Restaurants in Malaga: meer dan tapas

door Esther

Als het moest, zou ik mij zonder veel problemen een weg door Spanje eten. De Spaanse keuken is één van mijn favorieten. Eigenlijk heeft in Spanje elke streek, of elke stad zelfs, zijn eigen specialiteiten. En dat maakt het zo interessant. Ook in Malaga stuitte ik weer op de lekkerste lokale lekkernijen, bezocht ik de markt en schoof ik aan bij de leukste plekken. In Malaga is het de hele dag door genieten. Waar je moet zijn? Ik zet de leukste restaurants in Malaga voor je op een rijtje.

Stedentrip Malaga plannen

Uit eten in Malaga

Bij Spaans eten denk je als vanzelf aan tapas, aan flinterdun gesneden serranoham en salchichon, olijven en manchego kaas. Maar er valt echt nog zo veel meer te ontdekken, vooral in Malaga. Door de ligging van de stad is er eigenlijk wel alles te koop. Door de ligging aan zee is er in Malaga geen gebrek aan goede vis en schelpdieren. Maar door de nabijheid van de bergen kun je op de markten van Malaga ook truffels, paddenstoelen, wild en goede vleeswaren kopen. En vanwege het bijzondere microklimaat doen tropische vruchten en groenten het er ook prima. Een verse papaja kopen, is in Malaga dus ook geen punt. En daarom was het tijd om lokale lekkernijen te proberen en de leukste restaurants in Malaga te ontdekken.

Restaurants Malaga: 16x leuk uit eten

Dulces dreams

Restaurants Malaga, Dulces Dreams | Mooistestedentrips.nl

Dulces dreams is één van mijn favoriete restaurants. Dat kan natuurlijk komen doordat je hier betaalbaar en leuk kunt logeren, maar het bijbehorende café speelt ook een belangrijke rol. Hier rol je ’s ochtends binnen voor een fijn ontbijt of uitgebreide brunch. Maar aangezien het café aan een gezellig straatje ligt, is het ook de moeite om er op het terras neer te ploffen met een kop koffie of wat later op de middag met een glas wijn en wat lekkere hapjes. Leuk mensen kijken, is gegarandeerd.

La Recova

Foto met dank aan La Recova | Mooistestedentrips.nl

Als je La Recova op het eerste gezicht ziet, zou je niet denken dat je daar nu eens op je gemakje kunt ontbijten. Bij La Recova koop je de mooiste handgemaakte spullen, de zaak is van boven tot onder vol gestapeld met handgemaakte sjaals, handschoenen, manden en kleding, maar ook met mooi aardewerk keramiek. Én het is één van de leukste plekken om te ontbijten in Malaga. Het ontbijt is helemaal huisgemaakt. Van het brood tot de jam. Alles wordt opgediend in schattige kleine schaaltjes en eierdopjes. Tijdens het ontbijt is het leuk mensen kijken in het levendige straatje waarin La Recova gevestigd is.

Brunch it

Foto met dank aan Brunchit

Brunch it is één van de leukste restaurants in Malaga. Het is er de hele dag door druk. Het eetcafé is gevestigd in een straat aan de rand van het centrum van de stad waar je nog veel meer cafés en delicatessenwinkels vindt. ’s Ochtends zit je hier lekker met een vers belegd broodje, pannenkoeken, croissantje of een flink stuk taart. ’s Middags en avonds kun je kiezen uit salades en pizza.

Casa Aranda

Restaurants Malaga, Casa Aranda | Mooistestedentrips.nl

Wil je traditioneel ontbijten? Of ben je ’s ochtends tijdens het bekijken van alle mooie bezienswaardigheden in Malaga gewoon even toe aan pauze? Wandel naar Casa Aranda. Hier eet je namelijk de beste churros in Malaga. Het restaurant is gevestigd in een zijstraatje van de markt. Neem plaats op het terras en laat je een sterke kop koffie serveren met churros en warme chocolade erbij. Dat is écht genieten en op het terras is het bovendien ook geweldig mensen kijken.

