Zomer in Antwerpen: goedkoop slapen in retrosfeer

Slapen voor €20 per persoon inclusief biologisch ontbijt in Antwerpen. Als dat geen reden voor een stedentrip Antwerpen is! Deze zomer kan het, tijdens het festival 'Zomer van Antwerpen'. Van 18 juni tot en met 31 augustus is er overal in Antwerpen zang, dans en muziek. En je kunt dus logeren in het bijzondere 'Nulsterrenpension'.

Nulsterren pension, zomer in Antwerpen

Elke zomer kun je in Antwerpen wekenlang genieten van concerten op volkse pleinen, zonsondergangen aan de Schelde, films in de openluchtbioscoop op het stadsstrand en nog veel meer. De 'Zomer van Antwerpen' is een soort Parade, maar dan 6 weken lang en door de hele stad heen. Een prima excuus om dus weer eens een stedentrip Antwerpen te maken en de stad op een totaal andere manier te leren kennen.

Hilarische tocht door de haven

Maar tijdens 'Zomer van Antwerpen' krijg je ook de kans om de wat meer onbekendere wijken van de stad eens wat beter te leren kennen. Zo kun je bijna dagelijks mee met de tour 'Handgaven' van theatergroep Nachtkrab. Je gaat twee uur lang mee met een hilarische haventocht. De gidsen laten je 'hun' haven zien, horen, voelen en proeven. Vanuit een bus, die geregeld halt houdt op een bijzonder plekje, kom je meer te weten over de beroemde haven van Antwerpen: hoe worden containers eigenlijk aan boord gebracht? En hoeveel bananen komen er elke dag in Antwerpen aan land? De tour vertrekt op woensdag, zaterdag en zondag om 10 uur en 2 uur 's middags bij het MAS.

Zomerbar: luieren met uitzicht

Even lekker luieren in het groen? Dat kan vanaf 1 juli in de Zomerbar: dé ontmoetingsplaats voor artiesten en publiek. Dit jaar vind je de Zomerbar aan de Sloepenweg, in een bocht van de Schelde met uitzicht over de lichtjes van de haven. Rond de Zomerbar vind je diverse circustenten waar je, voor een paar Euro, voorstellingen kunt bijwonen. Maar ook in de bar zelf is er genoeg te beleven. Er is regelmatig live muziek, kinderen kunnen er lekker ravotten en de volwassenen kunnen heerlijk in een hangmat hangen, bij het kampvuur zitten en een cocktail bestellen. De Zomerbar beschikt over 2 restaurants. En is het even geen lekker weer? Dan blijf je in de strandhutten toch droog.

Zomer in Antwerpen: Zomerbar

Zomer in Antwerpen: Zomerbar

Live muziek en openlucht films

In één van de leukste wijken van Antwerpen, Zurenborg, vind je tijdens de 'Zomer van Antwerpen' de Zomerfabriek. Een oude gasfabriek opent 's zomers opnieuw de deuren voor dansfeesten, live muziek, open mic nights, DJ's en openlucht films. Op het terras kun je tercht voor frisse drankjes en cocktails of je kunt aan je conditie werken in de Urban Sports & Culture Hall. 

Voor een prikkie slapen in het Nulsterrenpension

Vlakbij station Antwerpen-Oost stond een oude fabriek die snakte om wat aandacht. Er werden busladingen kringloopbedden en leuke oude behangetjes gekocht en het Nulsterrenpension was geboren. Eeen upcycled hostel met een eigentijds verhaal, waar schoonheid vaak in details schuilt en niet alles is wat het lijkt. Er zijn alleen slaapzalen in het Nulsterrenpension, maar her en der staan wel grote tweepersoonsbedden in de enorme zalen. Hoe vroeger je incheckt, des te meer keuze heb je om jouw ideale slaapplek uit te kiezen. Een erg goede optie als je de laatste trein naar huis niet wilt halen! Geen zin om in een slaapzaal te slapen? Dan kun je ook kiezen voor een plekje op de Urban Camping. Misschien heb je wel een 'tent with a view'.

Nulsterrenpension Antwerpen

Lees meer over Antwerpen

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.