Gratis stadswandelingen

Een stedentrip kan al duur genoeg zijn, dus dan is het leuk om een gratis stadswandeling mee te pakken. Niet alleen fijn omdat het gratis is, maar tijdens zo'n wandeling met een gids krijg je meteen een goede eerste indruk van de stad die je bezoekt. Kun je daarna mooi zelf op onderzoek uit. Zin in een gratis wandeling tijdens je stedentrip, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen nood, bekijk de tips. 

Stedentrip maken? Gratis wandelingen | Mooistestedentrips.nl

Gratis stadwandeling met gids

 • Gratis stadswandelingen in Europa
  Maak je een stedentrip naar een grote stad in Europa, dan kun je in bijna elke stad wel met een gratis stadswandeling mee. Sandemans New Europe organiseert in 18 Europese steden dagelijks gratis stadswandelingen, zoals in Liverpool, Hamburg, Berlijn, Edinburgh en Londen. Dit zijn vaak algemene tour waarbij je de highlights van steden te zien krijgt. Handig als je voor het eerst in een stad bent of maar weinig tijd hebt. 
 • Bijzondere wandelingen in Europa en USA
  Free tours by foot organiseert bijzondere gratis wandelingen in een paar grote steden in Europa en de grootste steden van de USA, zoals New York, Miami, Chicago en Washington DC. Er zijn wandelingen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van steden, maar ook wandelingen met een thema. Zo kun je in Washington DC mee met een Capitol Hill wandeling, in San Francisco met een China Town wandeling en ik Londen met een Camden wandeling. Alle tours zijn gratis, maar een fooi wordt wel op prijs gesteld.
 • Door een local
  Laten we eerlijk zijn: de lokale bevolking weet de leukste plekjes in een stad te vinden, ze kennen de bijzondere verhalen en kunnen je de leukste kroegen en restaurants laten zien. Like a Local Tours biedt zowel gratis als betaalde wandelingen en tours door steden, zoals Praag, Parijs, München en Lissabon.

Gratis stadswandeling in steden USA, San Francisco | Mooistestedentrips.nl

Gratis wandelingen in Utrecht | Mooistestedentrips.nl

Gratis stadswandeling downloaden

Liever niet achter een gids aanlopen? Dan kun je nu tijdelijk ook gratis stadswandelingen van de 100% reisgidsen downloaden. 100% reisgidsen hebben over het algemeen originele wandelingen en tips voor bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Je kunt onder andere gratis stadswandelingen downloaden van Londen, New York, Brussel en Hong Kong.

Gratis wandelingen op Mooistestedentrips.nl

 • Gratis wandeling in Utrecht
  Vanuit het centrum van Utrecht sta je binnen de kortste keren midden in de natuur staat. Je wandelt bijvoorbeeld binnen een uurtje naar het mooie landgoed Rhijnauwen in de bossen. Bekijk de gratis stadswandeling van Utrecht naar Rhijnauwen. Je vindt alle tips voor een weekendje Utrecht in mijn CityGuide Utrecht.
 • Gratis stadswandeling in Düsseldorf
  Düsseldorf ligt net over de grens, dus is een perfecte bestemming als je even een weekendje weg wilt. Maar gewoon een dag naar Düsseldorf kan ook. Met mijn gratis stadswandeling in Düsseldorf zie je zowel de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek je een leuke wijk. 
 • 2 gratis wandelingen in Brussel
  Brussel is één van mijn favoriete steden in Europa. Veel bezoekers komen niet verder dan de Markt en het plassende mannetje en dat vind ik jammer. Want juist de wijken rondom het centrum zijn zo leuk! In mijn artikel Een zondag in Brussel deel ik twee heel leuke wandelingen door twee totaal verschillende wijken. 

Gratis fietstochten op Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Londen | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Valencia | Mooistestedentrips.nl

Meer budgettips op Mooistestedentrips.nl

 • Londen is niet niet bepaald een goedkope stad, maar gelukkig valt er genoeg gratis en goedkoop te beleven in deze topstad. Lees erover: Gratis en goedkoop in Londen.
 • Hotels in Londen, Parijs en Rome kunnen ontzettend duur zijn. Er zijn ook goedkope hotels in deze steden die ook nog eens heel mooi zijn, maar dan moet je wel erg goed zoeken. Goed nieuws: dat zoeken deed ik al voor je! Bekijk de mooiste Budget design hotels in Londen, Rome en Parijs. Niet veel betalen, maar toch heel bijzonder logeren? Lees dan ook: Boutique hostels: goedkoop slapen in stijl.
 • Kopenhagen staat ook niet echt bekend als goedkope stad, maar ook hier kun je besparen op heel veel dingen! Ik zette de budgettips op een rijtje in het artikel Korting in Kopenhagen.
 • Droom je al jaren van een stedentrip New York, maar ben je bang dat het veel te duur is. Tsja, New York is geen goedkope stad, maar in mijn artikel Goedkoop naar New York vind je best wat goede budgettips. 
 • Wil je niet te veel betalen tijdens je stedentrip? Lees alle tips: Goedkope stedentrip? Bekijk de budgettips
 • De leukste goedkope steden om te bezoeken zijn (mijn favorieten): Boedapest, Dresden, Belgrado, Dubrovnik en Madrid.

Volg Mooistestedentrips.nl ook via
FacebookTwitterBloglovin'InstagramNieuwsbrief

Tags: Budget tips

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.