Korting in Kopenhagen

Kopenhagen staat bekend als een dure stad, maar wie slim is hoeft in Kopenhagen niet veel geld uit te geven. Zo zijn er veel gratis bezienswaardigheden en activiteiten in Kopenhagen. Met een Copenhagen Card kun je leuke kortingen pakken. Bovendien is Kopenhagen de plek om vintage te shoppen en schitterend Deens design voor een prikkie te kopen. En wie slim is, boekt ook nog een goedkoop hotel.

Budgettips Kopenhagen: ga fietsen in Kopenhagen | Mooistestedentrips.nl

Budgettips Kopenhagen: vintage shoppen in Kopenhagen | Mooistestedentrips.nl

Koop een Copenhagen Card

Het is absoluut de moeite waard om tijdens een stedentrip Kopenhagen een Copehagen Card te kopen. Met een Copenhagen Card kun je gratis naar maar liefst 75 bezienswaardigheden in Kopenhagen, waaronder Tivoli, diverse musea, de zoo, kastelen en rondvaarten. Je kunt ook gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer en krijgt korting bij restaurants en cafés. De Copenhagen Card is te koop voor 1, 2, 3 of 5 dagen.

3 gratis stadswandelingen in Kopenhagen

 • Classic Copenhagen
  Elke dag kun je om 11 's ochtends en 3 uur 's middags mee met een stadwandeling langs alle highlights van Kopenhagen, handig als je niet zo veel tijd hebt in de stad en toch een hoop wilt zien. Je bekijk het prachtige stadhuis, de middeleeuwse straatjes van Kopenhagen en natuurlijk de kleurrijke en bekende Nyhavn. 
 • Christianshavn
  Elke dag vertrekt vanaf het Bishop Absalon's Equestrian Statue (Højbro Plads) de gratis wandeling die de leuke wijk Christianshavn verkend. Je ontdekt de verhalen achter de vele kerken in de wijk, bekijkt prachtige beelden en leert het alternatieve Christiana kennen.
 • Noordelijk Kopenhagen
  Elke zondag (en 's zomers ook op zaterdag) kun je om 12.00 mee met een tour langs het wat onbekendere noorden van de stad. Leuk als je Kopenhagen eens op een andere manier wilt leren kennen. Je komt langs het Rosenborg Paleis en de ronde toren en komt allerlei feitjes te weten over de geschiedenis van de stad.

Goedkoop fietsen in Kopenhagen

Wil je Kopenhagen op een leuke manier leren kennen? Pak dan de fiets. Er is geen eenvoudigere manier, want Kopenhagen is namelijk erg vriendelijk voor fietsers. Je kunt al heel goedkoop een fiets huren in Kopenhagen, al voor een paar euro per uur of €15 per dag. 

Gratis musea in Kopenhagen

Wil je liever geen Copenhagen Card kopen, maar toch allemaal leuke (gratis!) dingen bekijken. Geen probleem. De meeste musea in Kopenhagen zijn op woensdag gratis te bezoeken en de volgende musea zijn altijd gratis:

Vintage shoppen Kopenhagen

In de hoofdstad van het Deense design kun je eigenlijk niet weg zonder dat je even hebt gewinkeld. Ook met een klein budget is dat prima mogelijk. Er zijn geweldige vintage winkels te vinden in Kopenhagen, zoals Vesterbrogade, Prag, de rommelmarkt op Ravnsborgade waar ook veel antiekwinkels te vinden zijn, To Trin Ned en wolwinkel Jorungarn. Op zoek naar echte koopjes? Op CPH Treasures vind je alle leuke tweedehands winkeltjes en rommelmarkten.

Goedkoop hotel in Kopenhagen

Overnachten hoeft ook niet duur te zijn in Kopenhagen, er is een aantal goede budgetopties en die zien er vaak nog prachtig uit ook.

 • Cabin Metro 
  Een prima hotel, met schone en standaard ingerichte kamers. Binnen 7 minuten ben je in het centrum van Kopenhagen.
 • The Generator
  Dit hotel mag met recht een 'boutique hostel' worden genoemd. Design, maar dan voor een prikkie.De kamers zijn ruim, licht ingericht en van de nodige gemakken voorzien. The Generator heeft ook een leuke, hippe bar. 
 • Wake Up Copenhagen
  D it voordelige en leuke hotel ligt op loopafstand van het centrum van Kopenhagen, zoals de Tivoli Gardens en de grote winkelstraat. Het gebouw waarin Wake Up Copenhagen is ontworpen door de bekende architect Kim Utzon. De kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht.  

Zin in een stedentrip Kopenhagen?

Tags: Budget Budget tips Kopenhagen

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.