De leukste stedentrips in juni

Juni is een geweldige maand om een stedentrip te maken. Op heel veel plekken in Europa is het al lekker weer, maar het is (meestal) nog net geen hoogseizoen. Vermijd populaire steden als Rome, Parijs en Barcelona als het kan. Want hier is het in juni vaak vreselijk druk. Er zijn echter genoeg leuke en originele alternatieven. Dit zijn de leukste stedentrips in juni.

De leukste stedentrips in juni: tips | Mooistestedentrips.nl

Maak een bijzondere stedentrip Frankrijk

In juni is het in Frankrijk vaak natuurlijk al heerlijk weer. Het perfecte excuus om een stedentrip naar Frankrijk te maken: dwalen over mooie pleintjes en op het terras zitten met een goed glas wijn. Wil je wel een leuke stedentrip Frankrijk maken, maar niet de drukte van Parijs noch de hoge prijzen? Dan zijn er een paar geweldige steden in Frankrijk die je beslist moet bezoeken:

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Lyon | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Nantes | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Metz | Mooistestedentrips.nl

  • Stedentrip Lyon
    Je vliegt er in iets meer dan een uur naartoe, maar je hebt dan ook echt het gevoel dat je diep, diep in Frankrijk bent. Heerlijk. Lyon is één van de oudste steden van Frankrijk, met schitterende Romeinse overblijfselen en een prachtige historische stad. Bovendien is Lyon de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Je kunt er geweldig lunchen en uit eten. Lees mijn artikel over Vieux Lyon om je stedentrip te plannen.
  • Stedentrip Nantes
    Nantes is één van de leukste stedentrips die ik ooit maakte. Wat was dit een ontzettend leuke verrassing. Deze Bretonse stad is aan de ene kant heel historisch, met een groot kasteel en een knus centrum. En aan de andere kant is Nantes grensverleggend, met het bijzondere île de Nantes. En het leuke is: de meeste bezienswaardigheden in Nantes zijn gratis. 
  • Stedentrip Metz
    Helemaal niet ver van huis en toch lekker origineel: maak eens een stedentrip Metz. De meeste Nederlanders zoeven langs Metz op de Route Soleil op weg naar Zuid-Frankrijk of Spanje. Maar echt: Metz is een stad om te ontdekken. Zo ben je rustig een uur zoet in de prachtige kathedraal, met glas-in-loodramen van Marc Chagall en kun je uitgebreid winkelen in de geweldige overdekte markt. Trek ook rustig een ochtend uit voor het Centre de Pompidou. 

Brutaal Italië: Bologna

In juni is het in Italië natuurlijk al zalig weer, dus een stedentrip naar een Italiaanse stad is in juni sowieso een goed idee. Wil je een bijzondere stad bezoeken? Dan is een stedentrip Bologna een aanrader. Deze stad wordt ‘la rossa’ genoemd, vanwege de vele imposante terracottakleurige historische torens en gebouwen en vanwege de politieke achtergrond van de stad. Bologna is namelijk van oudsher echt een socialistisch bolwerk. Je kunt bijvoorbeeld echt heel bijzondere street art spotten in Bologna. Een ander koosnaampje voor Bologna is ‘la grossa’, de vette. Simpelweg omdat je in de stad ge-wel-dig kunt eten. Dit zijn leuke en onverwachte bezienswaardigheden in Bologna.

De leukste stedentrips in juni: bezienswaardigheden Bologna | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in juni: Bologna, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Berlijn | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Berlijn | Mooistestedentrips.nl

Berlijn: altijd leuk

Stond een stedentrip Berlijn al een tijdje op je lijstje? Dan is juni een behoorlijk goede tijd om naar Berlijn af te reizen. Het is in juni lekker warm in Berlijn, maar nog niet bloedheet. Je vindt in Berlijn altijd wel een leuk hotel of appartement dat bij je budget past. Berlijn is ontzettend groot en er zijn zo veel verschillende, hippe wijken te ontdekken. Een heel leuke manier om Berlijn te ontdekken is op de fiets. Er zijn goede fietspaden en automobilisten houden rekening met fietsers. Je kunt een fiets huren in Berlijn, maar als je een bijzondere kant van Berlijn wilt ontdekken kan ik je een fietstocht langs de Berlijnse muur echt aanraden. Wil je in het ‘centrum’ van Berlijn ontdekken? Ontdek dan ook de best bewaarde geheimen van Berlijn Mitte.

Alternatief voor een lang weekend Ardennen: Namen

Het Franstalige deel van België is echt een perfecte bestemming voor een lang weekend weg in juni. De Ardennen zijn natuurlijk immens populair en daarom kan het in het weekend nog best lastig zijn om een leuk huisje te vinden. Maar er is een leuk alternatief: maak een stedentrip Namen. De hoofdstad van Wallonië is echt nog een onbekende parel en juist daarom het ontdekken waard. De grootse citadel zie je al van kilometer afstand liggen en deze waakt over het pittoreske stadscentrum waar je heerlijk kunt eten en leuk kunt winkelen. Lees mijn artikel Verrassend Namen: 8 must-do’s om inspiratie op te doen.

Alternatief voor een lang weekend Ardennen: Namen (Namur) | Mooistestedentrips.nl

Alternatief voor een lang weekend Ardennen: Namen (Namur) | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Belfast | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Belfast | Mooistestedentrips.nl

Historisch en hip: Belfast

Steden met een bijzondere geschiedenis, die toch de modernisering niet uit de weg zijn gegaan, hebben bij mij een streepje voor. En dat is precies waarom ik Belfast zo ontzettend leuk vond. Aan de ene kant heeft Belfast een rijk industrieel verleden en kwam de Noord-Ierse hoofdstad in de jaren ’70 regelmatig in het nieuws vanwege The Troubles. Maar Belfast is haar woelige verleden te boven en is nu een bruisende stad, die het ontdekken waard is. Je kunt nog steeds de bijzondere murals in West-Belfast bezoeken en het ontzettend gezellige, historische Cathedral Quarter. Maar wat mij betreft is Titanic Belfast echt een hoogtepunt van een stedentrip Belfast. Dit bezoekerscentrum is niet zo maar een museum, maar je komt er echt te weten wat de Titanic voor Belfast betekende en welke impact het op de stad had toen de enorme oceaanstomer zonk. Beijk welke bezienswaardigheden in Belfast je zeker niet mag missen.

Lieve een stedentrip maken in een andere maand? Bekijk de Stedentrip Kalender.

Wat is jouw favoriete stedentrip in juni?

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.