Ontdek San Francisco: Mission District

door Esther

Mission district is één van de leukste wijken van San Francisco en je moet deze wijk zeker leren kennen als je tijdens je rondreis West-USA San Francisco bezoekt. De enorme buurt was ooit het thuis van duizenden Latijns-Amerikaanse arbeiders. De sfeer van weleer hangt er nog steeds, maar The Mission is nu vooral een plek waar je terecht kunt voor de beste taco’s, street art en bars van San Francisco. Bekijk alle tips over Mission District, San Francisco.

Plan je bezoek aan San Francisco & Mission District

 • Je kunt niet naar Amerika zonder een ESTA. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation. Het is niet echt van een visum (visa houd je meestal als een soort papiertje bij je paspoort). Maar de ESTA is een elektronische goedkeuring. Heb je je ESTA ingevuld en is deze goedgekeurd, dan wordt dit automatisch gedeeld met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en de Amerikaanse douane. Zonder ESTA kom je de Verenigde Staten niet in. Regel daarom tegelijk met je vliegticket je ESTA, dan weet je zeker dat je reis voorspoedig zal verlopen.
 • Je kunt rechtstreeks naar San Francisco vliegen, bijvoorbeeld met KLM. Vlieg je met een overstap, dan kun je soms wel honderden euro’s besparen. Zorg wel dat je genoeg tijd hebt om over te stappen. Zorg voor minstens 2 uur. Vergelijk vliegtickets San Francisco en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
 • Zie je logeren in het bruisende Mission District, San Francsico, wel zitten? Dan heb je vooral keuze uit hele leuke, en vaak goed betaalbare B&B’s. Een goed voorbeeld daarvan is Nineteen 06 Mission, dat middenin Mission District ligt, vlakbij het BART station. Handig om de rest van San Francisco te leren kennenn. De kamers zijn vrolijk ingericht, knus en heel comfortabel. ’s Ochtends kun je aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt. Een andere goede optie is Noe’s Nest B&B, een schitterend ingericht traditioneel huis met mooie vintage meubels en originele glas-in-lood ramen. De kamers zijn ruim en prachtig ingericht. Het ontbijt ’s ochtends is heel uitgebreid.
 • Heb je weinig tijd, maar wil je toch Mission District leren kennen? Dan kun je mee met deze wandeling door Mission District die helemaal in het teken staat van de cultuur het het geweldige eten in de wijk.

Leuke wijk in San Francisco: Mission District | Mooistestedentrips.nl

Mission District ontsproot in San Francisco toen de missiepost Mission Dolores werd geopend in 1779. Het is daarmee het oudste gebouw van de stad en je kunt het missiehuis en de aangrenzende basiliek nog steeds bezoeken. Een oase van rust in de kleurrijke en altijd bruisende buurt, die nooit lijkt te slapen. Wist je trouwens dat de film Vertigo van Hitchcock in Mission Dolores werd opgenomen? Een andere plek om lekker bij te komen is het Dolores Park, de perfecte plek om mensen te kijken. Je kunt in de hele week heerlijk eten afhalen, om vervolgens in het park op te eten.

8x doen in Mission District

Eet burrito’s

Met zoveel inwoners met een Mexicaanse achtergrond is het niet gek dat je in Mission District fantastisch taco’s en burrito’s kunt eten. In Mission District kun je misschien wel de beste burrito’s in de Verenigde Staten eten, dus maak daar gebruik van. Bij bijvoorbeeld La Taqueria, Taqueria El Farolito en Papolete kun je geweldige burrito’s eten. Maar over het algemeen geldt: daar waar het druk is, is het lekker.

Uit eten in San Francisco, Mission District (foto met dank aan: La Taqueria) | Mooistestedentrips.nl

Uit eten in San Francisco, Mission District (foto met dank aan: La Taqueria) | Mooistestedentrips.nl

Ga stappen

Uitgaan is in San Francisco sowieso geen probleem. Het is één van de meesr bruisende steden van de Verendigde Staten en elke wijk biedt in de stad weer wat bijzonders. Mission District is vooral de plek om lekkere cocktails te drinken. Je kunt de lekkerste cocktails bestellen bij  Dalva en Trick Dog. Als je meer van craft beer houdt, moet je bij Shotwell’s zijn.

De boekwinkels van Mission District

Helaas hebben de onafhankelijke boekwinkels in Mission District het ook niet gemakkelijk. Eén van de meest beroemde boekwinkels in de Verenigde Staten, Modern Times, gevestigd in een pand met schitterende street art, moest een paar jaar terug de deuren sluiten. Gelukkig kun je nog wel bij Dog Eared books en Alley Cat books terecht.

Mission District San Francisco, boekwinkels (foto met dank aan Alley Cat Books) | Mooistestedentrips.nl

Mission District San Francisco: haal een ijsje (foto met dank aan Bi-Rite) | Mooistestedentrips.nl

Haal een ijsje

De locals in Mission District bakkeleien al decennia over waar je nu eigenlijk het beste ijs in de buurt kunt kopen. Want dat de ijsjes in The Mission dik in orde zijn, daar is iedereen het wel over eens. Bij Bi-Rite Creamery staat de rij eigenlijk standaard tot buiten, maar smaken als balsamico aardbeien en peach cobbler zijn echt het wachten waard. Mitchell’s is een begrip in Mission District en er staan regelmatig hele hordes kinderen te wachten op een ijsje. De meeste standaard smaken zijn er dagelijks te krijgen, maar probeer ook eens wat bijzonders, zoals avocado-ijs of de smaken dulce de leche, Halo Halo en jackfruit.

Ga vintage shoppen

Vintage shoppen was in Mission District al ‘een ding’ voordat het bij ons populair werd en de buurt is bezaaid met goede vintage winkels. Inmiddels is er zo veel vintage te vinden in de wijk, dat het een klein paradijs voor hipsters is geworden. Als je echter naar Afterlife of Wallflower gaat, kom je geheid met iets unieks thuis. Niet goedkoop, maar de investering meer dan waard.

Sprokkel je piraten outfit bij elkaar

Iets vinden tegen scheurbuik? Of vasthoudende zeemeerminnen? Je kan er zo maar om verlegen zitten. Gelukkig is daar The Pirate Supply Store met alles, maar dan ook alles, wat een zichzelf respecterende piraat nodig heeft.

Street art in Mission District San Francisco | Mooistestedentrips.nl

Street art in Mission District San Francisco | Mooistestedentrips.nl

Street art in Mission District

Mission District is met recht een kleurrijke wijk. Het is de wijk om street art in San Francisco te spotten. In bijna elke straat zie je wel enorme murals, vaak gemaakt door lokale artiesten. Tijdens deze street art wandeling kom je alles te weten over de mooiste straatkunst in San Francisco, maar je kunt ook zelf op pad.

 • 24th street
  Deze straat is het hart van Mission District en hier vind je een keur aan geweldige muurschilderingen. In en rond 24th street vind je graffiti kunst van diverse artiesten en stromingen. Problemen die de buurt bezighouden worden niet geschuwd op de muren van de gebouwen aan deze straat.
 • Balmey Alley
  Deze murals geven vooral politieke statements weer. Plaatselijke helden en bewegingen zijn duidelijk in de kunstwerken te herkennen.
 • Women’s building
  In 1971 werd dit 4 verdiepingen hoge gebouw beschilderd door een zevental vrouwelijke kunstenaars. De schildering op het gebouw is een ode aan vrouwelijke kracht en strijd. Ook vrouwen die streden voor gelijkheid zijn terug te vinden op de façade van het gebouw.

Lees meer over je rondreis West-USA

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer