De leukste stedentrips in juli

door Esther

Zin in een stedentrip juli? Een stedentrip met strand en zomerse temperaturen? Of juist gezellig dichtbij huis, maar een stad met fijne terrasjes en leuke bezienswaardigheden. En het mooie is: het kan allemaal. Want in juli vind je zowel dichtbij als ver weg de leukste zomerse bestemmingen. Weekendje weg in juli? Dit zijn de 14 leukste stedentrips in juli.

Stedentrip juli: tips

Weekendje weg in juli: verrassend en dichtbij

Harderwijk

Wist je dat Harderwijk een verrassend leuke zomerse stedentrip in Nederland is? Gelegen aan het Wolderwijdmeer en het Veluwemeer, met de leukste bezienswaardigheden en een heleboel terrasjes binnen handbereik.

Meer over Harderwijk

Sneek

Elfstedenstad en waterstad Sneek is natuurlijk een perfect weekendje weg in juli. Vanuit de stad zit je zo op het Sneekermeer, maar er valt in Sneek heel veel te zien, beleven en (laten we het niet vergeten) proeve.

Meer over Sneek

Hasselt

Een verrassend leuke stedentrip België? Ga eens naar Hasselt! Klein, maar echt bomvol geweldige bezienswaardigheden. Geniet van musea, street art en geweldige cafés en restaurants.

Meer over Hasselt

Oostende

Een zonnig weekendje weg in juli? In Oostende vind je stad én strand. Bovendien is Oostende een heel kunstzinnige stad, met goede musea, sculpturen en grensverleggende street art.

Meer over Oostende

Monschau

Wel een stedentrip juli, maar niet per se zee en strand? Nou, op naar Monschau. Het prachtige dorpje in de Eifel waar je geniet van prachtige vakwerkhuisjes en mooie wandelingen in de natuur.

Meer over Monschau

Luxemburg Stad

Nog zo’n verrassende zomerse stedentrip is Luxemburg Stad. Een pareltje vol historische bezienswaardigheden, gezellige pleintjes en een heleboel fijne restaurants en terrasjes.

Meer over Luxemburg Stad

Stedentrip juli: stad én strand!

Nice

Een stedentrip Nice is een geweldige stedentrip voor de zomer! Vanuit het oude centrum van de stad wandel je zo naar het strand. ’s Ochtends bezoek je één van de topmusea en haal je wat lekkers op de marché au fleurs en ’s middags zoek je heerlijk verkoeling aan zee.

Meer over Nice

Pisa

Nu hoor ik je denken: maar Pisa heeft toch geen strand? Klopt. Plan een stedentrip Pisa van een dag of drie. Dan heb je de tijd om de stad te ontdekken en de volgende dag pak je de trein naar Viareggio waar je kunt genieten van het strand en de bijzondere Art Nouveau.

Meer over Pisa

Alicante

Als er toch één perfecte stedentrip juli is dan is het toch wel een stedentrip Alicante. Want deze stad aan de zee is heerlijk zomers. Combineer het bekijken met leuke bezienswaardigheden met een middagje aan het strand.

Alles over Alicante

Valencia

Een weekendje weg in juli? Stedentrip en strand combineren? Dat vraagt om een stedentrip Valencia. Huur een fiets, zodat je ’s ochtends de leukste wijken in Valencia ontdekt en ’s middags geniet van de mooie stranden van de stad.

Alles over Valencia

Sesimbra

Wist je dat je een stedentrip Lissabon perfect combineert met een dagje strand? Vlakbij de stad vind je Sesimbra, één van de meest authentieke badplaatsen in Portugal en een echte favoriet van me.

Meer over Sesimbra

Tavira

Tavira is een heerlijke, wat onbekendere stad in Portugal. Een heerlijke bestemming voor een stedentrip juli. Je pakt er de boot naar een prachig eiland voor een dagje strand.

Meer over Tavira

Dubrovnik

Er is bijna geen leukere stedentrip juli te bedenken, want Dubrovnik is de ultieme zomerstad. Met de marmeren ommuurde oude stad, omringd door de stad. Geniet er van de stad, het strand en zwoele zomeravonden.

Meer over Dubrovnik

Split

Een vakantie Split is heerlijk in juli. De stad is perfect voor de zomer. Op een steenworp afstand van de stad vind je het strand, prachtige eilandjes en schitterende natuurlijk. Split moet je echt eens hebben beleefd.

Alles over Split

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip kalender > Stedentrip in juli

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer