De leukste stedentrips in mei

En een heerlijk weekendje weg in de meivakantie

door Esther

Een stedentrip in mei? Natuurlijk! Mei is één van de beste maanden voor een stedentrip. Het is op veel plekken al lekker weer, maar nog niet te warm. Perfect om een hoop bezienswaardigheden te bekijken en te genieten op een terrasje. Zin in een weekendje weg in de meivakantie? Ik geef je de leukste tips, dichtbij en ver weg, voor een heerlijkste stedentrip in de meivakantie.

Stedentrip mei: tips

Stedentrip mei: populaire bestemmingen

Stedentrip mei: de leukste weekendjes weg

Amersfoort

Een heerlijke stedentrip in de meivakantie, gewoon met de auto of de trein. Een weekendje Amersfoort is een echte aanrader. Je kunt er goede musea bezoeken, heerlijk winkelen en geweldig uit eten.

Alles over Amersfoort

Berlijn

Een populaire stedentrip mei is een stedentrip Berlijn. Helemaal logisch natuurlijk. Want hoe vaak je de stad ook bezoekt, Berlijn blijft verrassen. En met lekker weer bruist de stad als geen andere in Europa.

Alles over Berlijn

Bratislava

Een verrassende stedentrip in mei maken? Dan moet je echt eens naar Bratislava. De Slowaakse hoofdstad is knus, heeft heel bijzondere bezienswaardigheden en geweldige cafés en restaurants.

Alles over Bratislava

Gent

Een weekendje Gent is een heerlijke stedentrip in de meivakantie. Slenter langs het water en proef Belgisch bier op het terras. Maar bekijk toch zeker ook de Aanbidding van het Lam Gods.

Alles over Gent

Ljubljana

Stedentrip mei: Ljubljana, Slovenië

Een stedentrip mei die een lach op je gezicht tovert? Ga naar Ljubljana. De hoofdstad van Slovenië is verrassend bruisend en kleurrijke met een heleboel leuke bezienswaardigheden.

Alles over Ljubljana

Nancy

Een weekendje weg in de meivakantie, maar liever gewoon met de auto? Rijd naar Nancy. De stad van het mooiste plein van Frankrijk én van adembenemende Art Nouveau. Dat moet je hebben gezien.

Meer over Nancy

Porto

Een stedentrip Porto is een geweldige stedentrip in mei. Het is een heerlijk gevarieerde stad. Ontdek de historische bezienswaardigheden, proef Port en ga een middag naar het strand.

Alles over Porto

Reims

Eén van mooiste steden in Frankrijk ligt gewoon op een paar uur rijden. Reims staat bekend vanwege de grootste kathedraal en de Champagne. Maar er is nog veel meer te doen!

Alles over Reims

Straatsburg

Ik ben dol op Straatsburg, het is de perfecte stedentrip mei. Ook voor een weekendje weg in de meivakantie is het een goede bestemming, want je rijdt er zo naartoe. Dwaal langs de grachtjes, kleurrijke vakwerkhuisjes en ontdek verborgen Art Nouveau.

Alles over Straatsburg

Valencia

Als er toch één perfect weekendje weg in de meivakantie is, dan is het wel een stedentrip Valencia. De stad is zo veelzijdig. Oud naast nieuw en kleurrijke, bruisende wijkjes. In mei kun je naar hartenlust fietsen en naar het strand, waar je ook geweldig paella eet.

Alles over Valencia

Verona

Een weekendje weg in mei en zin in een heerlijke stedentrip naar Italië? Op naar één van mijn favoriete steden: Verona. Met haar prachtige bruggen, geweldige restaurants en natuurlijk de beroemde arena.

Alles over Verona

Zwolle

Weekendje weg in de meivakantie, maar niet te ver weg? Kies dan voor een weekendje Zwolle. Bezoek één van de leuke musea, ga lekker winkelen en uitgebreid uit eten. In Zwolle zul je je geen minuut vervelen.

Alles over Zwolle

Je bevindt je hier: Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip kalender > Stedentrip in mei

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer