New York: Williamsburg voor foodies

Food-blogger Susan Aretz deelt dé foodie hotspots van Williamsburg, New York: 'De foodie-hemel bestaat en ligt in Brooklyn'. 

Oprichtster van Smulpaapje.nl Susan Aretz doet niets liever dan nieuwe gerechten, restaurants en eetwinkels ontdekken als zij een stedentrip maakt. Toen zij onlangs New York bezocht, at zij zich een weg door Williamsburg, dé up and coming wijk in Brooklyn. Zij deelt haar ontdekkingen op Mooistestedentrips.nl. 

Williamsburg voor foodies

Williamsburg voor foodies

Smorgasburg: een culinair avontuur

‘Van Ethiopisch tot Togolees en van lobster rolls tot Hawaïaanse drankjes. Je vindt het allemaal tijdens Smorgasburg. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het er proeven, een waar culinair avontuur’, vertelt Susan. Elke zaterdag vindt op de Easy Side River en zondag op Pier 5 van Brooklyn Bridge Park Smorgasburg plaats: een eetfestijn met uitzicht op de skyline van Manhattan waar je allerlei lekkernijen kunt kopen van kleine eettentjes, vers en ter plekke klaargemaakt door kleine ondernemers. ‘Om het beste uit Smorgasburg te halen, kun je er maar het beste op tijd bij zijn. New Yorkers hebben een neus voor trendy, lekker eten en zij staan dan ook al op tijd in de rij om allerlei nieuwe gerechten te proberen. Houd je niet van rijen en wil je je liever niet laten verrassen? Ook dan is op tijd komen het devies: je kunt dan eerst een oriënterend rondje lopen om te kijken wat er allemaal te krijgen is. Maar het beste advies dat ik heb: kom met een lege maag! Heb je toevallig net uitgebreid ontbeten of geluncht, dan kun je jezelf wel voor je kop slaan. Er is namelijk zo veel keus, je wilt alles wel proeven.’

Smorgasburg Williamsburg

Smorgasburg Williamsburg

Smorgasburg Williamsburg

Goed begin van de dag bij Sweetleaf Coffee & Espresso

‘Eerlijk is eerlijk: in goede koffie zetten, zijn Amerikanen niet erg bedreven. Een koffietentje vinden in New York waar ik een fijne kop koffie kan drinken, is essentieel voor een goed begin van de dag. Bij Sweetleaf Coffee & Espresso ben je absoluut aan het goede adres voor een geweldige kop koffie, maar ook één van de prachtige theesoorten zijn het proberen waard. En ja, ook hier staan rijen, maar de koffie, muffins en scones zijn het wachten waard. Neem je koffie ‘to go’ mee of ga op je gemak zitten en maak gebruik van de gratis wi-fi.’

Sweetleaf Williamsburg

Sweetleaf Williamsburg

Mast Brothers: chocolade hemel op aarde

‘Zodra je bij Mast Brothers binnenkomt, ruik je de geur van donkere chocolade al. Heerlijk. Een hele tafel met de mooiste chocolade staat prominent, middenin de winkel. Echt de hemel op aarde, want je mag alles nog proeven ook. Koop ter plekke een paar repen chocolade, ze zijn vanaf $7 te koop. Een koopje in New York, want elders betaal je zo één of meerdere dollars meer voor goede chocolade. Mijn persoonlijke favoriet? De chocoladereep uit Papoea Nieuw Guinea. Als je goed proeft, herken je de baconsmaak. Ontzettend bijzonder. Ik heb nu al spijt dat ik niet enorm heb ingeslagen.’

Heb je nog tijd over, voordat je naar Smorgasburg gaat? Of wil je even schuilen als het regent? Loop dan, vlak naast Mast Brothers vooral even bij ‘The Sketch Book Project’ naar binnen. Susan legt uit: ‘Net zoals in de bibliotheek neem je een (tijdelijk) abonnement om vervolgens notitieboekjes uit de hele wereld uit de kast te halen en door te bladeren. Sommige boekjes zijn ware kunstwerken.’ Je kunt via de website van The Sketch Book Project ook zelf een boekje aanvragen, om het vervolgens te bewerken en in te leveren. Of je kunt een sponsor worden van een notitieboekje en zo de ‘art library’ helpen in stand te houden. 

Susan Aretz (41) is foodblogger en deelt de lekkerste recepten op haar website Smulpaapje.nl. Hier vind je ook de leukste restaurants waar je bijzonder kunt eten met kinderen. Op deze website deelt Susan ook recepten waarvoor zij de inspiratie opdeed tijdens haar reis naar New York. Eén keer per week deelt Susan haar beste recept op Vrouw.nl.

Bekijk ook:

Tags: New York

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.