De leukste stedentrips in november

De blaadjes zijn van de bomen gevallen. Het is een beetje guur en het regent soms. Maar waarom niet een stedentrip in november maken? Want een wat regen is een goed excuus om eens uitgebreid naar een museum te gaan, of op food tour of ergens in een leuke kroeg bij de haard te kruipen. Dit zijn de leukste stedentrips in november.

De leukste stedentrips in november | Mooistestedentrips.nl

Eindeloos naar het museum in Parijs

Altijd al een hele dag in het Louvre willen rondhangen? Doe dat gewoon eens in november. Iedereen kan zich wel wat voorstellen bij een stedentrip Parijs in de lente, maar waarom niet gewoon in de herfst gaan? Want of je nu houdt van moderne kunst of een enorme verzameling werken van Monet bij elkaar wil zien, in Parijs vind je altijd een museum waar je wat mee kunt. Met Musée d’Orsay is perfect als je van impressionisten en modernisten houdt, het Centre Pompidou heeft geweldige kunst, maar het gebouw zelf is ook al de moeite om van dichtbij te zien. Bekijk de tien leukste musea in Parijs.

Leuke stedentrip in november, stedentrip Parijs | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in november, stedentrip Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Nog meer kunst in Düsseldorf

Even een dag op en neer naar het buitenland? Afhankelijk van waar je woont, is een stedentrip Düsseldorf in één dag is echt de moeite waard. Natuurlijk kennen de meesten Düsseldorf wel van de vele mogelijkheden om te winkelen, maar wist je dat Düsseldorf ook tientallen fantastische musea heeft? Loop in ieder geval langs de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, een enorm museum dat eigenlijk uit drie delen bestaat. In K20 zie je moderne kunst, in K21 zie je interactieve kunst en in het Schmela Haus zijn altijd wisselende exposities. Niet zo lang naar Düsseldorf, maar toch alle highlights bekijken? Maak dan mijn gratis stadswandeling in Düsseldorf.

Een mini-cruise naar Newcastle

Even opkrullen bij het haardvuur in een fijne Engelse pub. Dat klinkt niet verkeerd hè? Een stedentrip Newcastle in november is een goed idee. Misschien wil je wel een mini-cruise naar Newcastle maken, maar gewoon een vliegticket Newcastle kopen kan natuurlijk ook. Bekijk wat er allemaal leuk is aan Newcastle in de herfst.

De leukste stedentrips in november, stedentrip Newcastle in november | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in de winter, stedentrip Leuven in de winter | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in de winter: stedentrip Maastricht in de winter | Mooistestedentrips.nl

Eind november? De kerstmarkten gaan open!

Heb je ernaar uitgekeken? Het openen van de kerstmarkten? Vanaf eind november kun je je hart weer ophalen en de leukste kerstmarkten van Europa bezoeken. Natuurlijk zijn de kerstmarkten in Duitsland beroemd, maar je kunt dichter bij huis ook leuke kerstmarkten bezoeken.

 • Wintertijd in Leuven
  Leuven is één van de mooiste steden in België en het begin van de winter is perfect om de stad te bezoeken. Wintertijd in Leuven is één van de leukste evenementen in het jaar en je kunt dan niet alleen naar de grote kerstmarkt in Leuven, maar door de stad wandelen is ook al een traktatie, zo is het mooie stadhuis er dan schitterend verlicht.
 • Kerstmarkt in Luik
  Nog al zon leuke en verrassende stad in België: Luik. Wat mij betreft kan een stedentrip Luik altijd wel, maar Luik heeft ook nog eens een heel leuke kerstmarkt. Ga je in het weekend en weet je niet zo goed wat te doen? Lees dan mijn artikel Een zondag in Luik en je komt bijna tijd tekort.
 • Lichtjes in Maastricht
  Maastricht is een stad van lichtjes en tijdens de advent periode is het heerlijk om een stedentrip Maastricht te maken. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot een soort winterparadijs en je kunt elk jaar een prachtige lichtroute door de stad wandelen. En winkelen in Maastricht is natuurlijk nooit een ramp, een goed excuus om hier je kerstcadeautjes in te slaan.
 • Sprookjesachtig Kopenhagen
  De Deens hoofdstad is ’s winters ontzettend cool. Er zijn verschillende kerstmarkten in de stad, het bekende Tivoli is omgetoverd tot winterparadijs en in de hele stad wordt de winter gevierd. Bekijk 30 leuke dingen om te doen in Kopenhagen in de winter.

Wat is jouw favoriete stedentrip in November?

Liever in een andere maand een stedentrip maken? Natuurlijk! Bekijk vooral mijn stedentrip kalender voor inspiratie.

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.