Kerkelijk overnachten in Keulen: Pathpoint Hostel

En nog 3 geweldige budgethotels in Keulen

Een goedkoop hotel in Keulen vinden is nog niet zo gemakkelijk. Voor een beetje leuk hotel ben je al gauw €120 per nacht kwijt. Niet zo leuk als je een beetje op je budget moet letten. Denk daarom eens aan overnachten in een hostel als je een stedentrip Keulen maakt. De meeste hostels hebben keurig verzorgde tweepersoonskamers en je betaalt nooit te veel.

Laat het vooroordeel varen dat hostels alleen vol zitten met ongewassen backbackers. Dat is gelukkig al lang niet meer zo. Natuurlijk vind je in hostels nog wel rezigers die alleen reizen, maar die logeren juist vaak in een hostel, zodat ze snel en gemakkelijk andere reizigers leren kennen. Maar omdat hostels vaak ook 4-persoonskamers hebben, zijn hostels de laatste jaren ook erg in trek bij gezinnen en groepen vrienden die het gezellig vinden om samen op één kamer te logeren en geen extra geld kwijt willen zijn aan meerdere hotelkamers.

Goedkoop hotel in Keulen: Pathpoint hostel, logeren voor €54 per nacht | Mooistestedentrips.nl

Een heel bijzonder hostel in Keulen waar je voor een prikkie kunt logeren is het Pathpoint Hostel, dat op Booking.com zelfs met een 8,4 wordt bekroond. Reizigers die er logeerden, lieten weten de locatie geweldig te vinden en de kamers schoon en fris. En de prijs is geweldig, want je logeert al in het Pathpoint hostel voor €54 per tweepersoonskamers, een koopje in Keulen. Het hostel ligt op loopafstand van het Centraal Station van Keulen, de beroemde Dom en de gezellige Altstadt, een toplocatie.

Ontbijten kun je in het hostel voor €4 en er is een gezellig terras buiten, met prachtig uitzicht over de oude stad van Keulen, waar je even lekker kunt relaxen met een drankje. Maar een andere reden om in dit hostel te logeren is het gebouw. Het hostel is namelijk gevestigd in een voormalige evangelische kerk en daar zijn binnen nog veel sporen van te vinden. Ontzettend bijzonder, want wanneer logeer je nu op zo'n plek? Ik zou zeggen: probeer het Pathpoint Hostel een keertje uit tijdens een stedentrip Keulen.

Nog 3 goedkope hotels in Keulen

Die Wohngemeinschaft
Dit is één van de leukste plekken in Keulen en je kunt er ook nog steeds erg goedkoop logeren. Die Wohngemeinschaft is een hotel, bar en theater in één. Het interieur is geweldig vintage, alsof je de set van Mad Men op loopt, met Mid Century Modern meubelen en een VW busje dat dienst doet als plek om even wat te drinken. De kamers zijn al net zo bijzonder ingericht. Zo is er een kamer die is behangen met Engelse postzegels, een circuskamer en een Lego-kamer. Je logeert al in een twee-persoonskamer vanaf €59 per nacht. 

Goedkoop hotel in Keulen: Die Wohngemeinschaft (foto met dank aan: Die Wohngemeinschaft) | Mooistestedentrips.nl

Goedkoop hotel in Keulen: Die Wohngemeinschaft (foto met dank aan: Die Wohngemeinschaft) | Mooistestedentrips.nl

Chelsea Hotel
Het Belgisches Viertel is wat mij betreft één van de leukste wijken van Keulen, slechts een metroritje van het centrum verwijderd. De hele wijk zit tsjokvol leuke winkels, gezellige bars en goede restaurants. Het Belgsches Viertel moet je echt bezoeken tijdens een stedentrip Keulen en als het aan mij ligt, logeer je er ook. Het Chelsea Hotel is een goedkoop hotel, maar wel erg leuk! De kamers zijn ontzetted netjes en heel mooi ingericht en in het bijbehorende restaurant komen de lekkerste biologische maaltijden op tafel. 

Hostel Köln
Laat je ook hier niet afleiden door het woordje 'hostel', want in Hostel Köln kun je ontzettend fijn logeren voor een goede prijs. De kamers met eigen badkamers zijn gloednieuw en ontzettend netjes. Er is ook een dakterras waar je gezellig kunt genieten bij lekker weer van een mooi uitzicht en een wijntje. 's Ochtends kun je voor een prikkie uitgebreid ontbijten. Je bent slechts 2 metrohaltjes verwijderd van het oude centrum van Keulen, maar in de buurt van het hostel is ook genoeg te ontdekken. Je loopt namelijk zo naar het gezellige Belgisches Viertel.

Meer budgettips Keulen

Download 10x Gratis in Keulen
Maak je een stedentrip Keulen, maar moet je een beetje op je budget letten? Geen probleem, er is genoeg gratis te doen en te zien in Keulen! Zo kun je een gratis stadswandeling maken, diverse prachtige parken bezoeken kun je heel veel gratis kunst bekijken in Keulen. Download 10x Gratis en Keulen en bekijk alle tips.

Stedentrip Keulen: bekijk alle budgettips | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Keulen: bekijk de budgettips | Mooistestedentrips.nl

Plan een stedentrip Keulen

  • Je kunt al heel goedkoop naar Keulen reizen met de trein. Je koopt al een treinkaartje naar Keulen vanaf €19, als je zo'n 3 maanden van te voren reserveert, kun je de goedkoopste kaartjes kopen. 
  • Maak je voor het eerste een stedentrip Keulen? Lees dan het artikel Keulen: guide voor beginners voor alle handige en praktische tips.
  • Keulen goedkoop leren kennen? Je kunt al voor een prikkie een fiets huren in Keulen
  • Zin gekregen in een stedentrip Keulen? Lees alle handige, leuke en praktische tips over een Stedentrip Keulen
  • Maak je liever een stedentrip naar andere steden in Duitsland? Geen probleem, ik heb bijvoorveeld CityGuides met allemaal goede en leuke tips over München, Düsseldorf, Hamburg en Berlijn

Tags: Keulen

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.