Winkelen in Düsseldorf: ontdek Unterbilk

door Esther

Wil je winkelen tijdens een stedentrip? Dan is een stedentrip Düsseldorf een goed idee. Deze Duitse stad is een shoppers-walhalla, vooral de Königsallee is beroemd vanwege de grote designer flagstores en warenhuizen. Maar wil je eens wat anders dan de bekende merken? Liever kleine en knusse boetieks, vol bijzonder design en vintage? In de gezellige wijk Unterbilk kun je lekker winkelen in Düsseldorf.

Om leuk te winkelen in Düsseldorf laat je het centrum van de stad achter je. Wandel vanaf de gezellige Altstadt langs de Rijn en door Medienhafen in zo’n 20 minuten naar Unterbilk. Hier geen brede avenues en lanen met veel groen, maar bedrijvige straten omzoomd door knusse en kleurrijke pandjes die geen enorme flagstores herbergen, maar wel huiskamerrestaurantjes, buurtkroegen, pop-up winkels, conceptstores en veel vintage.

Waar kun je leuk winkelen in Düsseldorf? Bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Waar kun je winkelen in Düsseldorf? Bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Lorettostraße als kloppend hart

Dit is Unterbilk. Studentenwijk met de Lorettostraße als kloppend hart. Deze straat is meteen ook een goede plaats om je ontdekkingstocht in Unterbilk te beginnen. ‘De Loretto’, zoals buurtbewoners de straat liefkozend noemen, staat bol van de leuke boetieks, eettentjes en eetwinkels. Zo is het leuk om de dag te beginnen bij Bernstein & Inbar. De locals komen graag ontbijten bij deze delicatessenwinkel, maar ook voor de lunch is het een geweldige plek. Probeer vooral de quiches uit en neem iets lekkers mee naar huis. Wandel langs de verschillende boetieks en wip even binnen bij Saba S waar je mooie leren tassen en portemonnees kunt kopen.

Vintage in de Bilkerallee

Aan het einde van de Lorettostraße sla je linksaf de Bilkerallee in: dé plek om vintage kleding en accessoires te scoren. Bij Jacke wie Hose hangen de vintage jurken, broeken en colberts keurig op een kleur gesorteerd. De kleding en schoenen zijn in perfecte staat, net als de vintage tassen. Houd je meer van uitbundige jurken en over the top accessoires, dan kun je je lol op aan de overkant bij Frauenzimmer.

Zodra je de winkel binnenwandelt, lijkt het alsof je een vintage feest in stapt. Hier niet alleen geweldige feestjurken, maar ook mooie rokken, jasjes en geweldige accessoires en meubels. Het personeel is bijzonder vriendelijk en je kunt uitgebreid de tijd nemen om alle te bekijken. In retro-stijl een kop koffie drinken of lunchen? Dat kan bij Café Fraulein Buntenback in de Neusserstraße.

Winkelen in Düsseldorf? Hier moet je zijn | Mooistestedentrips.nl

Vintage winkelen Düsseldorf, de leukste adresjes | Mooistestedentrips.nl

Vintage shoppen Düsseldorf, de leukste adresjes | Mooistestedentrips.nl

Persoonlijke favoriet: Bürgerstraße

Vergeet ook niet één van de zijstraatjes in te wandelen. Hier vind je ook nog een keur aan leuke buurtkroegen en restaurantjes. Persoonlijke favoriet is de Bürgerstraße waar je absoluut even naar binnen moet bij conceptstore Schöne Sachen. Op het eerste gezicht lijkt het huiskamerwinkeltje niet zo interessant, maar eenmaal binnen blijkt dat je een schatkamer hebt ontdekt. In de winkel, van nog geen 25 m², vind je ontwerpen van jonge designers van vaak upcycelde materialen, zoals handgemaakte sieraden, textiel, vazen, meubels en plaids.

Vervolgens moet je even bij de buren neerploffen: Petit Rouge. Er staan slechts een paar tafels en stoelen buiten, maar daarop is het heerlijk toeven in de zon met een drankje, terwijl je de buurt aan je voorbij ziet trekken. Is het minder weer? Kruip dan op één van de zachte rode banken binnen en bestel in ieder geval een stuk versgebakken taart met friut van het seizoen.

Winkelen in Düsseldorf: de leukste adresjes | Mooistestedentrips.nl

Winkelen in Düsseldorf: Schöne Sachen | Mooistestedentrips.nl

Leuk restaurant in Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Na al dat winkelen in Düsseldorf? Dan kun je even verderop terecht bij Richie ’n Rose Burger No.1, een ontzettend hip hamburgerrestaurant. Vergeet alles wat je dacht te weten over hamburgers en fastfood. Bestel één van de ‘gourmet’ burgers op de kaart, met alles erop en eraan, en genieten maar! Na het eten nog zin in een biertje? Bij Schwesterherz aan de Bilkerallee zit je ’s avonds tussen de locals terwijl je van live muziek kunt genieten. Een heerlijke manier om een middag in Unterbilk af te sluiten.

Een weekendje winkelen in Düsseldorf plannen

  • Winkelen in Düsseldorf? Ga dan met de trein. Vanuit Utrecht ben je bijvoorbeeld al binnen 2 uur in hartje Düsseldorf. En duur is het ook niet, een treinkaartje Düsseldorf heb je al vanaf €19.
  • Bekijk alvast de mooiste bezienswaardigheden in Düsseldorf.
  • In het weekend kun je vlakbij de Düsseldorf Messe vaak voor een prikkie logeren in luxe hotels, zoals bij het Lindner Hotel. Met de tram ben je in een mum van tijd in het centrum. Bovendien krijg je bij je overnachting een Düsseldorf Card waardoor je gratis met het OV kunt reizen, gratis naar het museum kunt en korting krijgt op tours en bij restaurants.
  • Zin om de stad gemakkelijk te verkennen? Maak deze Gratis stadswandeling Düsseldorf.
  • Bekijk alle tips over een stedentrip Düsseldorf.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer