2 dagen San Francisco: tips

door Esther

Maak je een rondreis West-USA, dan begin of eindig je je rondreis misschien wel in San Francisco. Natuurlijk kun je tijdens je stedentrip San Francisco niet om de highlights zoals de Golden Gate Bridge en China Town heen. Maar zelfs als je weinig tijd hebt kun je zowel highlights als hidden gems ontdekken in San Francisco. Bekijk mijn tips voor 2 dagen San Francisco.

Mijn rondreis West-USA leidde van Las Vegas naar San Francisco en toen ik eenmaal in The Golden City aankwam, had ik niet zo veel tijd om de stad te ontdekken, iets meer dan 2 dagen. Maar met een beetje creativiteit heb ik het toch voor elkaar gekregen om allerlei leuke plekken in San Francisco te ontdekken. Zo deed ik dat.

2 dagen San Francisco: zo pak je het aan

Slapen en shoppen in China town

Oké, ik logeerde niet echt ín China Town, maar op zo’n 50 meter van de Dragon’s Gate aan Bush Street in het Hotel des Arts. Dit bleek niet alleen een erg goed betaalbare optie in San Francisco, maar ook nog eens zeer centraal gelegen. Een handige startplek voor een ontdekkingsreis door de stad. De Dragon’s Gate markeert het begin van China Town, de grootste Chinese buurt buiten Azië en daarom alleen al het ontdekken waard. De buurt ligt om en nabij Grant Street en herken je aan de rode lampionnen boven de straten en straatnamen in zowel Mandarin als Engels. Ik ontdekte er grappige winkeltjes en leuke eettentjes. Wil je de wijk beter leren kennen, dan kun je mee met een China Town Food Tour.

Bezienswaardigheden San Francisco: China Town | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden San Francisco: Lombard Street | Mooistestedentrips.nl

Steil omhoog: Lombard street en Russian hill

San Francisco is niet een beetje heuvelachtig, nee San Francisco is met recht een kuitenbijter van een stad. Ik was blij dat we de huurauto al hadden ingeleverd bij aankomst in San Francisco, want zo steil bergop en bergaf rijden, had ik heel eng gevonden denk ik. Zet koers richting Lombard Street om een paar serieuze heuvels te bekijken, net als de prachtige huizen in pasteltinten die de straat omzomen. Als beloning krijg je na het geklauter een prachtig uitzicht over de stad geserveerd. En dat van dat ‘autorijden op die heuvels’ blijkt maar wat accuraat als je de capriolen ziet van automobilisten op Russian Hill, aan het einde van Lombard Street, waar zij enorm in de remmen moeten om de haarspeldbochtjes van de heuvel te overleven.

Doen in San Francisco: rijd mee in een cable cart | Mooistestedentrips.nl

Must-see in San Francisco: zeeleeuwen aan Pier 39 | Mooistestedentrips.nl

Pier 39: zeeleeuwen en vers gevangen vis

Vanaf Lombard street daal je eenvoudig af naar de kust, of je neemt het trammetje als je voeten pijn doen. Langs de boulevard is het leuk mensen kijken en rondneuzen in de kleurrijke winkeltjes. Ga in ieder geval even langs Pier 39, gelegen aan North Beach. Ja, behoorlijk toeristisch, maar zeker de moeite waard vanwege het uitzicht op de baai. Je kunt er de beruchte gevangenis Alcatraz zien liggen. Voor de pier liggen tientallen zeeleeuwen een uur in de wind te stinken. Zo’n koddig gezicht dat je de lucht voor lief neemt. Pier 39 is bovendien bezaaid met winkels en restaurants. Als je fijn vis wilt eten, kun je nu je slag slaan. Fog Harbour Fish House is een aanrader, waar je eerlijk gevangen visjes en seafood op je bord krijgt.

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Op je tweede dag in San Francisco even geen steile hellingen, maar gewoon lekker fietsen over de Golden Gate Bridge. De brug is het symbool van de stad en moet je natuurlijk van dichtbij hebben gezien, dus wat is er beter dan er overheen fietsen en meteen van onbekendere bezienswaardigheden van San Francisco te bekijken. Je fietst via het Presidio National Park en de Warming Hut Book Store naar de bijna 2km lange Golden Gate Bridge. Het uitzicht is adembenemend. Aan de overkant van de brug kun je een pontje terugnemen naar het startpunt.

Fietsen over de Golden Gate Bridge, San Francisco | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in San Francisco | Mooistestedentrips.nl

Theater en taco’s: ontdek The Castro en Mission District

Fietsen maakt hongerig en dus ga je eerst lunchen. Haal bijvoorbeeld een broodje bij Pal’s Take Away, waar je enorme sandwiches kunt afhalen. Het is een hele prestatie als je je broodje helemaal op krijgt. Ga je liever zitten, ga dan voor hele fijne fastfood bij Super Duper Burgers aan 2304 Market Street.

Daarna is het tijd om twee typische wijken in San Francisco te leren kennen: The Castro en Mission District. De twee buurten liggen tegen elkaar aan, dus je pakt ze gemakkelijk in één keer mee. Ze hebben allebei een typisch karakter. Begin je wandeling bij het Castro Street metrostation en wandel de gelijknamige straat af. Het wemelt hier van de alternatieve barretjes en winkels. Bij kruising met 18th street steek je de Rainbow Crosswalk over. The Castro is namelijk sinds de jaren ’60 de gaybuurt van San Francisco. Koop een suggestief koekje bij Hot Cookie of geniet van een arthouse film in het schitterende Castro Theater.

Zien en doen in San Francisco: Mission District (foto door Emile Lombard) | Mooistestedentrips.nl

Zien en doen in San Francisco: street art in Mission District | Mooistestedentrips.nl

Loop oostwaarts 18th street af en je komt in een totaal andere wereld terecht: Mission District. Van oudsher is dit de Latino wijk van de stad en dat is niet alleen te merken aan de hoge concentratie taqueria’s, maar ook aan de bonte kleuren op straat. Het meest authentieke gedeelte van Mission District ligt grofweg tussen 14th street en Cesar Chavez Street, met kleine eetcafés en rommelwinkeltjes. Valencia street is sinds een paar jaar de hangout van hipsters die er de koffieshops, cocktailbars en craft beer pubs bevolken. Loop in ieder geval door Claryon Alley en Balmy Alley, voor de beste street art en ga richting Mission Dispatch aan Bryant street waar je bijna elke dag een bonte verzameling aan rollende keukens vindt.

Bezoek San Francisco tijdens je rondreis West-USA

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer