Oktoberfest München

Oktober is de ideale maand om een stedentrip München te maken. Er zijn honderden biertenten waar je helemaal los kunt gaan en kunt genieten van bier, muziek, pretzels en vooral heel veel gezelligheid. Boek wel je vliegtickets en hotel op tijd, want iedereen wil wel bij het Oktoberfest zijn.

Biertenten
Tijdens het Oktoerfest kun je in zo'n 14 biertenten terecht. Allemaal hebben ze hun eigen stijl en specialiteiten. Het Hippodrom is misschine wel de meest bekende tent van het festival, omdat deze biertent meteen bij de ingang te vinden is. Dit is ook de perfecte plek om beroemdheden te spotten en wat anders te drinken dan bier. De tent van het Hofbrauhaus is wereldwijd bekend en wordt elk jaar gedecoreerd met meer dan 16 ton hop. In deze tent passen zo'm 10.000 mensen. Wijnliefhebbers kunnen in de tent van Kufflers terecht.

Optocht
De eerste zondag van het Oktoberfest is wereldberoemd, want dan is er een 7 kilometer lange optocht van groepen in klederdracht uit alle uithoeken van Duitsland, maar ook andere Europase landen. Bradd bands lopen voor de praalwagens van de brouwerijen uit, deze worden getrokken door ossen en prachtige volbloed paarden. 

Op tijd reserveren
Wijl je graag naar het Oktoberfest? Reserveer dan op tijd. Het festival wordt elk jaar populairder en in Oktober wordt München overspoeld met toeristen uit de hele wereld. Je kunt voordelig met de trein of het vliegtuig naar München. Verglijke ook de hotelprijzen in München.

Zin in een stedentrip München? Bekijk alle tips over München

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.