Een perfecte dag in Hannover

Wil je een leuke Duitse stad ontdekken, net over de Nederlandse grens? Dan kan ik je Hannover van harte aanbevelen. Heb je maar weinig tijd, omdat je bijvoorbeeld in de buurt logeert en een daguitstap naar Hannover wilt maken, dan is dat geen probleem. In een dag kun je namelijk ook al veel bijzondere bezienswaardigheden in Hannover zien. Bekijk hoe een perfecte dag in Hannover eruit ziet.

Een perfecte dag in Hannover | Mooistestedentrips.nl

Bij een stedentrip Duitsland denkt eigenlijk niemand aan Hannover, en dat is zonde. Hannover is niet zo’n bekende bestemming en dat is stiekem wel fijn. Er zijn geen hordes toeristen, geen ellelange rijen voor bezienswaardigheden, de restaurants zijn authentiek en er hangt een heel relaxt sfeertje in de stad. Ik bracht een lang weekend door in Hannover en kan de stad echt aanbevelen, als is het maar om er een dag door te brengen.

Ochtend in Hannover: Altstadt en Neues Rathaus

Zodra je aankomt in Hannover zet je waarschijnlijk meteen koers naar de Altstadt. De oude stad van Hannover heeft flink te lijden gehad in de Tweede Wereld Oorlog en is enorm gebombardeerd. Gelukkig is het centrum van de stad mooi gerenoveerd. Als je richting het Altes Rathaus wandelt, zie je nog mooi gerestaureerde vakwerkhuizen op de leuke. Mijn favoriet is de Ballhofplatz waar het in de zomer goed toeven op de terrassen is. Loop vooral even naar binnen bij Teestübchen, misschien wel het mooiste café van de stad. Maar een wandeling langs de Beginenturm, één van de oudste gebouwen van de stad.

Een dag in Hannover, Altstadt | Mooistestedentrips.nl

Een dag in Hannover, langs de Leine | Mooistestedentrips.nl

Een perfecte dag in Hannover, Neues Rathaus | Mooistestedentrips.nl

Een perfecte dag in Hannover, Neues Rathaus | Mooistestedentrips.nl

Langs de Leine wandel je vervolgens richting het Neues Rathaus. Op zaterdagen kun je er meteen even snuffelen bij één van de vele kraampjes van de vlooienmarkt, maar je kunt meteen de Nanas van Niki de Saint Phalle even bewonderen. Deze voluptueuze, felgekleurde kunstwerken spreken absoluut tot de verbeelding. Het Neues Rathaus is waarschijnlijk echt een hoogtepunt tijdens je dag in Hannover. Beneden kun je verschillende stadsmodellen bekijken, maar neem vooral de lift naar boven om vanaf de koepel te genieten van een schitterend uitzicht.

’s Middags in Hannover: funky Linden of relaxen aan de Maschsee

Voor de lunch is het denk ik een goed idee om het centrum van de stad een beetje achter je te laten. Duik bijvoorbeeld de wijk Linden in. Een vrolijke en kleurrijke buurt, thuishaven van kunstenaars en studenten. Van oudsher is het een arbeiderswijk, maar nu is het een leuke wijk vol kleurrijke winkels, authentieke cafés en restaurants en street art. Sla in ieder geval Kulturzentrum Faust niet over, waar je leuke cafés, veel street art, galeries en een biergarten vindt. Linden is ook huishaven van Apollo Kino, de eerste moderne bioscoop van Duitsland.

Lees meer in mijn artikel Hannover: ontdek de wijk Linden

Een dag in Hannover, street art in Linden | Mooistestedentrips.nl

Een perfecte dag in Hannover: Maschsee | Mooistestedentrips.nl

Maar als het lekker weer is, doe je misschien liever wat verfrissends? En daarvoor heeft Hannover ook de perfecte oplossing, want aan de rand van het centrum van de stad vind je de Maschsee, een kunstmeer dat echt favoriet is bij de locals. ’s Zomers is het bovendien het toneel van Maschsee festival met vele optredens, lekker eten en vuurwerk. Normaal gesproken kun je er een bootje huren, zwemmen of even lunchen bij één van de terrassen aan de oevers, zoals See Terrassen.

Uit eten en nightlife in Hannover

’s Avonds hoef je je ook niet te vervelen. Als je wel houdt van eten of borrelen met een view, dan is 6 Sinne leuk. Het restaurant is heeft een heel fijn dakterras en je hebt er een prachtig uitzicht over de Marktkirche en de twee stadhuizen van Hannover. De drankkaart is bovendien heel indrukwekkend met een enorme keuze aan cocktails, gin & tonics en wijnen. Bijzonder avondje uit? Hannover heeft nog een authentiek variété theater dat sinds twee eeuwen een begrip in de stad is, je kunt er beneden trouwens ontzettend leuk eten bij restaurant Gondel, dat is aangekleed met prachtige prenten uit vergeten tijden.

Ben je in juni in Hannover? Dan moet je ’s avonds beslist naar het bekende Schloss Herrenhäusen. In de enorme tuinen vindt dan het internationale vuurwerkkampioenschap plaats. Wie er ook wint, je kunt sowieso genieten van spectaculaire vuurwerkshows.

Nightlife in Hannover: Variete theater GOP (foto met dank aan GOP) | Mooistestedentrips.nl

Uit eten in Hannover, Duitsland: Gondel (foto met dank aan GOP) | Mooistestedentrips.nl

Plan een dag in Hannover

  • Kom je met de auto naar Hannover? Bekijk dan waar je kunt parkeren in Hannover, je bent tussen de €1 en €2,50 per uur kwijt.
  • Logeer je in de buurt? Dan is het ook gemakkelijk om met de trein Hannover te bezoeken, op Bahn.de kun je de dienstregeling checken.
  • Nog meer leuke daguitstappen maken in de buurt? Dan kun je bijvoorbeeld ook naar Celle, Hameln of Lüneburg. Bekijk de tips
  • Wist je dat je de meeste bezienswaardigheden in Hannover gewoon gratis kunt bewonderen? Wandel gewoon over de Roter Faden om alles te ontdekken.
  • Toch een nachtje logeren in Hannover? Ik logeerde bij Grand Hotel Mussman tegenover het station, had er een fijne (gigantische!) kamer en kon overal heel gemakkelijk komen.
  • Bekijk alle tips over een stedentrip Hannover.
  • Bekijk nog meer onbekende stedentrips Duitsland.

Tags: Hannover

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.