De mooiste tuinen en parken in Porto

Als je door Porto wandelt, lijkt het op het eerste gezicht alsof de stad enkel bestaat uit bont betegelde, flinke appartementenblokken die kris-kras door elkaar op de heuvels zijn gebouwd. Maar als je net iets beter kijkt, kom je erachter dat Porto nog best groen in. Porto heeft prachtige parken en veel ogenschijnlijk kleine cafés en restaurants hebben prachtige binnentuinen. Dit zijn de mooiste tuinen en parken in Porto.

De mooiste tuinen en parken in Porto | Mooistestedentrips.nl

Jardins do Palacio de Cristal

Een bezoekje aan de Jardins do Palacio de Cristal is een absolute must tijdens een stedentrip Porto, het is waarschijnlijk het meest bekende park van Porto en echt een plaatje. Je kunt er uren wandelen over de mooie begroeide lanen, genieten van de botanische tuinen of één van de musea, zoals het Museu Romântico bezoeken. Wil je even bijkomen en genieten van een prachtig uitzicht? Plof dan neer bij Miradouro Ignez, één van de mooiste terrassen van de stad.

Tuinen en parken in Porto: Jardins do Palacio de Cristal | Mooistestedentrips.nl

Tuinen en parken in Porto: Parque de Serralves | Mooistestedentrips.nl

Tuinen en parken in Porto: Parque de Serralves | Mooistestedentrips.nl

Parque de Serralves

Het Serralves Museum is omringd door het 18-hectare grote gelijknamige park. In het museum kun je van bijzondere moderne kunst genieten, er zijn veel exposities met werken vanaf de jaren ’60. Daarna is een uitgebreide wandeling door het park een goed idee. De langgerechte vijvers, gravelpaden, plassen vol lelies, rozentuinen en grootse (grappige!) beelden passen goed bij het karakteristieke roze museum.

Letraria Craft Beer Garden

Tijdens mijn stedentrip Porto (maar ook tijdens mijn bezoeken aan Lissabon en Sesimbra in dezelfde vakantie) was ik ontzettend onder de indruk van de vele lekkere craft beers die in Portugal worden gebrouwen. Wil je in Porto het lekkerste craft beer proeven dat de stad, en regio, te bieden heeft? Dan bezoek je Letraria Craft Beer Garden. Deze biertuin ligt goed verstopt in de stad en is alleen daarom al de moeite waard. Er zijn zo’n 20 soorten bier op de tap, waarvan de helft ongeveer van het merk Letra is. De overige biertjes zijn ook allemaal uit Portugal afkomstig. Trek gekregen? Beste er een goede burger bij.

Tuinen en parken in Porto: Letraria Craft Beer Garden (foto met dank aan: Letraria Craft Beer Garden) | Mooistestedentrips.nl

Tuinen en parken in Porto: Letraria Craft Beer Garden (foto met dank aan: Letraria Craft Beer Garden) | Mooistestedentrips.nl

Passeio dos Clérigos Garden

Het is misschien een beetje twijfelachtig om dit vreemde park, aan de voet van de Torre dos Clérigos een echte tuin te noemen, maar toch is het bij de aanleg ervan echt zo bedoeld. De Passeio dos Clérigos is een winkelcentrum, met een paar bekende internationale ketens erin gevestigd, maar ook een aantal erg fijne restaurants. En bovenop dit winkelcentrum is de tuin dus aangeplant. Futuristisch en een beetje bizar. Maar als je de Torre dos Clérigos en beroemde boekwinkel Lello bezoekt, kun je net zo goed ook even een wandelingetje door dit parkje maken.

Em Carne Viva

Vegetariërs opgelet! Em Carne Viva is het eerste vegetarische theehuis van Porto en je kunt hier geweldig ontbijten en lunchen. Vooral de zoetigheden zijn om je vingers bij af te likken. Het theehuis ligt aan een behoorlijk drukke straat, maar als je met je bordje gebak en je glas bubbels de romantische tuin in loopt, heb je helemaal geen last meer van het stadsverkeer.

Tuinen en parken in Porto: Em Carne Viva (foto met dank aan Em Carne Viva) | Mooistestedentrips.nl

Tuinen en parken in Porto: Casinha Boutique Café (foto met dank aan Casinha Boutique Café) | Mooistestedentrips.nl

Tuinen en parken in Porto: Casinha Boutique Café (foto met dank aan Casinha Boutique Café) | Mooistestedentrips.nl

Casinha Boutique Café

Alles aan Casinha Boutique Café is wonderschoon. Het café heeft een fris en fijn interieur, zonder mierzoet te zijn. De croissantjes, broodjes en taartjes zijn uitmuntend. Maar ’s middags kun je er ook prima terecht voor een aperitief. Echte bonus is echter de lommerrijke tuin aan de achterkant van het café. De perfecte plek om neer te ploffen met een glas sap en huisgemaakt ijs.

Jardim do Morro

Als je naar Porto gaat, moet je beslist Port gaan proeven. Dit doe je in Vila Nova de Gaia, aan de overkant van de rivier Douro. In het artikel Doen in Porto: port proeven in Vila Nova de Gaia vertel ik je precies waar je moet zijn. Maar als je dan toch in Vila Nova de Gaia bent, loop dan even naar het Jardim do Morro. Dit is een vrij onbekend, maar heel mooi park. Vanaf de Luiz I brug loop je er echter zo naartoe en kun je genieten van de mooie tropische begroeiing en het schitterende uitzicht over Porto.

Tuinen en parken in Porto: Jardim do Morro | Mooistestedentrips.nl

Tuinen en parken in Porto: Jardim do Morro | Mooistestedentrips.nl

Bekijk de tuinen en parken in Porto tijdens een stedentrip

Tags: Porto

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.