Virtuele citytrip Hannover: vanuit je luie stoel

door Esther

Een stedentrip maken ten tijde van corona. Onmogelijk als je de deur niet of nauwelijks uit mag. Maar wat als ik je vertel dat je een virtuele citytrip Hannover kunt maken, gewoon vanuit je luie stoel? Je kunt namelijk in totaal 70 bezienswaardigheden in en om Hannover bekijken in een virtuele omgeving. En de kwaliteit is zo goed, dat het lijkt alsof je echt in Hannover bent.

Misschien volg je op Instagram #dreamnowtravellater wel? Dat is nu precies wat je met deze virtuele citytrip Hannover kunt doen. Wegdromen, maar dan net een stapje verder. Want dankzij een aantal prachtige websites die vliegensvlug gebouwd zijn, kun je virtuele tours maken naar de 46 bezienswaardigheden in Hannover en 24 trekpleisters in regio Hannover. Je kunt even met je kinderen naar de Hannover Adventure Zoo, met een koel drankje relaxen bij de Maschsee of op de Ballhofplatz en een middag dwalen door de Schloss Herrenhausen en de omliggende tuinen of het Kasteel van Marienburg. Je maakt deze virtuele citytrip Hannover wanneer jij er tijd voor hebt, als het regent en ook als je dus even helemaal niet kunt reizen. Tip: je kunt de websites ook in Virtual Reality bekijken.

Inspiratie voor een stedentrip Hannover

Virtuele citytrip Hannover, Neues Rathaus (beeld via Hannover Living, HMTG) | Mooistestedentrips.nl

Virtuele citytrip Hannover

Tijdens je virtuele citytrip Hannover krijg je een haarscherp beeld van alle trekpleisters vanuit de lucht, maar bij sommige bezienswaardigheden wandel je virtueel ook even naar binnen. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk de centrale hal van het Neues Rathaus bekijken en zelfs het uitzicht vanuit de koepel bewonderen.

Ontdek het oude centrum

Virtuele citytrip Hannover, Nanas (beeld via Hannover Living, HMTG) | Mooistestedentrips.nl

De oude stad van Hannover hangt aan elkaar van leuke trekpleisters en je wandelt er virtueel heel gemakkelijk doorheen. Bewonder bijvoorbeeld de Nanas van Niki de Saint Phalle aan de oever van de rivier de Leine, om door te wandelen naar de historische Ballhofplatz met de schitterende historische pandjes en gezellige terrasjes. Daarna moet je wat mij betreft even het oorlogsmonument Aegidienkerk of één van de andere kerken bekijken, vergaap je aan de vakwerkhuizen aan de Holzmarkt of neem een kijkje in de Markthalle.

Genieten in het groen

Virtuele citytrip Hannover, Hannover Adventure Zoo (beeld via Hannover Living, HMTG) | Mooistestedentrips.nl

Hannover is een verrassend groene stad. Op korte afstand wandelen van het centrum vind je een enorm groen hart, in de vorm van de Maschsee. Normaal gesproken is dit de plek om lekker te wandelen, een bootje te huren of te picknicken. Maar tijdens je virtuele citytrip Hannover bekijk je de Maschsee van bovenaf. Ook in het groen gelegen is de Hannover Adventure Zoo, dus neem je kinderen even mee op virtuele tour. Dan kunnen ze de ijsberen van dichtbij zien.

Dwalen door Schloss Herrenhausen

Virtuele citytrip Hannover, Schloss Herrenhausen (beeld via Hannover Living, HMTG) | Mooistestedentrips.nl

Voor een virtueel bezoek aan Schloss Herrenhausen zet je een grote pot thee, want er valt heel veel te zien. Je kunt het statige kasteel en de enorme, indrukwekkende tuinen in de virtuele tour van boven bekijken en duik het kasteel in. Bezoek één van de virtuele plekken in de tuinen, waaronder de Grotto waarin Niki de Saint Phalle heel bijzondere beelden en mozaïeken maakte. Vanaf het balkon van het kasteel heb je een mooi uitzicht over de tuinen. Bezoek bijvoorbeeld de Neptunus fontein of wandel virtueel door de Georgengarten of Berggarten. Maar even naar binnen kan ook, kun je meteen even het mooie interieur van het kasteel zien of de kunstcollectie bekijken.

Virtueel genieten van de natuur

Enthousiaste wandelaars en fietsers weten het natuurlijk al lang, maar in de regio van Hannover is ook genoeg te zien en te doen. En nu dus ook virtueel.

Fietsen en wandelen in de Deister

Virtuele citytrip Hannover, de Deister (beeld via Hannover Living, HMTG) | Mooistestedentrips.nl

Op ongeveer 30 kilometer van Hannover ligt de Deister. Een groen paradijs voor fietsers en wandelaars. En flink beheuveld, want je kunt er tot boven de 400 meter hoogte genieten. En dat uitzicht over de heuvels maakt het zo aantrekkelijk. De wandelingen in het Deistergebied zijn goed gemarkeerd en als je liever de fiets pakt, kun je kiezen uit ruim 80 kilometer aan fietsroutes.

Voor waterliefhebbers: het Steinhuder Meer

Virtuele citytrip Hannover, Steinhuder Meer (beeld via Hannover Living, HMTG) | Mooistestedentrips.nl

Het Steinhuder Meer is het grootste meer van Noordwest-Duitsland. Het is de plek waar zeilers, surfers en zwemmers zich thuis voelen. Je kunt er langs de oevers lekker relaxen of je kunt het water op om te waterfietsen, roeien, kiten of kajakken. Tijdens de virtuele tour langs Steinhude, Mardorf, de Winzlarer Turm en het Hagenburger Kanal kun je de zon op je gezicht en het zand onder je voeten bijna voelen.

Plan een stedentrip Hannover

Virtuele citytrip Hannover
Bewaar op Pinterest

Virtuele citytrip Hannover | Maak een virtuele citytrip Hannovera

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Duitsland > Hannover > Virtuele citytrip Hannover

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer