Genieten in het groen in Kaapstad

Kaapstad is een stad van natuurwonderen. Natuurlijk kun je niet om de Tafelberg heen, maar in en rondom de stad zijn er prachtige nationale parken, wijngaarden en stranden om even helemaal bij te komen. Je bent dan wel in Kaapstad, maar je hebt eigenlijk helemaal niet het idee dat je in de stad bent. Dit zijn de 8 mooiste plekken om te genieten in het groen in Kaapstad.

Genieten in het groen in Kaapstad: tips over Kaapstad, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Prachtig uitzicht en wandelen op de Tafelberg

Als het ’s ochtends helder is, zet je maar beter meteen koers naar de Tafelberg om de kabelbaan naar boven te nemen. Het kan in Kaapstad namelijk zo dichttrekken en dan sluit de kabelbaan ook resoluut. Maar ben je eenmaal boven, dan kan het genieten beginnen. Natuurlijk heb je vanaf de platte top van de Tafelberg een prachtig 360° uitzicht over de stad en de omgeving, maar je kunt hier ook een paar mooie wandelingen beginnen. Het waait meestal hard op de Tafelberg en het is er ook frisjes, dus trek in ieder geval even een vest of een trui aan (maar een windjack is nog fijner). Let ook op alle mooie begroeiing en de beestjes in Table Mountain National Park (dassies zijn zo schattig).

Genieten in het Groen in Kaapstad: bezoek de Tafelberg in Kaapstad | Mooistestedentrips.nl
Bezoek Kaapstad, Zuid-Afrika. Paragliden vanaf Signal Hill | Mooistestedentrips.nl

Bezoek Kaapstad, Zuid-Afrika. Paragliden vanaf Signal Hill | Mooistestedentrips.nl

Paragliden van Signall Hill

Paragliden, ja ik. Daar stond ik zelf ook wel even van te kijken, maar ik had het voor geen goud willen missen. Signal Hill maakt deel uit van Table Mountain National Park en locals wandelen of mountainbiken er graag naar de top. Ik stapte echter in het busje van het busje van The Tandem Flight Co. en sprong een kwartier later, samen met mijn pilot, van de heuvel af om te genieten van een schitterend uitzicht over Kaapstad en de kust.

Wandelen over de Seapoint promenade

Als je gaat paragliden in Kaapstad land je in Seapoint, maar ook als je minder geneigd bent tot het springen van een berg, is het fijn wandelen over de promenade van Seapoint. De locals komen hier ook graag om even uit te waaien en de lange boulevard, met hier en daar een grand café erlangs, en de grasvelden met kunstwerken, lenen zich er prima voor.

Aan het strand liggen in Camps Bay

Steden met strand hebben bij lekker weer toch zeker een streepje voor. En als het in Kaapstad lekker weer is, moet je beslist richting Camps Bay. De met palmbomen omzoomde stranden liggen er met goed weer vol zonaanbidders en langs de promenade genieten locals en toeristen op één van de vele terrasjes. Ga bijvoorbeeld even lunchen of wat drinken bij La Belle Bakery, een heerlijke plek om mensen te kijken.

Genieten in het groen in Kaapstad: aan het strand in Camps Bay | Mooistestedentrips.nl

Genieten in het groen in Kaapstad, Zuid-Afrika: Kirstenbosch Gardens | Mooistestedentrips.nl

Genieten in het groen in Kaapstad, Zuid-Afrika: Kirstenbosch Gardens | Mooistestedentrips.nl

Mijn favoriete botanische tuin: Kirstenbosch Gardens

Als je de Kirstenbosch Gardens een botanische tuin noemt, doet het wat mij betreft echt tekort. Het is eigenlijk gewoon een bontgekleurd nationaal park. Het ligt aan de achterkant van Table Mountain national park en je hebt er prachtige uitzichten op de heuvels. Ik heb er uren gedwaald en nog niet eens een kwart gezien van de 9000 verschillende bomen, bloemen en planten in Kirstenbosch. Vooral de enorme perken vol protea’s, een bloem die wordt aangeduid als een typisch Kaapse bloem, vond ik heel mooi. Loop ook even een rondje over de Tree Canopy Walkway (de ‘Boomslag’) door de toppen van de bomen, met prachtig uitzicht over de dramatische heuvels.

Hollandse geschiedenis in de Company gardens

Middenin het centrum van Kaapstad vind je de lommerrijke Company gardens, de eeuwenoude tuinen die ooit dienst deden als groentetuinen van de VOC. Al wandelend door de tuinen zie je exotische bloemen en planten van over de hele wereld, geniet je van een schitterend uitzicht op de Tafelberg en lees je her en der over de geschiedenis van de tuinen. Plof in ieder geval even neer bij het restaurant van The Company’s Garden. Er zijn enorme schommels voor kinderen en op het terras is het goed toeven met een kop koffie en enorm stuk taart.

 Wijngaarden bezoeken vanuit Kaapstad: Groot Constantia | Mooistestedentrips.nl

Wijngaarden bezoeken vanuit Kaapstad: Groot Constantia | Mooistestedentrips.nl

De oudste wijngaard van Zuid-Afrika: Groot Constantia

Tijdens je bezoek aan Kaapstad mag je Groot Constantia beslist niet overslaan. Het is niet alleen de oudste wijngaard van Zuid-Afrika, maar Groot Constantia is ook nog eens een plaatje om te zien met de gebouwen in Kaap Hollandse stijl en de prachtige vergezichten over Muizenberg en Houtbaai. Je kunt voor een prikkie wijn proeven (voor €3 proef je 3 wijnen). Groot Constantia is ook een leuke plek om even te lunchen. Simon’s restaurant heeft een zonnig terras en een leuke kaart met gerechten van lokaal geteelde producten erop.

Dagtrip Kaap de Goede Hoop

Vanaf Kaapstad reis je heel gemakkelijk naar één van de hoogtepunten van Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop. Je kunt met je huurauto heel gemakkelijk naar Kaap de Goede Hoop, maar een dagtocht vanuit Kaapstad boeken kan ook. In Cape Point sta je in het national park oog in oog met kudu’s struisvogels en (brutale!) bavianen. Bij Cape Point neem je het kabelbaantje naar boven naar de 19de-eeuwse vuurtoren om even echt te genieten van het uitzicht over de baai. Natuurlijk mag je het even verderop gelegen Boulder’s Beach ook niet missen, om even kennis te maken met de honderden koddige pinguïns. Bekijk mijn ervaringen tijdens een dagtrip Kaap de Goede Hoop.

Dagtrip Kaap de Goede Hoop vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip vanuit Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de pinguins van Boulder's Beach | Mooistestedentrips.nl

Meer Kaapstad op Mooistestedentrips.nl

  • Als je de aanbiedingen in de gaten houdt, kun je al best goedkoop naar Kaapstad vliegen. Bijvoorbeeld rechtstreeks met KLM, of nog goedkoper als je met een overstap vliegt. Vergelijk vliegtickets naar Kaapstad om te zien wat voor jou het voordeligst is.
  • Je kunt de Tafelberg, The Company Gardens, de Kirstenbosch Gardens, Groot Constantia, Camps Bay en Sea Point heel gemakkelijk bereiken met de Hop on hop off bus.
  • Heb je toch een huurauto tot je beschikking? Ontdek dan ook de Tuinroute, waarlangs je tussen juni en november walvissen kunt spotten.
  • Ben je niet lang in Kaapstad? Zo besteed je een perfecte dag in Kaapstad.
  • Bekijk alle tips voor een stedentrip Kaapstad.
  • Lees ook al mijn tips over Johannesburg en Durban

Tags: Kaapstad