je stedentrip Valencia. Deze toren maakte ooit deel uit van de stadswallen en verdedigingswerken van de stad. Het is nu nog één van de twee overgebleven oude toegangspoorten van de stad.

Via de brede Carres de Serrans fiets je naar het centrale plein Plaza de la Virgen met uitzicht op de prachtige fontein en de indrukwekkende kathedraal van Valencia. Fiets even naar de achterkant van de kathedraal, naar de Carrer del Palau. Je ziet dat de kathedraal er dankzij de keur aan bouwstijlen er aan elke kant anders uitziet. Je kunt even een kijkje nemen in het archeologisch museum, maar loer ook even naar de moderne gevel van Farmacia del Paulau uit 1908.

Statige universiteitsgebouwen en reuzenbomen

Keramiekmuseum Valencia | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Valencia: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De Cerrar del Mar en Carrer del Marquès de Dos Aigües brengen je naar het bombastisch uitziende keramiekmuseum. Het gebouw is woest versierd met zware barok en eerlijk, mijn stijl is het niet. Maar de collectie is wel erg goed. Vervolg je weg langs de Carrer de la Nau met de statige universiteitsgebouwen en het Museo del Partriarca naar het Plaça d’Alfons el Magnànim. Hier zie je gigantisch oude bomen in het parkje. Ze zijn meer dan tweehonderd jaar oud zijn. Even verderop zie je de Porta del Mar, de Arc de Triomph van Valencia.

Als je de Carrer Colon af zou fietsen, zou je bij het prachtige noordstation uitkomen met de kleurrijke mozaïeken plafonds en de Plaza de la Ayuntamiento met het bescheiden stadhuis en mooie modernistische postkantoor. Echter, het is handiger om via de Ponte de Exposicion het park weer in te schieten. Deze brug is gebouwd door de Santiago Calatrava, geboren en getogen in Valencia, en staat boordevol bloemen.

Ontdekkingsreis door Parque Turia

Parque Turia, Jardín del Turia | Mooistestedentrips.nl

Parque Turia, Jardín del Turia | Mooistestedentrips.nl

Palau de la Musica de Valencia | Mooistestedentrips.nl

Het is je misschien al opgevallen dat het Parque Turia, ofwel Jardín del Turia, er halverwege heel anders uitziet dan toen je er aan het begin doorheen fietste. En dat klopt. Het park is opgesplitst in 8 delen en heeft per kilometer een totaal ander karakter. Er zijn andere bomen geplant, er staan sportvelden of juist speeltuinen. Als je gaat fietsen in Valencia kun je perfect de verschillende gezichten van het park ontdekken. Stap bijvoorbeeld even af bij het Palau de la Musica de Valencia een enorm glazen gebouw. Het wordt er in de zomer loeiheet, omdat er in de jaren ’80 nog geen airco werd ingebouwd.

Aan de buitenkant is het in ieder geval een plaatje en de enorme vijver aan de voorkant is en de fonteinen zorgen regelmatig voor een mooie watershow. Via het enorme speelpark Gulliver, waar de gezinnen van Valencia in het weekend graag met de hele familie komen, fiets je naar de bekendste bezienswaardigheid van Valencia: Ciudad de las artes y las ciencias.

Ciudad de las artes y las ciencias: oogverblindend

Ciudad de las artes y las ciencias | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Valencia, langs de highlights van Valencia op de fiets | Mooistestedentrips.nl

De stad van Kunst en Wetenschap (Ciudad de las artes y las ciencias) kun je zelfs al vanuit het vliegtuig zien liggen, het is een enorm complex. Het idee ontsproot aan de breinen van van Santiago Calatrava en Félix Candela. Ga je fietsen in Valencia, dan kun je heerlijk tussen de 6 gebouwen waaruit het complex bestaat doorfietsen. Dit zijn: Palau de les Arts Reina Sofia, L’Umbracle, het Museu de les Ciències Príncipe Felipe , L’Oceanogràfic, L’Hemisfèric en het Agora. Het is wel duidelijk dat Ciudad de las artes y las ciencias geïnspireerd is op water. De miljoenen witte tegeltjes waarmee de gebouwen zijn betegeld zijn oogverblindend. Heb je de tijd, koop dan een kaartje voor Museo de las Ciencias Príncipe Felipe of L’Oceanogràfic om de gebouwen ook van binnen te bewonderen.

Fietsen in Valencia: ontdek het strand of La Albufera

La Albufera Valencia | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Valencia: langs het strand | Mooistestedentrips.nl

Als gaat fietsen in Valencia kun je, als je aan het einde van het Parque Turia bent gekomen en je het Ciudad de las artes y las ciencia hebt bewonderd, twee dingen doen. Vanaf het wetenschapspark kun je namelijk heel gemakkelijk verder fietsen naar het natuurpark La Albufera, er leidt een fietspad rechtstreeks naartoe. Hier kun je vogels spotten, een boottochtje maken en heerlijk lunchen.

Dat laatste kun je ook verderop aan zee, waar je binnen 10 minuten naartoe kunt fietsen. Er zijn tientallen strandtenten waar je een koel drankje en grote pan paella kunt bestellen. Maar terug naar de stad fietsen is ook geen straf, er is nog zo veel te ontdekken, zoals de wijken van Valencia.

Fietsen in Valencia? Deel op Pinterest!

Fietsen in Valencia: ontdek de highlights van Valencia op de fiets | Mooistestedentrips.nl

Plan je stedentrip Valencia

  • Je vliegt al voor een prikkie naar Valencia, bijvoorbeeld met Vueling, Ryanair of Transavia, vanaf verschillende vliegvelden in Nederland en de grensstreek. Vergelijk vliegtickets Valencia en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
  • Er zijn zo veel leuke hotels in Valencia dat het maar lastig kiezen is. Zalamera B&B is in ieder geval een plaatje, vlakbij de mooiste bezienswaardigheden in Valencia. Vind je het lastig kiezen? Ik zet de mooiste hotels in Valencia voor je op een rijtje.
  • Geen zin om eindeloos te vergelijken? Soms is een kant-en-klare stedentrip Valencia goedkoper dan alles zelf samenstellen en je bent sneller klaar.
  • Veel bezienswaardigheden bekijken in Valencia? Koop dan een Valencia Card, dan kun je bij de meeste bezienswaardigheden gratis of met korting naar binnen.
  • Benieuwd wat je allemaal kunt doen in een paar dagen tijd? Bekijk de tips voor een weekendje Valencia.

Lees meer over fietsen in Spanje

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Stedentrip Valencia > Fietsen in Valencia

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer