De leukste stedentrips in april

De leukste stedentrips in april Wil je een leuke stedentrip maken in april? Bijvoorbeeld een lang weekend weg met Pasen of er even tussenuit rond Koningsdag? Dat is wel lekker natuurlijk. En in april kun je kiezen uit heel veel verschillende bestemmingen om te bezoeken. Fijn! Dit zijn mijn favoriete stedentrips in april.

De leukste stedentrips in april | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip met Pasen: Gent, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip met Pasen: Gent, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips met Pasen

  • Stedentrip Gent
    Een paar jaar geleden was ik met Pasen in Gent en dat beviel echt goed. Ik ging er naartoe op Goede Vrijdag en vertrok op Tweede Paasdag weer. Gent heeft echt genoeg te bieden om je een aantal dagen lekker bezig te houden. Wat dacht je van uitgebreid koffie drinken en gebak happen bij Julie’s House of op het terras hangen bij Simon Says? Overdag bezoek je natuurlijk de Sint Baafskathedraal waar het beroemde ‘De aanbidding van het lam gods’ hangt. Of je stapt om de fiets om de mooiste street art in Gent te ze zien. Tip: ben je wielerfan? Bezoek vanuit Gent Oudenaarde, hart van de Ronde van Vlaanderen.
  • Op naar Spaanse steden
    Ja, in de heilige week is het megadruk in Spaanse steden. Dat wel. Maar de ‘semana santa’ eens van dichtbij meemaken in een Spaanse stad is iets heel bijzonders. Ik maakte de heilige week eens mee in Barcelona en was erg onder de indruk. De processies met enorme heilige beelden, vuurwerk om het kwaad af te zweren en het naspelen van de passie zijn heel indrukwekkend. In Andalusië wordt het meest traditioneel omgegaan met de heilige week. Maak dus bijvoorbeeld een stedentrip Malaga (waar Antonio Banderas meeloopt in de processies!) of een stedentrip Sevilla tijdens Semana Santa. Lees ook Vier de lente in Sevilla voor meer tips.
  • Weekendje weg in Nederland
    Het paasweekend is perfect om een weekendje weg te gaan in eigen land. Wat dacht je van een weekendje Delft, lang weekend Haarlem of genieten in Groningen? Ik zet de leukste mini-breaks in Nederland op een rijtje.

Weekendje weg met Pasen: Delft, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Weekendje weg met Pasen: Groningen, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Verrassend leuk: Bratislava

Eind april kan het al heerlijk weer zijn in Bratislava. Waarschijnlijk komt de Slowaakse hoofdstad niet meteen bij je naar boven als je denkt aan een stedentrip, maar Bratislava is echt de moeite waard. Je kunt vliegen op Wenen en dan de trein naar Bratislava pakken. Je bent er zo. De stad is een leuke combinatie van klassieke historie en hippe nieuwe ontwikkelingen. Zo vind je allerlei leuke jonge brouwerijen in de stad. Bekijk Onverwacht bijzonder Bratislava voor de leukste tips.

Stedentrip Bratislava in april, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Newcastle of mini-cruise Newcastle in April, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Newcastle of mini-cruise Newcastle in April, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Winkelen en wandelen in Newcastle

Een verrassend leuke stedentrip Engeland? Op naar Newcastle! Je ziet vast regelmatig een aanbieding voorbij komen voor een mini-cruise Newcastle en dat kun je best eens proberen. In mijn artikel Het beste van Newcastle tijdens een mini-cruise vertel ik wat je allemaal kunt doen tijdens je mini-cruise. Maar je kunt natuurlijk ook naar Newcastle vliegen, want het is sowieso een leuke stad. Bekijk de leukste bezienswaardigheden en pubs in Newcastle en ga in ieder geval de leuke wijk Ouseburn Valley ontdekken. Natuurlijk kan Newcastle ook een leuk begin zijn van je vakantie in Noord-Engeland of Schotland.

Zonestralen in Dubrovnik

Heb je alvast zin in een stedentrip met een beetje zonneschijn? Dan is Dubrovnik toch echt een leuke bestemming. Bovendien is het nog niet al te druk in Dubrovnik, zo buiten het hoogseizoen, en dat is ook wel lekker. De Zuid-Kroatische stad is echt een pareltje met haar ommuurde oude stad boordevol Venetiaanse paleizen, de bedrijvige haven en de bedrijvige markt. Maak een wandeling over de oude stadsmuur (je kunt op deze manier rondom het hele oude centrum lopen!), maak met een bootje een excursie naar de vlakbij gelegen Elafiti eilanden of breng bij goed weer een dagje door op één van de stranden, bijvoorbeeld in Lapad. Zin om wat langer in Dubrovnik te blijven? Dan kun je de leukste dagtrips maken.

Leuke stedentrip in april: Dubrovnik | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Dubrovnik in april, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Thessaloniki: leuke stedentrip in april | Mooistestedentrips.nl

Thessaloniki: leuke stedentrip in april | Mooistestedentrips.nl

Smullen en flaneren in Thessaloniki

Nog een fijne stad om een paar dagen van de zon te genieten: Thessaloniki. Deze vrij onbekende stad in het noorden van Griekeland heeft echt mijn hart veroverd. De stad is op het eerste gezicht misschien niet moeders mooiste, maar als je goed rondkijkt vind je er echt pareltjes. Het eeuwenoude paleis, arcade en mausoleum van Gelarius, de witte toren en Haia Sophia zijn echte must-sees. Het archeologisch museum in Thessaloniki vond ik zelfs beter dan de grote (en beroemde) broer in Athene en de markten van Thessaloniki bieden de lekkerste koffie, olijven en kazen. Bekijk de top 10 bezienswaardigheden in Thessaloniki en lees waar je lekker kunt eten in mijn artikel Eet en drink je een weg in Thessaloniki.

Wat is jouw favoriete stedentripbestemming voor april?

Liever in een andere maand een stedentrip maken? Tuurlijk! Neem een kijkje op mijn stedentrip-kalender.