Mercado Central de Atarazanas

Restaurants Malaga, Mercado Central de Atarazanas | Mooistestedentrips.nl

Restaurants Malaga, Mercado Central de Atarazanas | Mooistestedentrips.nl

Zoals in veel Spaanse steden kun je het beste eten in de onopvallende, vaak een beetje simpel uitziende restaurantjes in en rondom de grote overdekte markten. En ook in Malaga vind je allerlei leuke restaurants rondom de markt. En tijdens je stedentrip Malaga mag je Mercado Central de Atarazanas niet missen. Je mond valt open bij de enorme bergen olijven, noten, aardbeien zo groot als tennisballen, mossels, garnalen en inktvisjes. Je kunt op verschillende plekken in de markt aanschuiven om wat te eten.

La Mallorquina

Foto met dank aan La Mallorquina | Mooistestedentrips.nl

Malaga barst uit haar voegen van de delicatessenwinkels. Ze heten ‘Ultramarinos’ en zijn meestal echte familiezaken. De vaak smalle winkeltjes zijn tot de nok toe gevuld met eetwaren en omdat je er, bijna, door de bomen het bos niet kunt zien, laat je zo’n zaakje misschien al vaak aan je voorbij gaan. Maar doe toch maar niet. Ultramarinos hebben allemaal zo hun eigen specialisme en, als je vriendelijk lacht, kun je er de lekkerste dingen proeven. Zo eet je bij Juan De Dios Barba, aan de Calle Martínez, de beste bacalhau en bij La Mallorquina koop je de beste olijfolie van Spanje en fijne visconserven, gewoon uit Malaga. De meeste ultramarinos hebben wel een paar tafeltjes staan. Verwacht er geen wifi, en al helemaal geen frisdrank, maar laat je gewoon verrassen.

La Martina

Foto met dank aan La Martina

Eén van de leukste restaurants in Malaga vind je tegenover de markt: La Martina. Wanneer je er ook langskomt: probeer er een tafeltje te bemachtigen. Op het eerste gezicht lijkt La Martina een gewone slagerij, maar deze delicatessenwinkel verkoopt de beste vleeswaren en kazen van Malaga. Ik eet zelf geen kaas, dus deed me tegoed aan héél veel vleeswaren, wat flinterdun werd gesneden en waanzinnig smaakte met een glas ijskoude Vermout.

La Farolla de Orellana

Restaurants Malaga, La Farolla de Orellana | Mooistestedentrips.nl

Ben je in het oude centrum van Malaga en heb je zin in écht goede tapas? Op naar La Farolla de Orellana. Wees er zowel ’s middags als ’s avonds op tijd bij, want het is één van de meest populaire restaurants in Malaga. Hier eet je de lekkerste gefrituurde sardientjes, gemarineerde octopus en stoofpot met bonen en worst. Alle tapas worden gemaakt met lokale producten en volgens traditionele recepten.

Madame Suzanne

Foto met dank aan Madame Suzanne | Mooistestedentrips.nl

Heb je de mooiste street art in Malaga ontdekt en heb je trek gekregen? Wandel dan langs bij Madame Suzanne. Dit kleine restaurant met leuk terras in de wijk SOHO kookt met Franse inslag. Laat je een lekkere quiche of salade voorschotelen. Kom je later in de middag? Dan is een goed glas wijn en een flinke borrelplank niet te versmaden.

Casa de Guardia

Foto met dank aan Casa de Guardia | Mooistestedentrips.nl

In Malaga hoef je ’s avonds voor 10 uur ’s avonds niet uit eten te gaan. Een aperitief rond een uur of vijf of zes is dan wel een goed idee. Zoek je een heel bijzondere plek? Zet koers naar Casa de Guardia, een soort ‘vloeibaar erfgoed van Malaga’. Bij deze oerknusse bruine kroeg bestel je de beste wijnen uit de buurt van Malaga, en dan vooral het aperitief Pedro Ximen, een zoete wijn die mij een beetje aan tawny Port deed denken (maar zoeter). Je bestelling wordt op de houten bar gekalkt en als je er een hapje bij bestelt, krijg je eerlijke en lekkere olijven, mosselen, garnalen en sardientjes. Niks bijzonders, maar zo lekker.

BATIK

Foto met dank aan BATIK | Mooistestedentrips.nl

Wat is er nou leuker dan genieten van een drankje of een paar fijne gerechten met het mooiste uitzicht van de stad? Tijdens mijn stedentrip Malaga belandde ik op dakterras BATIK dat hoort bij het restaurant van Hotel Alcazaba. Hier heb je zonder twijfel het mooiste uitzicht over het Alcazaba en Romeins amfitheater. Ga er aan het einde van de middag of begin van de avond naartoe, als de ergste warmte is verdreven, voor een aperitief of reserveer een tafeltje voor later op de avond. Je kunt hier namelijk erg goed uit eten in Malaga.

Méson Mariano

Restaurants Malaga, Méson Mariano | Mooistestedentrips.nl

Mesón Mariano is één van de leukste restaurants in Malaga. Je moet wel even goed zoeken, want het restaurant ligt in een wat onopvallend zijstraatje naast een parkeergarage. Zodra je binnen stapt, zie je tafels vol gezellig babbelende mensen en de vrolijke eigenaar. Je weet meteen: hier zit je goed. In dit restaurant is één groente de ster van het restaurant is: de artisjok. Je kunt er artisjokken in alle vormen en volgens allerlei bereidingswijzen krijgen. Wij kregen artisjokken in een salade en met kabeljauw voorgeschoteld en ik vond het helemaal geweldig.

El Pimpi

Foto met dank aan El Pimpi | Mooistestedentrips.nl

Leuk uit eten in Malaga? Dan kom je vanzelf een keer bij El Pimpi terecht. Dit restaurant is een echt instituut in Malaga. Het is er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gezellig. Plof er neer voor een goed glas lokale wijn en tapas of laat je ’s avonds uitgebreid verwennen. El Pimpi is trouwens ook dé plek als je in Malaga een flamenco-show wilt zien.

Los Patios de Beatas

Restaurant Malaga: Los patios de Beatas | Mooistestedentrips.nl

Schuif zeker een  avondje aan bij Los Patios de Beatas. Het is één van de meest populaire restaurants in Malaga, dus reserveren is een must. Het hart van wijnliefhebbers maakt bij binnenkomst meteen een sprongetje. De wanden staan helemaal vol met wijnen, uit Malaga en omgeving, maar de rest van Spanje is ook goed gerepresenteerd. Het is zo goed als onmogelijk om zelf een mooie wijn te kiezen, dus laat je adviseren door de vriendelijke bediening die de perfecte wijn zal serveren, nadat je je tafel vol hebt laten zetten met overheerlijke hapjes.

La Deriva

Foto met dank aan La Deriva | Mooistestedentrips.nl

Leuk uit eten in Malaga? Zet koers naar de wijk SOHO Malaga. In deze hippe buurt vind je een heleboel leuke en hippe adresjes. La Deriva is er zo een. Het restaurant is wat mij betreft alleen al een aanrader vanwege het levendige en gezellige terras, de kaart is ook niet te versmaden. La Deriva staat bekend om haar geweldige wijnproeverijen met bijpassende kazen. Maar je schuift er ook aan voor een uitgebreide lunch of heerlijk diner. Reserveren is wel aan te raden.

La Fabrica

Foto met dank aan La Fabrica | Mooistestedentrips.nl

Bij een stedentrip Malaga denk je misschien eerder aan wijn dan aan bier, maar niets is minder waar. Sinds een jaar of tien kent Malaga een enthousiaste craft beer scene en overal in de stad vind je leuke, kleine biercafés. In de wijk SOHO opende brouwerij Cruzcampo biercafé en micro-brouwerij La Fabrica. Hier kun je terecht voor bierproeverij of gewoon lekker neerploffen in het café met een glas bier. Het eten is trouwens ook prima. Je kunt hier terecht voor tapas, salades of goede burgers. Je kunt hier bovendien regelmatig terecht voor live muziek.

Restaurants in Malaga
Bewaar op Pinterest

Uit eten in Malaga? Ontdek de leukste restaurants in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Uit eten in Malaga? Ontdek de leukste restaurants in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Lees meer over Malaga

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Rondreis Andalusië > Stedentrip Malaga > Restaurants Malaga

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer