Vier de lente in Sevilla

Zin in een fijn voorjaarszonnetje, kleurrijke mensen en heerlijk eten? Dan moet je deze lente richting Sevilla. De temperaturen lopen in april en mei al lekker op. En met een beetje mazzel val je met je neus in de boter en vier je het grootste festival van de stad mee: de Feria de Abril. Maar er is nog veel meer leuks te doen in de lente in Sevilla. Bekijk alle tips.

Vier de lente in Sevilla, bekijk de tips over Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Feria de Abril in Sevilla

De week voor Pasen, de Semana Santa, is in Spanje een belangrijke week vol festiviteiten. De meeste mensen zijn vrij, zoeken hun familie op en genieten uitgebreid van hun vrije tijd. In Sevilla gaan ze na de Semana Santa nog vrolijk door, want de week na Pasen barst Sevilla uit haar voegen tijdens de Feria de Abril. 

De Sevillanen vieren Feria de Abril al vanaf 1847 en was eigenlijk een veemarkt. Nu wordt tijdens het festival het begin van de lente gevierd. Op maandagavond starten de festiviteiten met Alumbrado, wanneer het festivalterrein en de speciaal voor het feest ontworpen stadspoort La Portada met tienduizenden lampjes worden verlicht. Tijdens Feria de Abril zie je locals in hun traditionele traje de gitana kleding. Mannen dragen een strakke broek, wit hemd en kort jasje. Vrouwen dossen zich uit in de bonte, beroemde flamencojurken en dragen vaak bloemen in het haar. Alleen vanwege het outfit spotten is het al leuk om naar Sevilla te gaan tijdens Feria de Abril.

Feria de abril Sevilla, bekijk alle tips over Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Vier de lente in Sevilla, bekijk alle tips | Mooistestedentrips.nl

Als je Feria de Abril wilt neemaken zet je koers naar de wijk Los Remedios: het festivalterrein. Grappig: de wijk is alleen leuk tijdens de festiviteiten, de rest van het jaar is er niet bijzonder veel te beleven. Overdag moet je rond het middaguur de paseo de caballos meemaken: een parade van koetsen die festivalbezoekers naar La Maestranza brengt, waar vroeger fokkers van stieren samenkwamen en stierengevechten werden georganiseerd. Tijdens de Feria de Abril worden de beste stierengevechten gehouden, maar als je daar liever niet gaat kijken, is dat natuurlijk begrijpelijk.

's Avonds is het festival terrein prachtig verlicht en het ruikt overal heerlijk. Je kunt op het hele terrein eten, drinken en dansen, overal zie je uitvoeringen van Sevillanas, de traditionele volksdans van Andalucië die eigenlijk elke local wel kent. Bij kraampjes kun je gambas, gefrituurde vis en nog veel meer lekkers kopen. Op het hele terrein staan honderden casetas, feesttenten waar verschillende organisaties, zoals politieke partijen, sportclubs en buurtverenigingen, bezoekers voorzien van tapas en wijn. Sommige casetas zijn van families of vriendengroepen en over het algemeen kun je die alleen bezoeken met een uitnodiging. Op dit moment staan er meer dan 1000 casetas geregistreerd.

Vier je de Feria de Abril mee, houd dan een beetje rekening met je kleding. Er wordt heus niet verwacht dat je je ook in traje de gitana heist, maar nette kleding stellen de festivalvierders erg op prijs. Korte broeken, slippers, sandalen en gympen zijn uit den boze. En dames: met een jurkje en hoge hakken scoor je punten. Aan vroeg naar bed gaan hoef je trouwens ook niet de denken, je kunt zeker tot 6 of 7 uur 's ochtends doorgaan met feesten.  

Feria fietsen in Sevilla

Wil je meer te weten komen over de Feria de Abril, dan kun je alleen tijdens deze feestweek mee met een bijzondere fietstour. Je stapt om 6 uur 's avonds op de fiets en gaat, met een Nederlandse gids, langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla op weg naar het festivalterrein. Je krijgt uitlegt over alle gebruiken en op het terrein kun je nog even genieten van een drankje, daarna kun je natuurlijk nog even blijven hangen om wat tapas te proberen of een dansje te wagen.

Dit jaar wordt Feria de Abril van 2 mei tot en met 7 mei gevierd.

Bezienswaardigheden in Sevilla: Barrio Santa Cruz | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Sevilla: Alcazar | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Sevilla: Alcazar | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Sevilla: Metropol Parasol | Mooistestedentrips.nl

Nog 3x doen tijdens de lente in Sevilla

 • Barrio de Santa Cruz
  De wijk Santa Cruz is één van de oudste, en misschien ook wel leukste wijkjes, van Sevilla. Het is de oude Joodse wijk: een aaneenschakeling van smalle straatjes, kleurrijke huizen en lommerrijke pleintjes omzoomd door sinaasappelbomen. Het is er heerlijk dwalen. Wil je de bijzondere, en ook wel verdrietige, geschiedenis van de wijk horen, dan is deze wandeling echt een aanrader.
 • Metropol Parasol
  Op het Plaza de Encarnación is een aar jaar geleden een bijzonder modern gebouw verrezen: Metropol Parasol, dat door de locals ook wel liefkozend 'las setas' (de paddenstoelen) wordt genoemd (en je snapt wel waarom). Metropol Parasol is niet alleen geweldig om naar te kijken, het is ook nog multifunctioneel. Ondergrond bevindt zich het Antiquarium met vondsten uit de Romeinse tijd, op de begane grond kun je rondsnuffelen op de groente- en fruitmarkt en bovenin is ruimte voor evenementen en concerten. Maar je kunt Metropol Parasol ook op en dan heb je een geweldig uitzicht over de stad.
 • Alcázar de Sevilla
  Het koninklijk paleis van Sevilla is één van de meest bezochte attracties van de stad, en terecht. Dit Moorse fort werd in de 10de eeuw gebruikt en doet vanaf de 14de eeuw dienst als paleis. Je kunt er een geweldige mix aan bouwstijlen bewonderen: Moors, gotisch, barok en rennaissance. Een wandeling door de lommerrijke tuin met schitterende planten en bloemen is een absolute must.

Plan een stedentrip Sevilla in de lente

 • Je vliegt al goedkoop naar Sevilla, bijvoorbeeld met Transavia vanaf Eindhoven of Amsterdam. De vlucht duurt ongeveer 2,5 uur. Vergelijk vliegtickets naar Sevilla en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
 • Als het lekker weer is, is het een goed idee om Sevilla op de fiets te ontdekken. Voor een prikkie huur je een fiets in Sevilla.
 • Ga je in de zomer naar Sevilla of is het tijdens je stedentrip al erg warm? Hier kun je afkoelen in Sevilla.
 • Er zijn veel goed betaalbare en leuke hotels en appartementen in Sevilla. Vergelijk de prijzen en kies de accommodatie die bij je past. 
 • Bekijk alle handige en leuke tips over een stedentrip Sevilla.

Tags: Sevilla