Ontdek modern München

Bij een stedentrip München denk je al snel aan de ontzettend knusse Altstadt met de wereldberoemde brouwerijen, het indrukwekkende eeuwenoude Rathaus en de traditionele ‘stubes’ waar je terechtkunt voor bier en worst. Maar München heeft ook een moderne kanten de combinatie van traditioneel en modern maakt München juist zo interessant. Ontdek de moderne kant van München met bijzondere architectuur, street art en grensverleggende restaurants.

Ontdek modern München, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Praktische tips voor een stedentrip München

 • Je stedentrip naar München kan snel beginnen. Je vliegt er namelijk in iets meer dan een uurtje rechtstreeks naartoe, vanaf Rotterdam/DenHaag airport.
 • München is best een grote stad. Als je de München City Card koopt, kun je gratis gebruikmaken van al het openbaar vervoer en gratis of met korting naar binnen bij de bekende attracties.
 • Weinig tijd? Ga met een gratis stadswandeling mee en bekijk de highlights van München in 3 uur.
 • Bekijk alle tips over een stedentrip München.

Olympiapark: de drukte uit

De moderne kant van München ontdekken, heeft als bijkomend voordeel dat je even de drukte van het centrum kunt ontvluchten. Neem de metro naar halte Olympiazentrum en wandel door het groen, langs het meer en bekijk het oude Olympisch stadion. Je kunt ook de Olympiaturm in. Vanaf de top van dit 291 meter hoge bouwwerk heb je een indrukwekkend uitzicht over München. In de zomer zijn op het terrein vaak festivals en concerten.

Ontdek modern München: Olpympiapark | Mooistestedentrips.nl

Ontdek modern München: Olympiapark | Mooistestedentrips.nl

Ontdek Modern München, BMW Welt | Mooistestedentrips.nl

BMW Welt: bijzonder staaltje architectuur

Of je nu van auto’s en motoren houdt of niet, als je toch bij het Olympiapark bent, kun je meteen even een kijkje nemen bij BMW Welt. Het futuristische gebouw, van glas en staal, lijkt vanaf een afstandje wel op een drijvende wolk en is gelegen naast de grote fabriek van het automerk. Je kunt er een kleine tentoonstelling bekijken of even wat drinken, maar eigenlijk is BMW Welt een enorme showroom waar alle modellen voorbij komen. Je kunt ook even uitgebreid bij de motoren kijken.

Moderne kunst in München

 • Pinakothek der Moderne
  München herberg verschillende ‘pinakotheken’, van klassiek tot modern. De Pinakothek der Moderne huist schilderkunst uit de 20ste en 21ste eeuw in een hypermodern gebouw.
 • Museum Brandhorst
  Dit museum opende haar deuren in 2009 en ligt vlakbij de Pinakothek der Moderne, dus je kunt het mooi meepakken. Museum Brandhorst wordt één van de beste musea voor moderne kunst in Duitsland genoemd en je vindt er werk van bijvoorbeeld Andy Warhol, Cy en Damien Hirst. 
 • Haus der Kunst
  In dit bijzondere gebouw kun je wisselende expositie van naoorlogse kunst bewonderen. Vooral de tentoonstellingen in de kelder van het gebouw, ooit als bunker gebruikt, zijn alleen al vanwege de sfeer indrukwekkend.

Street art in München

Goed, München is niet zo van street art vergeven zoals Berlijn dat is. Maar als je toch wat bijzondere werken wilt zien, ga je met de metro richting halte Poccistrasse om de street art aanTumblingerstrasse te ontdekken. Dit is één van de plekken in München waar het legaal is om graffiti te spuiten en het resultaat is muren en muren vol werken. Je begint bij de Rupperstrasse en wandelt door naar de spoorburg.

Uit eten in München: Nana Meze & Wine (foto met dank aan Nana Meze & Wine) | Mooistestedentrips.nl

Uit eten in München: Nana Meze & Wine (foto met dank aan Nana Meze & Wine) | Mooistestedentrips.nl

3 moderne kost in München

 • Nana Meze & Wine
  Dit restaurant is een hoekje Tel Aviv in München, zo beschrijven de eigenaars het restaurant in ieder geval. Je bestelt er in ieder geval de lekkerste mezze (kleine hapjes) en shakshuka. Er staan een indrukwekkend aantal gins op de kaart.
 • La Taqueria
  Mexicaans eten, maar dan eens niet in zo’n kitsch restaurant? Dan is La Taqueria een goede keuze. Het interieur is hip-industrieel met een knipoog naar Mexico. De quesadillas zijn om je vingers bij af te likken.
 • Tian
  Je kunt niet om de traditionele Viktualienmarkt heen in München, maar als je eens geen zin hebt in worst en bier loop je gewoon binnen bij Tian. Er wordt met lokale producten gekookt en ook vegetariërs kunnen hier hun hart ophalen. De kwaliteit is geweldig.

Mixed Munich Arts

Wil je een bijzondere avond uit? Dan komt dat wel goed bij Mixed Munich Arts. Dit cultureel centrum is gevestigd in een oud fabriekspand en je kunt er eigenlijk alles: uit eten, naar een concert of de hele nacht dansen. Tickets zijn gewoon via de website beschikbaar.

Ben jij al eens in München geweest?
Mis nooit een nieuw artikel en volg Mooistestedentrips.nl ook via Bloglovin'

Tags: München

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.