Zomer in Brugge: de leukste tips

door Esther

Brugge is eigenlijk een prima bestemming voor een zomerse stedentrip. De stad is perfect om vanaf het water te verkennen, de mooiste bezienswaardigheden vind je er gewoon buiten en zelfs het strand is er verrassend dichtbij. Wil je deze zomer nog een lang weekend weg? Ik geef je de leukste tips voor Brugge deze zomer.

Zomer in Brugge: boek je stedentrip

7x Zomer in Brugge

Triënnale in Brugge

Zomer in Brugge, Triënnale Brugge (foto met dank aan Jan Darthet) | Mooistestedentrips.nl

Zomer in Brugge, Triënnale Brugge (foto met dank aan Jan Darthet) | Mooistestedentrips.nl

Ben je deze zomer in Brugge, dan kun je niet om kunstfestival Triënnale heen. Via een parcours wandel je, met de prachtige oude stad als decor, langs bijzondere internationale installaties. Deze editie van de Triënnale heeft als thema TraumA en beleeft de openbare ruimte vanuit een onderhuids perspectief: wat speelt zich allemaal af achter de statige gevels van Brugge en hoe wordt de stad beleefd en geleefd? Of je alle kunstwerken nu precies helemaal begrijpt, is niet eens echt belangrijk. Ze vormen een prachtig modern contrast tegen de historische binnenstad. En op het parcours zijn ook allerlei paviljoens en terrasjes waar je terechtkunt voor een drankje of een fijne lunch. De Triënnale in Brugge is nog tot en met 24 oktober.

Street art Brugge

Street art in Brugge (foto met dank aan Stad Brugge) | Mooistestedentrips.nl

Er is zo veel toffe street art in België te ontdekken. En nu ook in Brugge. Tijdens het The Bridges festival verschenen op zo’n 25 plekken in de stad heel fijne murals, echt leuk om ze te zoeken en bekijken. Hofleverancier van het festival met bijna een dozijn werken is kunstenaar Wietse uit Brugge, ook initiatiefnemer van het festival. Maar er zijn ook werken van bijvoorbeeld Gijs Vanhee, Stan Slabbinck en Jamz te bewonderen. Je kunt een kaart met alle werken ophalen bij de tourist office of deze online bekijken.

Meer street art in België

Brugge vanaf het water

Zomer in Brugge: ontdek Brugge vanaf het water | Mooistestedentrips.nl

De kanalen en bruggetjes van Brugge zijn altijd mooi en leuk om te ontdekken. Maar ben je in de zomer in Brugge, sta dan vroeg op en stap als één van de eerste bezoekers in één van de rondvaartbootjes om de oude stad vanaf het water te ontdekken. Het is nog lekker koel en het licht is dan prachtig. Een rondvaart duurt ongeveer een halfuurtje. Je kunt op vijf verschillende plekken opstappen, bijvoorbeeld het Huidenvettersplein en de Rozenhoedkaai.

Rust zoeken in het Begijnhof

Zomer in Brugge: bezoek het Begijnhof (foto met dank aan Jan D'Hondt) | Mooistestedentrips.nl

Denk je bij jezelf: tijdens mijn zomervakantie wil ik ook een beetje tot rust komen. Dan wandel je in Brugge gewoon naar het wereldberoemde Begijnhof. Een oase van rust, een beetje verstopt aan de rand van de stad. Vroeger woonden op deze plek ongetrouwde vrouwen die niet het klooster in wilden, maar wel onder de hoede van de kerk wilden wonen. Inmiddels wonen er geen begijntjes meer, maar de rust is gebleven. De witte huisjes rondom een groot grasveld vol bloemen is een heel vredige plek.

Ontdek Brugge op de fiets

Fietsen in Brugge | Mooistestedentrips.nl

Er is niets lekkerder dan met lekker weer op de fiets stappen. En Brugge is verrassend leuk om met de fiets te ontdekken. Heb je je eigen fiets bij je, dan kun je bijvoorbeeld de fietsroute ‘Verdwenen Zwinhavens‘ proberen. Dit is het gebied tussen Knokke-Heist, Sluis, Brugge en Damme waar je nog sporen kunt ontdekken van het rijke verleden. Geen eigen fiets? Geen probleem. Want je kunt ook mee met deze fietstocht, die je in zo’n 2,5 uur langs de mooiste bezienswaardigheden in Brugge voert. Heb je altijd al eens de molens rond Brugge en het mooie plaatsje Damme willen ontdekken? Tijdens deze fietstocht zie je de mooiste plekjes in het buitengebied van Brugge.

Naar het strand in Zeebrugge

Zomer in Brugge: naar het strand in Zeebrugge | Mooistestedentrips.nl

Dat Brugge ooit zo’n rijke en welvarende stad was heeft vooral te maken met het feit dat de stad rechtstreeks met de zee verbonden was, waardoor de handel bloeide. Maar ook nu is de zee niet ver weg, je bent vanuit de stad zo in Zeebrugge. Daarbij denk je misschien meteen aan de grote haven. En inderdaad, daar kun je niet omheen. Maar het heeft ook een flink zandstrand en traditionele vissershaven. Handig om te weten: in Zeebrugge kun je nog overal gratis parkeren. Dus ben je in de zomer in Brugge en snak je naar een middagje strand: dat kun je prima inplannen.

Uitstapje naar Oostende

Oostende, België | Mooistestedentrips.nl

The Crystal Ship Oostende | Mooistestedentrips.nl

Wist je dat Brugge en Oostende echt heel dicht bij elkaar liggen? Oostende is één van de meest bekende badplaatsen aan de Vlaamse  kust en wat mij betreft ook helemaal stedentrip-waardig. Oostende is namelijk zo veel meer dan alleen het strand en de kilometers lange boulevard. Zo zit de stad boordevol grensverleggende street art, wijken vol Art Deco panden en heel veel leuke winkels en restaurants. Mocht je nu een dagje willen vastplakken aan je weekendje Brugge, dan is een volle dag Oostende echt een aanrader. Vanaf station Brugge ben je in nog geen kwartier in Oostende. Parkeren in Oostende kan nogal een dure aangelegenheid zijn. Maar als je er vroeg bij bent, kun je wellicht nog wel gratis aan de Mercatorlaan staan. Bekijk alvast de leukste bezienswaardigheden in Oostende.

Lees meer over Brugge

Zomer in Brugge
Bewaar op Pinterest

Zomer in Brugge, 7 tips voor een heerlijke zomer in Brugge (foto met dank aan Jan Darthet) | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrips België > Brugge > Zomer in Brugge

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer