Food Truck Festival: Trek in Utrecht

Koffiespecialiteiten bestellen bij een kevertje, culinaire croquetten bij een Pipo-wagen en ijsjes uit een VW-busje. Tijdens Food Truck Festival 'Trek' in Utrecht wordt park het Lucasbolwerk in Utrecht omgetoverd tot een openlucht restaurant met tientallen mobiele keukentjes waar je allerlei lekkernijen kunt uitproberen. Van biologische frites met picalilly tot croquettes met eend en truffel en van oesters tot een broodje curry worst. Tijdens het Pinksterweekend is het genieten geblazen, net alleen van het eten, maar ook van muziek en theater. Trek is van 6 t/m 9 juni.

Food Truck Festival: Trek in Utrecht

Food Truck Festival: Trek in Utrecht

Aan een tafeltje plaatsnemen en de lekkerste gerechten scoren of gewoon op een kleedje in het gras luisteren naar live muziek of de retro muziek van De Witte Snor. Tijdens Trek staat relaxen voorop. En of je nu een echte carnivoor bent of liever vegetarisch eet, dat maakt ook helemaal niets uit. Op Trek zijn er zo veel kraampjes op wielen, er is keuze te over. En de meeste lekkernijen zijn nog biologisch ook! Zo kun je bij Bloempie terecht voor bloemvormige broodjes met allerlei lekkere vullingen, zoals bakkeljauw met knoflook, tomaat en selderie of ragout van eekhoorntjesbrood en peterselie. 

Even verderop staat BAQ-fiets, waar een oude bakfiets is omgetoverd tot een BBQ op wielen. In de bak zit een flinke BBQ waar de lekkerste stukken vlees vanaf komen. Wat er precies geserveerd wordt, hangt een beetje van het seizoen af, maar specialiteit van BAQ-fiets lamsworsten op een broodje, maar er komen ook heerlijke biologische groenten van de grill. Lekker met één van de huisgemaakte, verse sauzen. 

Trek in Utrecht: BAQ fiets

De witte snor: Trek in Utrecht

Eén van mijn favoriete foodtrucks van Trek is zonder twijfel Fritez, die zichzelf met recht 'Haute Friture mag noemen. Hier at ik misschien wel de beste biologische frites ooit, met de hand gesneden, bruin gefrituurd en ontzettend knapperig. En de picalilly, van het merk Picnic in the park, was ook niet te versmaden! Twee andere favorieten zijn de heerlijke biologische croquetten, zoals die met eendevlees en truffel, van restaurant C'est Ça uit Utrecht en overheerlijke Hollandse seafood  van Zijpestijl. Bij die laatste moet je zeker een portie gemarineerde scheermessen en (want: hoezo of?) Zeeuwe mosselen. Geweldig met een glaasje witte wijn.

Food truck festival: Trek in Utrecht

Food Truck festival: Trek in Utrecht

En na al die lekkernijen is het tijd voor een toetje, zoals een ijsje van ijsbus Wat de pot schaft. Bestel bijvoorbeeld de browniespecial met roomijs, slagroom, brownies en warme chocolade of een Spoom met prosseco en een fris bolletje frambozensorbetijs. Of haal een milkshake, fruitshake of vers fruit bij Verboden fruit of een overheerlijke koffiespecialiteit bij de Koffiekever

Food truck festival: Trek in Utrecht

Food truck festival, Trek: hoe en wat?

  • Wanneer: van 6 t/9 juni, tijdens het Pinksterweekend.
  • Waar? Lucasbolwerk in Utrecht, naast de Stadsschouwburg.
  • Hoe kom je er? Pak vanaf Utrecht CS bus 5, 8 of 28 en stap uit bij halte Stadsschouwburg.
  • Kosten? Entree is gratis! Bij je eerste drankje betaal je eenmalig €2,50.

Bekijk ook: