Koffie en ontbijten in Malaga: 5 leuke adresjes

Dat je in Malaga geweldige tapas en overheerlijk vis kunt eten, komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Maar tijdens mijn stedentrip kwam ik ook heel leuke cafés tegen, perfect voor een goede kop koffie, geweldige authentieke churros en een fijn ontbijt. Logeer je in een appartement of heb je een hotel zonder ontbijt erbij gereserveerd? Geen nood: bij deze 5 adresjes kun je heerlijk koffie drinken en ontbijten.

Koffie en ontbijten in Malaga: 5 leuke adresjes | Mooistestedentrips.nl

De beste churros van Malaga: Casa Aranda

Tijdens je citytrip Malaga wil je ongetwijfeld een bezoek brengen aan de centrale markt, de Mercado Central de Atarazanas, een keer bezoeken en dat is zeker de moeite waard. Ga ’s ochtends vroeg naar de markt als alle verse koopwaar nog ruimschoots aanwezig is. Je hebt dan bovendien een goed excuus om een zijstraatje in te schieten en jezelf op de beste churros van Malaga te trakteren bij Casa Aranda. Je krijgt ze echt op zijn Spaans geserveerd: op een schoteltje, besprenkeld met suiker, naast een kopje dikke chocolademelk. Dopen en genieten maar.

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: Picnic Dreams | Mooistestedentrips.nl

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: Picnic Dreams (foto: met dank aan Picnic Dreams) | Mooistestedentrips.nl

Picnic Dreams

Het is niet helemaal toevallig dat ik dit adresje noem, want ik logeerde (naar volle tevredenheid) bij Picnic Dreams. Officieel is een hostel, maar ik vind dat stiekem een beetje jammer. Ik logeerde (voor een prikkie, dat dan weer wel) in een gloednieuwe tweepersoonskamer met eigen douche en toilet en vond het er heerlijk. Een grote bonus is het café beneden waar je de hele dag terecht kunt om wat te eten en drinken. ’s Ochtends was het er goed toeven met een ‘doble café solo’ en een stapel pannenkoeken of wentelteefjes. En ’s avonds staan er fijne tapas, lekkere wijnen en goede cocktails op het menu.

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: Dulces Dreams (foto: met dank aan Dulces Dreams) | Mooistestedentrips.nl

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: Dulces Dreams (foto: met dank aan Dulces Dreams) | Mooistestedentrips.nl

Dulces Dreams

Dulces Dreams is de oudere broer van Picnic Dreams en ook een boutique hostel. Het café beneden is inmiddels echt een instituut in Malaga en zowel locals als toeristen ploffen er heel graag neer op het terras. Niet zo vreemd, want Dulces Dreams zit in een heel mooi historische straatje en heeft uitzicht op een fraaie kerk. De kaart mag er ook zijn: je kunt er fijne broodjes, taartjes en sapjes bestellen.

Ontbijten tussen de zelfgemaakte schatten: La Recova

Als je La Recova op het eerste gezicht ziet, zou je niet denken dat je daar nu eens op je gemakje kunt ontbijten. En dat is wel begrijpelijk. La Recova staat ook bekend als een winkeltje waar je fijne handgemaakte spullen kunt kopen en de zaak is dan ook van boven tot onder volgestapeld met handgemaakte sjaals, handschoenen en kleding, maar ook met mooi aardewerk keramiek. En middenin de winkel kun je dus ook ontbijten. Het zal je niet verbazen, maar het ontbijt is ook helemaal huisgemaakt. Van het brood tot de jam. Alles wordt opgediend in schattige kleine schaaltjes. Ontzettend leuk.

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: La Recova (foto met dank aan La Recova) | Mooistestedentrips.nl

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: La Recova (foto met dank aan La Recova) | Mooistestedentrips.nl

Brunch it!

Brunch it! is nog niet eens zo heel lang open, maar nu al ontzettend populair bij zowel locals als toeristen. Het is er eigenlijk de hele dag door druk, wat een goed teken is. Het eetcafé is gevestigd in een straat aan de rand van het centrum van Malaga. Het is de wandeling trouwens wel waard, want in de straat zitten nog veel meer leuke cafés en delicatessenwinkels. ’s Ochtends zit je hier lekker met een vers belegd broodje of een flink stuk taart. ’s Middags en avonds kun je kiezen uit salades en pizza. Er staan goede wijnen en craft beer op de kaart, maar een fijn sapje bestellen kan ook.

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: Brunch it! (foto met dank aan Brunch it!) | Mooistestedentrips.nl

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: Brunch it! (foto met dank aan Brunch it!) | Mooistestedentrips.nl

En waar eet je ’s avonds dan in Malaga?

’s Avonds barst Malaga uit haar voegen van de leuke tapasbars en eettentjes. Natuurlijk hoort een avondje tapas eten er wel bij tijdens je citytrip Malaga. Maar het is ook leuk om wat authentieke bars en restaurants te bezoeken. Ik ging mee met een food tour in Malaga en ontdekte een aantal heel leuke adresjes voor ’s avonds in de stad.

Alle tips voor een stedentrip Malaga

Tags: Malaga

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.